Thursday, August 18, 2005

The One With the date

Hehhe... it was suppose to be a weekly catching movie thingy with the gang... but then, Malik has to go to Gym, Zai has to send Ika for mommies maintenance, and Afza has something to do...

So, I have to 'Paksa-rela' my hubby to watch the movie... hahah.. punya la desperate.. macam2 alasan aku bagik termasuk la... "jom la.. dah lama tak dating.." hahahah.. pathetic? I don't care!

So at last, dapatla memujuk Yang tgk citer.... GOL & GINCU! yes Malik, Zai... u guys bleh gelakkan dier.. kitorang siap duduk kat Love seats yg twin tuhhhh... very comfy! hehehe... (cian laki aku terpaksa layan bini bengong camni.. thanks Baby.. banjer I tgk movie pastuh siap beli seats yg best!! muah muah muahh)

The movie was ok.. so not like those Yusuf Haslam love story movies(sorry yer peminat citer Yusuf Haslam, takper.. aku pon tgk jugak!!). I would say.. the movie speaks like normal daily life... bukan jenis kesah chenta asyik masyuk jiwang2... but just like our normal daily life... so.. takder la teruk karatnyer.. maybe ada a few.. but still ok.. heheh..

And the good part, awek2 dalam citer nie mostly lawa2... *wink2 at Malik and apza*

Recommended? Erm, I would say.. boleh la.. kalau nak rilek2 and tgk cerita yg lite .. tak nak pecah otak pk macam2... it is a nice movie to watch....

Whatever it is, thanks so much my Baby.... for the lovely nite!



20 comments:

Nurul said...

erm mommy...
nanti kalo baby dah kluar mommy bleh main futsal lg tak...

ika said...

haaaaaa...Yang pi tgk GOL & GINCU??? perrgghhhh..stakat nih ika tak traser nak tgk citer tuh lagik..so..my hubby..kalo tanak tgk citer tuh pon takper...takpon..tunggu bulan 11 yerrr (ayat yg laki aku suka cakap bila aku kata sempat tak nak buat itu ini dlm masa terdekat nih...)hehehehe...

Irene said...

Great blog I love it. Very interesting stuff.!
site covering related stuff.

Lenny said...

mummy akan still main futsallll.. why lah??

chikanoz said...

a friend of mine told me today it is a feel gud movie to watch. she also recomend me 2 watch it..
hmm.. sunday.. i shall watch it..;)
the script is written by this 3r girl kan? rafidah kalau tak silap...

Lenny said...

chikanoz : yupp.. a feel good movie.. and yupp.. rafidah is one big person in the movie, besides dier jadik pelakon la..

i can't remember she's the writer ke apa.. but dier la orgnyer.. heheh

kL said...

Rugi.. rugi btol tak pegi.. xble tgk expression Yang!! Hahaha.. Tahniah Len.. kerana berjaya mengheret Yang..

G&G ble tgk time raye.. sure astro tayang nnt.. for now i rather go for the real thing.. ;)nx wk jom tgk bewitched.

Lenny said...

malik : bukan tahniah kat i.. tapi thanks to Yang for being a considerate and understanding hubby... heheh.. kene heret tgk citer melayu pon takper.. hahaha...

seettttt.. next week bewitched! badminton ari apa? tgk ari rabu nak? rabu wayang murah! hahaha..

mysara said...

hmmm i dun support msian movies.. but they got ashraf sinclair in this one..YUMMMMM

mekpussymeowmeow said...

cayalah lenz..support mesian movie yg gitu2. bagoz. mek pun urban jugak tapi kalo mesian movie yg bagos2 cam gitu2 mek tgk ohkeyyy!!nanti jgn lupa tgk gubra koz julie belakon in it. anyway mek tak tgk lagi GG.nanti mek tgk. ko dah tgk ungu violet?best gak tue..lagi best dari tentang dia.mek sewker!!mek tgk 2 kalie lagieeeee..

Abu Qais said...

Sebaikkkkk dengan terernyer aku telah mengappointmentkan diri aku pada ari itu .. maka tersulamatlah aku .... selain dari cite gol & gincu ... citer2 lain yg boleh di tonton ngan yang zaqmzari ialah:
a) bandana & suar *a*am (di pintu bilik *ir)
b) alarm clock & tilam (yg ada ti*us ma*i di atasnya)
c) kucing & selipar (hanya selipar yg pulang di jam 4 pagi)
d) alor gajah & lembu jumanji

Anonymous said...

You have an interesting blog!
[ovarian cancer] site covering [ovarian cancer] related stuff.

Anonymous said...

You really have some interesting stuff on your site. keep at it.

xenical

mekpussymeowmeow said...

lenz, mek baru tgk cite goncu semalam. cik kelis mek belakon gak rupernyer..mek lar putri ittew u olss....vast tak mek bermain footsol(katenyee)?

henyway nyeh...cik rod jadi pelakon sampingan dlm goncu rupernyer..apa u ols tak pasan ke?

henyway jauhilah sumbang mahramm..matila uncle zam!

Lenny said...

mek: aku pon tak tau apsal dier sebut futsol... tah la.. probably that's the rite way to pronounce it kot?

yapp.. i noticed rodek ada dalam tuh.. tapi skit sgt.. so.. takder la menonjol.. however, i'm proud to announce, aisyah yg satu team ngan puteri tuh... ex housemate aku.. hahahahhaha.. katik pon kenal dier..!

mekpussymeowmeow said...

lenz.

tau. dieorg ada cerits yg kawan ko main futsol sama putri. ekekeke...mmg byk muka familiar lar..cam ehh ehh die ni pun ada?gitu. juita tu kawan pada lynn. die keje kat tower records midveli tu je aa...

apepepun..sazzy tetaps ratu...vast and bitchy..i like!

nyeh. ko ada kira bape RM duit tol ko verangkuts ke rumah yang naik kelisa itteww?akekekekekkeke....

Lenny said...

mek : disebabkan dari umah aku nak g umah Yang takder tol... tak sempat la aku nak kire baper banyak tol kene.. hehehhe

vampirina said...

Eleiiii Leny...

Tak yah lah bagi tau aku housemate ko dulu... malu lar wei... ekeek... bukan malu berhousemate dengan ko tapi malu aaa sebab siapalah aku berbanding ngan ko?! Ahaks...

Lenny said...

elelele...

malu2 kucing plak..
skang ex housemate aku pelakon tuhhh.... :D

vampirina said...

podahhh....
pelakon bidan terjun. tak ada apa yang boleh aku banggakan... lain la aku ni nasha aziz ker, amy mastura ker... buleh aaarr!