Friday, December 17, 2010

The One With the 6th Wedding Anniversary

At this very hour,
last 6 years...
I was in my wedding dress...
waiting... nervously...

At this hour,
last 6 years....
I am a wife, to the man I love..
with all my heart...

At this hour,
last 6 years...
my love to you grows deeper..
as days goes by..

and at this hour,
today...

I just want to repeat the same word...
again and again....
for the rest of my live..

Baby,

I LOVE YOU.

full stop.


yes, it is as simple as that.

I LOVE YOU!

Happy 6th Anniversary Baby....


lot of love and kisses from ur wifey,

Thursday, December 16, 2010

The One With Christmas Dinner and Year End Party

Despite the busy schedule with the kids being sick, we still manage to be part of the two events. Eh, we ke, macam more like me je dari we.. ahahha..

Mr hubby nyer company ada Christmas Dinner, gaya2 cam company annual dinner la gituh... dah kata UK company maka haruslah ada C'mas dinner kan? heheh..

the event took place at Legend Hotel, theme was white and blue.(tp i buat theme black+blue) dalam pada sebok macam tak hengat, sempat lg I bertheme2 bagai, biasala, i kan mmg keji menjaga penampilan (hahah.. alasan padahal mmg ngader!)

kalau tak pose kat hotel adalah tak sah.. cantik ok deco dia..

We had turkey and Mr Hubby adalah one of the lucky ppl yg kene sembelih melapah (melapah ok...ayat tak bleh blah) itu turkey.. ahahha.. seb baik ok... kot tak, tak makan turkey la I. The food was ok... thanks to Nurul for making it such a great night.
The dinner table, ni je gambo I ngan En Zamzari, lupa nak amik gambo berdua.. amppunnn!

I won myself a lucky draw worth RM40 vouchers, and Mr hubby menang RM10 voucher. Ye, I mmg bertuah. tak caya tanya en zamzari. kan baby kan..? bertuah kan i kan.. ahhahahah..

suka sangat menang voucher sampai pejam2 i senyum!

with the Best Dress Winner, Jenna...

The following week plak, ada Year End party for my company. Selalu Annual Dinner and Dance nama dia tapi kali ni tukar Year End Party sbb buat kat Euphoria. I pon tak tau Euphoria tuh apa (hiks), tapi derang bgtau adalah club yg hebat (ha tokey Euphoria sila bg reward kat i yg telah promo club u).

First time dinner awal, slalu pas maghrib, kali nieh 530 dah kene register. harus la I kalang kabut, ala macam tak biasa pompuan nie kan seme pon nak kalang kabut... ended up, I telah menukar baju dalam kereta, and make up dalam kereta juga! sila jgn buat2 perasan kalau ada cacat cela make up I tuh okeh.. kang i kecik ati.. i suka kecik ati skang nieh tau.. ahhaha..
mari beratur utk registerrr.

cik anom, me, cik siti, kak marina and mira..

with june, she won herself a Sony VAIO notebook. i dengki!

with mira and KilHo, the Korean photographer..

kitorang kalau tak amik gambo berdua tak sah.. dedua sengal ok!

I tau u ols pk apa... weih.. nie event di hari yg sama ke hape kan? jawapannyer tidak.. i recycle baju tuh... from head to toe I recycle termasukla bra sekali.. ahahhahaha.... :P harus en zamzari bahagia sbb i pandai berjimat sekarang.. ahahahhaha..

erm... i tak menang apa2 pon lucky draw walaupon hadiahnyer adalah WOW sangat. tapi i menang voucher RM50.. okla tuh kan?
Ok, mari berlagak ngan voucher RM50 tuh...

so skang i tgh pk, bilakah i nak ngabiskan voucher2 tuh? i ternampak en zamzari geleng kepala... tapi i wat2 tak nampak je aci lah kannnnnnn..:D

eh, tetiba tak tau nak end entry ni camner.. tak kisah lah.. i bye je lah yer..... byyyyyeee!!

footnote: gamba2 adalah diambil dari camera company en zamzari, serta kawan2 office. credits to u. u know who u are!

Monday, December 13, 2010

Sorry for not updating about the kids status.
I do not have the time, seriously, like serious shit..:D

The kids were all discharged. We are all recovering. Alya and Aish is doing really well, they are now as good as when they were not infected by the virus. Adam is still in the process of recovering, I guess because he is still so young, it takes longer time for him to recover... bad bad virus!

Adam, Mummy and Aish... kesian chenta2 mummy seme sakit.

Adam, sakit2 pon gembira juga...

Daddy pon dah pengsan....

sape tuh? Kak long... pengsan juga... satu family, satu bilik, satu hospital!

Tak apa lah... syukur semua selamat.. Dugaan kami sekeluarga. thanks to all for your kind prayers.

I am really² busy. Giler babi nyer bz. I am now officially 2 weeks maidless. My maid 'larik' (dier request nak balik, tapi i terpaksa bg, tak ikhlas pon) sbb she wanted to get married. malas nak citer pasal maid i tuh buat i semak. to cut story short, dia balik the next day budak2 discharged from hospital. Mmg tak bley tunggu dah, kot tak masa budak2 kat spital lg dier nak balik. Mmg i telah memarah bf maid i tuh sbb contract tak abis lg, and anak2 i masuk spital i tgh susah dier nak tambahkan susah i lagik.. confirm i emo!

Mmg dugaan betul, dugaan akhir tahun. dengan seminggu dok spital banyak giler kain baju, rumah tak berkemas, anak2 still tak pulih 100%, maid tak ada... tapi tak apa.. i am still strong. syukurlah sbb Allah anugerahnyer extra power. hehehehe... kot tak.. u ols tgk mak plak tersadai kat mana²... ehehhehe..

Actually, the whole family were infected by influenza. tapi seme dah dapat tamiflu, so alhamdulillah lah.. seme ok... masa dapat tau tuh, terus kitorang di isolate kan.. nurse masuk pakai masak, baju pelindung bagai.. what to do kan... i pon pakai mask takut batuk kang, makin berterbangan lah virus2 tuh...

tapi tak apa, ini semua dugaan. I akan belajar utk tabah menghadapi semua ini..:D

Bukan seme hari2 kita murung, bukan semua hari2 kita gembira... kan? so, sesekali susah... belajar la utk menghadapinyer.. and jgn ler mengeluh banyak... semoga i kuattt... aminnn:D

Wednesday, December 01, 2010

The One With.. in need to be strong...


Alhamdulillah, abang is much better today...
despite kene pegi physio... tapi his condition is much better...

Adam didn't sleep well last night... hence the lack of sleep for mummy and bibik as well..
seb baik Adam sorang je wat hal meragam, kalau dedua mummy pengsan terus!

Rupanyer, Adam demam plak... temp agak tinggi so Dr suh nurse bagik ubat cucuk buntut sub..
Dr suh monitor condition demam... kalau tak ok.. kene buat test lain plak.. huhuhu...
Adam jgn demam yer sayang... nanti kene cucuk sana sini mummy lagik makan susah hati..

tapi camanapon.. both of them kene buat physio today..
adam siap kene buat suction... masa tau je.. mummy rasa cam nak nangis dah..
huwaaaaaaaaa.. seb baik ramai kawan2 bgtau how it works...
thanks Zai, siap bgtau camner derang nak buat so i am prepared lah..

Adam responding well to the lepuk 'tepuk²' session.
org tuh tepuk skit nyer kuat dier bley bantai tido..
maybe penat sangat semalam tak tido...tp dier nangis lolong² time suction..
heartbreaking tulll... bergenang² la air mata mummy tapi mummy control kan..
its for his own good...

Aish as usual, biasa la buat perangai...
nangis bagai nak rak time tepuk2... tapi sbb td adam rilek je so mummy cam tau abang nie drama je lebih..
so... mummy suh org tuh buat je lg.... nanti tak bebaik camner plak kan...

skang nieh, dr kata kalau adam tak demam.. insya Allah bleh discharged soon, tapi kene berbekalkan segala tok nenek meds, and also kene pakai puff with the chamber skali kot...takperla adam.. asalkan sihat yer sayang..

mummy ada terasa cam nak demam balik...
tak payah diet ke hape.. mummy nyer berat turun 2 kilo tak pasal²....
sabo je lah kan.... anak² sakit.. camtuh ler gamaknyer...
tapi takyah ler nak sakit yer sayang² mummy, mummy bleh kurus ikut cara lain..:P

The One With.. dugaan...








The boys are now resting, alhamdulillah.. baru lepas berperang ngan nebs...
biasalah budak2 mana suka kalau kene hadap nebs tuh..
tapi takperlah.. demi kebaikan derang... I terpaksa la makan tahankan hati nieh...

dah 2 hari kat spital, abang dah show good progress..
cuma adik je.... still teruk wheezingnyer...
tapi adik tak banyak songel.. makan pon ok.. suap apa je seme dier balun makan.
seb baik la kan.... kot tak lg runsing.

en zamzari kene hangkut balik rumah mama semalam..
dengan Alya yg as usual, drama queen nangis nak dok ngan mummy gak..
tapi akhirnya terpaksa pasrah... kene ikut daddy balik gak...
takper sayang... nanti adik2 baik mummy balik ler rumah..

mummy still doing good... insya Allah..
walaupon masih blom fully recover dari batuk and selsema..
tapi takper... mummy ada super power.. esok power bateri mummy kurang...
kene g charge balik ler ekkk..

okla... the kids pon dah tido... kang kol 4 nak kene bgn, sbb next round nebs..
so mummy better get some rest now...

thanks guys for your prayers.. semoga kami semua cepat sembuhhh..
aminnnnn....

Sunday, November 28, 2010

The One With down

lama tak update blog nieh kan? mmg tak sempat... sungguh hectic kerja² office, balik lewat. dah penat tak larat nak update blog ke hape ke...

So sorry for the lack of updates, padahal banyak giler activity yg berlaku... mmg hajat hati nak update blog tapi apakan daya... mmg tak sempat! sad...:(

Last week, sempat short trip... day trip je pegi SG... tapi takder sempat shopping apa pon (oh tipu), tapi ikut my shopping dictionary, tak beli bag, kasut, baju.. kire bukan shopping namanyer kan? tak sempat actually... takperla.. habiskan masa berdating berdua je lah..

Short trip tu pon, sbb all of us attend wedding my cousin kat BP. So alang² dah sampai Johor tuh..pegi je lah kan...

Actually, en Zamzari dah start demam ari Rabu hari Raya Haji arituh lg.. tapi dier kuatkan gak nak drive sampai ke Johor. Sbb me dah janji nak mekapkan my cousin utk wedding dier... ye, ai skang dah jd jurumekap bidan terjun tingkap ye... saper berani serah muka?... ahahhaha..:D

Then, abis kenduri ari ahad tuh.. I plak rasa cam tak sihat badan.. balik KL, badan panas giler... sakit satu badan... I was down with fever, sampai tak g keje for 4 days! ari jumaat pegi keje pon.. my officemates tak nak kawan i.. sbb takut jangkit.. ahahhahah.. kesian I ok.... tapi takperla.. kang kalau seme sakit kang susah..

Then balik keje... en zamzari demam balik!!! panas giler badan dier... and Aish pon demam juga.. every 4 hrs kene bg PCM kot tak, naik temp dier... skang nieh.. adam pon dah start nak ada fever seskit... tinggal kak long je la yg masih gagah skang..

I feel bad... sbb rasa cam i yg spread the bacteria to them... sbb arituh dah buat blood test kat spital, ada bacteria la plak katanyer... tah ler..macam ² sakit skang nieh kan...

esok dah monday, kalau en zamzari ngan aish tak sihat lg.. i akan hangkut mereka pegi spital jugaaaa....!

doakan kami semua ok yeee.... pics...nanti la erk i attached...

skang dah pening... pastuh nak lepas gian update blog niii......

muuuuuaaahhhhssss korang.. see u when i see u!

Wednesday, November 03, 2010

The One With the work, school concert and go cart

For those who commented, feedback, emailed on my scary experienced, thanks..
just would like to share it with you guys, so that we will be extra careful when we are out.

erm, tak moh citer la dah erk pasal tuh..
let's talk about something else lah..

how's ur weekend? Mine was packed, tiring, but at some point,
adalah fun juga..

Hari sabtu adalah bersungguh2 masak... dah 6 years kawin, boleh tak i tak reti2 lg buat dalca... kesian en zamzari nak makan dalca balik rumah mama je.. ahaha.. so.. i gugel la recipe.. bersungguh ok masak... walaupon maybe senang lah for some ppl, but for me yg tak penah masak, mmg susah la kan... pastuh.. siap masak nasik tomato, rendang daging, masak kicap daging sbb takut rendang pedas... ahhaha.. jgn tertipu.. rendang adalah beli paste rendang brahim sesiap ok.. tinggal tumis2 bawang, buh daging.. add asam garam gula camtuh jeee.. ahahhaha.. sabo je kann..

Alhamdulillah.. dalca menjadik.. takder la sedap giler.. tapi en zamzari kata sedap lah utk tekak dier.. maybe adalah mengambik hati tapi i tak kisah.. i consider sedap je lahhh tuh kan..

pastuh malam tuh plak..
I had to work (or was it Sunday morning) at 3.00 AM..
due to the Daylight Saving activities, our system kene la down utk maintenance..
maka I have to work lah kan... downtime until 12 noon, tp pas check seme schedule dah ok..
kol 4++ I pon nak tido.. pastuh teringat plak.. hubby has to work at 6AM! terrer kan..
merasa lah kitorang laki bini keje time tah hape2 camni.. bak kata Ain, hanya laki bini SAP je yg memahami laki bini SAP yg lain.. ahhahahah..

So, kol 6, I woke him up.. When he is ready, thot of sending him to work, coz I think he will be busy the whole day, and I need to bring Alya to her concert. Tapi sbb en Zamzari telah menjadi suami yg manis harituh.. dia cakap takyah hantar, suh i tido lagik tuuu.. ehhehe.. pastuh dier cakap nanti dier datang amik kitorang bila kitorang dah siap...

dah tuh.. I apa lagik amik peluang lah.. tapi.. dah golek2 tak bleh tido plak..
takder ketiak en zamzari, mana sedap nak tido kan? so, bangun jela..
masak mihun goreng plak... kang kalau aish bgn dah ada menda nak makan..
dah siap masak, kejut alya.. siap2kan dier.. mekap bagai seme dah... call la en zamzari suh amik kitorang....

Budak kecik yg dah siap nak perform..

With all her classmates... and frens..

pendek citer, sampai terus dewan... and performance Alya yg nomo 2... I telah menjadik ibu yg poyo + kiasu.. dok depan2 skali sbb nak amik gambo... kan en zamzari tak dapat pegi.. so I nak amik la video bleh bg dier tgk... korang nak tgk gak? haaa.. sila sila...

video


With Class teacher, teacher Prema..

Ni kawan Alya.. Afiq kot nama dier sorry mummy lupa.. tapi kawan Alya nie dah Grad dah...

Mummy and Alya .. dah nak balik dahh..

balik tuh, rasa sudah pening... sbb kurang tido.. nak tido jap...
tapi pastuh nak makan, nak kene sambung keje mlm td...nak main2 ngan adam plak... last2 tgk2 dah dekat kol 4.. terusla siap2.. nak g amik en zamzari ... sbb dier ada event opis dier kat Elite highway.... event apa?

Ready........ GO!

haaaaa.. ni la dier... berangan menjadi perempit go cart berjaya..
siap accident2 derang2 nieh... sampai lebam2 gak ar.. ahahha.. sabo je lah..
go cart pon sempat accident..

Bini kan ngada2... asal ada camera, terus nak pose... hahahhaha.

Geng² office en Zamzari.....

balik dah mlm, sambung keje skit lg... pastuh tido kan budak2... abis dah weekend..

Adam dam dam dam.....

Abang konon malu² la tuh..konon cute la tuh... sabo je la dah ler pakai diaper jeee!

tuh je la cerita weekend hectic I.. weekend korang camno..? syiok?

PS## Hiiiiii Faeza!!, thanks tegur I tadik.. camner..berjaya dapat smokey eyes idaman tuuu??

Thursday, October 28, 2010

The One with the scary experience

Have you ever been scared, to feel like someone is following you, even in public places?

For ladies out there, with too many cases happening, some of those cases were even unthinkable(got such word meh?), just a note for you guys to take more precaution, and also be alert with your surrounding.

Alhamdulillah, nothing bad happen.. I was in Mid Valley, the Gardens to be specific...
I wanted to go to Cold Storage, and I recall passing by a normal decent Malay guy(or was it Chinesse ya?). Less that I know, he was actually following me.

At first, I thot he was also browsing on the aisle, trying to choose/find whatever he was looking for lah... then I notice after a while, he was around me, always, even when I went to the poultry section, cheese, fish, etc. Well, he doesn't look like someone who would buy fish anyway, so, it triggered to my stupid sense, "Is this guy following me?"

But again, I do not want to make any scene, or acted paranoid, so I just continue with my shopping, with extra care, to see if he still follows me around... Damn! everywhere that I go, he is still there, standing, making eye contact, with some sort of a smile on his face..

Okeh, at that point of time, I am already chicken out.. kecut okeh.. derdegup jantung tak pasal2... I decided to leave cold storage, coz there's not many ppl in the store at that time.. and I was thinking if anything bad where to happen, maybe no one will even notice. So, I take one can of Coke, and make my way to the cashier. And there he goes, still following to the counter... ai sudah agak takut.. tapi pretend to be cool...

I wanted to be sure he was following me, so I shifted to another cashier..and yes, he followed me. when he was queuing behind me, I had a glance at him and he wink! yes, he wink at me... ko sempat lg nak wink2 aku.. aku dah ler takut nieh tau tak..

But I just ignore it, and just hand over my can of coke and make the payment. Guess what? mamat tuh bleh sentuh I, bukan cuit tapi pegang, or sentuh lengan I.. wah.. ini sudah lebih.. siap ada body contact tak bleh la kannnnn.... so I told him strictly, "PLS DON'T TOUCH ME YA", loud enough to make the cashier hear that, of course.

I didn't have a look at him anymore, masa tuh dah mmg sangat takut.. I do not know where is the safest place to be.. So I stood next to the Guard nearby COACH. And he was there, across me, buat muka biasa jee... Goodness, aku rasa kalau kene toreh muka aku sure tak berdarah time tuh!

I smsed my hubby, cakap nak naik opis dier.. i takut. Sbb gelabah instead going straight, I took the escalator up one level, pastu sedar dah salah jalan.. jalan laju2 masuk Robinson... turun balik escalator, and I tak nampak dah kelibat mamat tuh... but then I terus jalan laju2.. masuk the gardens office, seb baik terus terjumpa Nurul's hubby. Terus rasa cam agak selamat.. and borak2 ngan dier pretend nothing happen.. sbb nak calm myself down.

after a while, baru I naik my hubby's office... giler lahh.... pengalaman yg maybe tak ngeri to you guys.. but it was to me. Tak kisah lah kalau he wasn't really following me pon.. tapi I think better safe than sorry kan? What if dier mmg berniat jahat? huwaaa.. merasa kuar surat khabar i dah hilang... oh nooo... nauzubillah.. jauhkan lah..

Syukur, nothing happen, and I am OK. So ladies out there.. kalau keluar berhati2lah..
even day time, kat shopping mall, we do not know what will happen kan... just.. be careful!!

Wednesday, October 20, 2010

The One With the UK final part

Lamanyer blog tak terupdate.. bz gilers...
Hari2 bukak blog.. nak update.. tapi masa cam tak cukup..
harini perut sakit, pening kepala.. rasa nak muntah..
(bukan pregnant yer.. tgh period nie!)
pastuh tgk keje pon rasa nak telan je data2 tuh..
so.. take my time off..just for a while..

Sebenarnya, pening dah nak ingat balik UK nyer trip nieh..
since nie trip ke london je yg tinggal... blom updated lg..
so.. buat satu entry banyak2 terus lah yer..

Tuesday night, as mentioned in my previous entry..
we took the train from Manchester Picadilly, to London Euston..
One tip ya, if you're travelling using the train, or their public transport(for example, bus, tram, underground, train, etc) better to buy return ticket straight away. I believe it cost cheaper.... but since we did not know about this, we bought one way ticket so it cost more. Kat dalam train derang nie.. ada seats biasa, cam kita naik KTM Komuter tuh.. and dia ada gak seats yg ada meja kat tgh2.. siap ada power point lg.. ada wireless gak rasanyer.. tapi tak try.. but these seats, biasanyer org dah book siap2.. so kalau nak seats yg comfortable camni, masa beli ticket silalah bgtau nak seats yg ada tingkap.. ada meja.. ahahhaha..
Muka pompuan sengal tak cukup tido. Ha, seats special ni window dier besar, bleh tgk pemandangan..

Since masa balik tuh dah penat sangat... I slept throughout the journey, tau2 En Zamzari kejut, dah sampai London Euston. Terus carik cab, and pegi Hotel near Kew. Jauh gak rasanyer.. lebih 30mins gak baru sampai hotel. Premier Inn, biasa2 lah hotelnyer, tp dekat dengan Kew Bridge(Opis en Zamzari adalah betul2 sebelah Kew Bridge tu), so boleh jalan kaki je pegi opis. Breakfast and Dinner is paid for, so kitorang pegi la makan kat situ.. tapi.. seme kitorang amik yg vege! ahahha... pastu... dedua look at each other and rasa nak muntah! ahahhaa.. ended up, malam tu kitorang jalan2 area tuh, jumpa la local store, and kebab.. then pegi mcD makan icecream!

The Hotel - pics from the hotel website.

The room - pics from their website

Balik Hotel En Zamzari terus subscribe internet, I pun browse2 la skit2 pasal Kew ni..
pastuh terus golek2 atas katil and tidooooo.... eh, sempat sahur roti ngan maggi kot..
tapi pastuh ada sorang pompuan tu, pagi2 pegi turun breakfast lps hantar laki g keje di muka pintu bilik...hahahha...

Abis breakfast, sangap tak tau nak wat apa.. nak jalan tak tau kemana.. so ingat nak tour local town dulu.. carik info how to go about london. Budak pandai la katakan.. before pegi tak buat research, dah sampai baru gelabah... I asked the Receptionist, she said if I just want to go to Richmond town, just take bus accross the road, number 65. Mak yg jakun pon pegi je la kat bustop tuh.. pastuh tgk map dia.. wah..menarik, ada route bus, and bus no, masa perjalanan and what not! ahahhaa.. merasa kat negara sendiri tak penah naik bus, tak reti naik bus, dok london pandai plak tetiba!

So, I took the bus no 65, go to Richmond town, sampai kat Richmond station. The fare was 2pound per way. Kat situh, I told the officer yg jual ticket tu, I wanted to go to Bicester Village. What he did, he helped me to calculate the cheapest travel card to go to that place! bagus kan? He also advice me what time to travel, and how long is the journey. So Kewl! Pas dah dapat info, I pusing2 the area, and sempat merembat beberapa lagik menda dari topshop.. etc. hahhahaa..

Ptg, balik hotel, then keluar lg pegi dinner with en zamzari. Mlm tu, ada dinner session with the colleague. Makan kat Pakistan Restaurant ke apa tah. Ok lah, but the best part was, his colleague sudah mengajar me how to go about shopping, and what transportation to take, etc etc. Wah besttt! semua sokong i pegi shop lg... hehehe.. kopak laki den... anyway, the dinner was ok, but then portion adalah besar...so I tapau half of my food back then I ate them during sahur.

The next day.. I went to Bicester Village... hehehhee.. tempat yg ramai org recommend to go.. but unfortunately for me, I don't find anything fancy kat sana... I bought a few things lah, tapi, I shop more elsewhere compared here.. cam penat jugaklah jauh2 pegi.. tapi cam takder apa sangat lah for me. Maybe I went there at wrong timing kot.. takperla.. selamat pocket lakiku..
Baliknya, penat sebab first day puasa for me, so I ajak him buka kat kebab nearby je..

Gucci at Bicester Village. Tak best sangat sbb barang2 lama..

Burberry summer jacket. tapi cam last piece, I bought CK summer jacket instead.

Hasil tangkapan yg tak seberapa...

Friday, I went to Hammersmith, shop kat mothercare, buy more jerseys, M&S(beli bra lagi dan lagi, biar sama patern takper janji puas hati..) sempat pegi Knightbridge, pegi Harrods, pegi LV.. pegi Gucci..all in one day. I ended up buying so many things sbb rasanyer macam rugi 2 hari (Rabu and Khamis) kurang shopping, pastuh Saturday nak jalan2 with en zamzari je... so i must complete my shopping today gak! ahahhaha...balik sampai sakit2 tgn dok bawak bags banyak sangat.. pengsan laki haku!

Tu pon terpaksa balik awal, sbb en zamzari cakap his boss wants to treat us dinner. Berhempas pulas I lintang pukang balik, dah ler macho naik public transport.. dah ler nak naik underground tuh, kalau travelpass tuh(ala2 ticket LRT), lorong nak masuk kecik je kan.. me with all those shopping bags.. tak lepas! terpaksa mintak officer tuh bukakkan disable nyer gate, ahahahha... officer siap geleng2 kepala and say..."you spend too much darling" hahahhaa.. nak wat camner.. gelak je la kan..:D
hasil2 tangkapan. Bayangkan camner I bawak tuh seme? Sorang2 and naik underground, tube, bus segala... conclusionnyer... I terer kannnn?? hahahaha

Sementara tunggu nak pegi Dinner, sbb dah tershopping banyak sangat silalah cuba2 alihkan perhatian en suami dengan percubaan bermanja2.. lihat, ada di layan? tgk mata dier sebok tgk computer dier jeeee...:P

Dinner, we went to Chutney Mary (baru perasan kat bangsar pon ada satu kedai nieh). Boss En Zamzari belanja... i makan nasik lg.. huhuh.. cam dapat mkn nasik cam syiok je kat sini.. ahhaha.. lawak tul.. abis makan segala... dier bawak kitorang round london naik kete.. sampai tertido2 i dalam kete... tah ler... tah2 siap snore bagai.. adush.. malunyer kalau snore dalam kete.. ahahhaha.. penat okeh.. satu hari mengukur jalan kat london tuu.. ahahhahaha...

cantik kan restaurant ni.. mmg fine dining... note: pics from their website.

Saturday, mmg spare the day utk jalan2 berchenta ngan en zamzari... awal2 dah surf kedai toys mana nak pegi... kat mana tempat tuh...pastuh kuar tu terusla pegi situ... kat situh je dah makan berapa jam tah.. ahahah.. dah katanyer dating kan..:D.. Dah janji ngan Maya and Zen, nak jumpa derang kat Bond St nanti. Pegi Bond St tuh masak la kan... mata dok melilau kiri kanan seme kedai rasa nak masuk tapi of course tak sempat, pastuh dah nyesal tak pegi situh awal2 lg... huwaaa... adakah ini tanda2 nak kene pegi lagik UK? Maya, wait for me there.. or... Shariza... nanti aku ketuk pintu umah korang!

tapi, dalam pada sempat tak sempat tuh... merasa pegi gak singgah Selfriges, sbb nak masuk LV, percubaan menggoda en Zamzari la kan.. kot kot dier tertiba membeli bag utk I kan... hahaha.. very the perasan okeh.. Ya Allah, boleh tak, nak masuk LV tuh kene beratur! tapikan... tak sesiap I beratur okehhh... suami terchenta (dan dan terchenta, kannn..) telah membelikan I sebuah bag yg sungguh best... ok.. maybe takder la best utk org lain tapi mak suka la.. mak best je lah kan.. dah org nak bg.. usually, I beli yg ala2 MM, PM je kan.. bukan la tak suka GM.. tapi GM beso maka regenyer pon besoooooo la jugak kan... skali.. yg GM tuh yg dier berkenan.. I telan air liur je la kan... happy gegilerrrrr!!!
Hamik... bapak giler beso paperbag...

Jangan kan kiss.. U nak i buat apapun kat u.. or vise versa.. i relaaaaaaaaa... aaauuwww..

pastuh... dah takder perasaan nak masuk kedai lain dah.. apa GAP? apa, La Senza? erm.. takder dah masuk.. toleh2 adalah.. (tak berani nak masuk nanti kene pukul kang baru tau) ahahhha..
dah ler paper bag LV tuh besooo bagak... nak jalan susah sbb dok terlanggar2 org ... org pandang semacam je...

buka puasa cum dinner arituh, kat mcD, ngan maya, koala and zen. dah last day maya cakap baru nak jalan2 erk.. sepanjang2 tuh.. dok shhhhoooooppppiiinnnggg je... tuh pon.. dalam minit2 terakhir sempat lg masuk Hard Rock, shopping lg... Maya dok gelakkan en zamzari... masuk LV pakai selipar jepun.. seb baik tak kene halau.. ahahahahha..

"Besonyer paper bag niii" ...tu kan maya ko cakap?

In front of Hard Rock, London

Camwhoring ngan Maya...

Mmg baru sebok nak bergambo la kan.. yerla.. kot tak jalan sorang camner nak amik gamboo??

Love the colors of the flowers... cantik kannn..

Ahad, dah nak balik dahhh.... alaaa..kejap je rasa dah abis dah...janji ngan maya nak jumpa kat airport... pass kat dier makanan, minuman etc. sempat lg shopping beli perfume, choc, bag trunky for alya.. ahahhaha.... maya geleng kepala jee.. dah saat2 terakhir pon sempat lg.. seb baik masa transit kat abu dhabi tak sempat nak beli paper, sbb flight dari london delayed, sampai abu dhabi connecting flight dah sampai pon...
Nape wat muka senget baby? tgh perpk pocket yg berlobang erk?

Pompuan ngada lagikkkk...

Gegambo dalam flight.. dari siang, ke ptg, ke malam ke siang semulaaa.. giler jauh perjalanan..

Senin sampai KLIA, balik kg, buka puasa... terus balik KL... selasa dah keje...

Model Boollllaaat menggayakan bag Trunky barunyaaaa...

ha.. abis dah citer london yg berkarat nieh... kalau saper2 nak tanya apa2.. mana bley tulun jawap i jawap lah ek.. if not... silalah gugel.. mesti ada jawapannyer.. ngeh ngeh ngehh.....