Friday, November 27, 2015

The One With the Lunch at Basil

Kol 9:30 pagi td dapat whatsapp dari my fav sis...
kak ita ku sayannnnnggg... ehhehe...
tanya kat mana.... 
dalam hati dah gembira.. mesti nak ajak lunch nii..
tgk2... BETUL!

baik punya set... ajak Niza and Diana sekali..
kak Ita cakap dia teringin makan kat Basil.... 
I ni... makan apa pon onnnnn je.... 

Ya Allah harini tah hape ke hazab benoooo la parking kat Bangsar Village tuh..
lebih dari setengah jam kitorang pusing2 carik parkinggg...
hazab betulllll... sabo je..

last2 tunggu je ... sampai ada org nak kuar..
seb baik berjaya.. hampir2 dah tak jd makan kat situ...
tapi berkat kesabaran kami semua.. maka berjaya!!

sampai2 Basil dah takyah tengok menu dah...
terus je order... rasa LAPO mcm nak makan org dah ni..
hahahha...

lepas makan.. perut pon happy....
baru lah boleh selfie.... ehh.. rhyme...

 Me and kak Ita... kakak kesayangan... :D

 Niza and Diana... comelll je derang ni..

 kekamiiii..... besoooonya muka i ols... :D

Jangan nak tanya pic makanan mana...
dah setengah jam pusing2 carik parking... korang ingat makanan sampai ada ingat nak amik gambo..
telannnnn je dulu tak pandang kiri kanan dahhhhh.. ahahahhahahaha.. :P


pastuh sambil2 tuh... derang dok diskas pasal Bella Ammara lah..
Rina Salleh lah.. Sugarscarf lah..... ala koranng... i ols ni mmg gagal kalau bab fashion ni u ols..
ahhahahaha.... takper saya bagi laluan kat korang yeeee...

pastuh Diana ngan Niza dah tak bleh focus dah nak balik td.. ahaha..
sebab kak ita nak singgah butik2 yg derang sebut tadi.. seme sebok tgk instagram masing2..
nak memesan.. ahahhaa.... haishh... jeles I... I satu apa pon tatauu.. ahahaha..

Tak caya I cakap derang ni tgh berantu? Tgk.. dalam kete pon sambung.. 
muka sorang2 khusyuk nak memilih.. ahahhahahaha..... jangan marah kengkawan.. i lap you..




kan dah kata.... Niza tgh khusyuk tuh tak tau nak pilih apa...

  

 hahahha.. sampai tersandar pening tak tau nak pilih.. ahhaha.

ahahha.. pasni kalau Niza baca ni mesti dia ketuk kepala I..
ahahah... jgn marah ek Niza..... I lap youuuu!! ahahha..

nanti kita lunch sama lagik tauu...

Tuesday, November 10, 2015

The One With the 2nd Birthday Twinnies...

Happy birthday to you.....
Happy birthday to youuuu.....
Happy birthday to both of you Afiq Aqil...
Happy birthday to youuuu........


Tak pernah terfikir pon..
akan dapat rezeki dapat twins babies..
ingat lagik masa muntah teruk sampai masuk ward....
kenapalaaa teruk sangat alahan padahal dah 5th pregnancy dah...

skali bila doktor cakap..
"padanlaaah terukk..... twins rupanya... you're having twins!"

masa tuh tak tau betapa tak percayanya...
betapa happy nya....
En Zamzari punya muka excited gile...
masa tuh... muntah pon muntah laaaaa..... nak buat camner lagik..
janji babies are both healthy...

Ingat lagi masa pregnantkan derang...
perut besar gile sampai ke lutut....
awalllll lagi dah ada contraction....
kene makan ubat and less moving sbb taknak contraction teruk lagi...
and bila doktor bgtau sorang songsang....
terpaksa la decide nak czer..... 
takperla..... janji semuanya selamat and sihat...

now... kejap je dah 2 thn....
dah becokkkkkkkkkkk (anak siapa lah kan?) and banyak songeh (again, anak siapa kan?)

buas jangan citer lah kan...
apa abang2 buat... dia nak buat juga...
tak padan kecik.... panjat sana sini...
lompat sana sini.... haaaa... ambikkkkk....
2 hari sebelum besday.... bengkakkkkk bawah mata...
sabo je lah..

kengkonon nak peace la tuuu...
 
Aqil memang over skit bab expression muka..
 
Kan kata dah.. budak kalau baik sangat bertanda la sana sini kan? 
elok je luka bawah mata si Afiq tu.. sabo je..

derang berdua ni...
lain criteria.... 
tapi dedua manja ya amatttzzzzz...
tapi yang menjadi pilihan...
tetappppppppp daddy la kan?
mummy angkut dalam perut lama2...
daddy jugakkkkkk yg korang berebut kan?
sian mummy tau.... sob ... sob...

Birthday derang bawak derang pegi Jungle Gym....
memula mcm tak berani sangat...
skali dah lamaaaa.... tak nak balikkkk!! 
ahhahhahaha...



okla.... derang happy sangat dapat main kat situh... takder sakit bila jatuh kan..
bebudak skang kesian kan?
nak pegi playground pon kene pegi indoor... huhuhuh...

apapon... mummy happy that both of you and abang2 and kak long are happy too..
would do anything to make you guys happy....
sob... syahdu pulak...
video






eh.. patut besday gembira apahal plak sedih2 kan?

to both of my babies...

Yang Afiq Danniel bin Yang Zamzari Habali..

Yang Aqil Dannish bin Yang Zamzari Habali...


Mummy, Daddy, Kak Long, Abang Aish and Abang Adam loves you both sooooooo muchhhh!!!

Happy 2nd birthday!!!!!!!

nanti kita p beli kek pulak ek?

Friday, November 06, 2015

The One With the another secret

Hehehe... poyo giler ni kan tajuk tak boleh belah...

Sebenarnya I is very the happy.... konon secret reveal lah kan..
tapi padahal tak sabo2 nak share..

Sebagai mukadimah lah kan...
Sejak pregnant anak ke 3... I dah start ada jeragat skit2..
tapi ala2 buat bodo je la kan in denial katanya.....

Gambo jeragat ikhsan Mr Google...
pastuh bila pregnant twins makin teruk..
my skin care range adalah ikut suka hati..
tapi.. dah penah la try SKII... tapi takder la pulak muka I jd licin licau kan..
biasa2 jeee... takder perubahan... yang berubah wallet ye.... makin menipis u ols.. ahahah..


 Ni Jeragat i...Lepas bersalin... giler horror....

Pastuh tukar la few brands....
memula mmg ada improvement skit..
tapi lama2 mcm .. err.. tah kulit i ni sama tebal ngan lemak2 di badan la ni..
makanya... tah susah nak ok...

macam2 la jugak buat.. pegi facial bagai apa seme..
tak la jadik.... 

Lepas guna few other products... nampak better kan tapi still besar jeragat tuu..
 
pastuh selalu la tgk cik Zaimah Noh aka kak jemah @ kak jeng selalu update FB dia dengan satu product skin care ni kan..namanya Seqy Beauty...
I pon apa lagik... dok tgk iklan hari2... maka tergedik2 la msg kak jeng nak beli Seqy Beauty..... ahahhaa...

So setelah satu round skin care set tuh I pakai...
my frens dah mula noticed... eh.. muka dah makin ok..
(makin ok ye... bukan la nak cakap terus peloles licin licau au au la kan)
bukan apa.. takut juga okeh kalau product ni tetiba magik ko bangun terus licin kan..
dia bubuh apa mcm magic kan? so biarla lambat asal selamat and ada kesan... gituu..

So skang ni... dari i pakai foundation tebal2....
skang pakai bb cream sajork sudeyy....
takder la nak kata cantik tetiba muka jadi erra fazira ahahhaa..
tapi I am happy with the result...
Pakai BB Cream, buh blusher skit... dah nampak ok dah.. ehhehe...  happyyy
 
Dalam banyak2 barang dalam set tuh.. my fav would be the bb cream and of course sakura mask..
cumanya... I ni adalah malas ... sakura mask kalau nak lebih best rajin2 kene pakai..
I ni kadang seminggu sekali baru nak pakai kan... tuh la maybe satu lagi factor tak jd erra fazira.. ahaha..

BB cream mmg best, ari2 pakai senang jee nak apply.. pastuh dah elok je cantik takyah nak bedak ke apa..
nak top up blusher skit.. ngan eye liner dah siapppppp... cantik dahhh..
haaa... best tak best tak? mestila best kannnn..

barang baik ni.. kita kenelah sharing maring di caring kan?

So kalau korang pon nak try Seqy Beauty ni....
ha.. boleh la contact :

Zaimah aka jemah aka kakjeng di 0122052091 

atau 

secretofviruspadu.shoppy.my

Jom try.... kang bleh sama2 ada kulit cantikkkk kan?