Monday, December 07, 2015

The One With the Bibik balik bercuti...

Entry ni nak up so that next time bibik balik I ingat apa nak buat..
Bibik Pitta ni dah balik dah last year...
so this year pon dia balik cuti lg...
tapi arituh dah kalang kabut sbb I lupa apa nak buat.. ahahah..

Ni check list kalau bibik nak balik bercuti yer..
bukan balik permanently...
tapi kalau ikut udara pun I rasa sama je...
tapi Bibik I balik ikut kapal kat port klang..
Ok, cuba tgk check list ni.. kot2 la berguna..

1. Make sure permit and passport both valid.
2. Kalau permit dah nak mati kene renew gak yer.. tak nak ada problem nanti bila dia nak balik semula ke Malaysia.
3. Untuk renew permit, kalau maid below 3 years keje ngan kita, kene buat FOMEMA dulu. Result akan keluar in 5 working days. So manage your time ye takut kang tak sempat.
4. Dah dapat result FOMEMA(boleh check online je, masukkan passport no), boleh renew permit via MYEG.
5. MYEG will also take 3-5 working days to deliver the permit to you if you choose delivery. So plan your time wisely.
6. Buat surat balik bercuti. Kalau sape nak sample, tinggalkan email add. Kang I forward sample dia..ok?
7. Pada hari kejadian, kalau antar ikut Port Klang, tempat dia actually dekat je ngan KTM Pelabuhan Klang. Tapi kalau nak waze, better carik Jeti Pulau Ketam.
8. Counter ticket buka pukul 7:30am. Check in pukul 9:00AM. Berlepas pukul 11:00AM.
9. Kalau banyak barang bawa... kene check in barang... ada org kat depan tuh akan tolong uruskan.








Hopefully dapatlah membantu. Actually check list ni utk membantu I juga taun depan... ahahhaha..
Kalau tak nanti acik lupooooo... 


Note : Tuh ada no tepon utk counter ticket kalau nak directly contact them.

Friday, November 27, 2015

The One With the Lunch at Basil

Kol 9:30 pagi td dapat whatsapp dari my fav sis...
kak ita ku sayannnnnggg... ehhehe...
tanya kat mana.... 
dalam hati dah gembira.. mesti nak ajak lunch nii..
tgk2... BETUL!

baik punya set... ajak Niza and Diana sekali..
kak Ita cakap dia teringin makan kat Basil.... 
I ni... makan apa pon onnnnn je.... 

Ya Allah harini tah hape ke hazab benoooo la parking kat Bangsar Village tuh..
lebih dari setengah jam kitorang pusing2 carik parkinggg...
hazab betulllll... sabo je..

last2 tunggu je ... sampai ada org nak kuar..
seb baik berjaya.. hampir2 dah tak jd makan kat situ...
tapi berkat kesabaran kami semua.. maka berjaya!!

sampai2 Basil dah takyah tengok menu dah...
terus je order... rasa LAPO mcm nak makan org dah ni..
hahahha...

lepas makan.. perut pon happy....
baru lah boleh selfie.... ehh.. rhyme...

 Me and kak Ita... kakak kesayangan... :D

 Niza and Diana... comelll je derang ni..

 kekamiiii..... besoooonya muka i ols... :D

Jangan nak tanya pic makanan mana...
dah setengah jam pusing2 carik parking... korang ingat makanan sampai ada ingat nak amik gambo..
telannnnn je dulu tak pandang kiri kanan dahhhhh.. ahahahhahahaha.. :P


pastuh sambil2 tuh... derang dok diskas pasal Bella Ammara lah..
Rina Salleh lah.. Sugarscarf lah..... ala koranng... i ols ni mmg gagal kalau bab fashion ni u ols..
ahhahahaha.... takper saya bagi laluan kat korang yeeee...

pastuh Diana ngan Niza dah tak bleh focus dah nak balik td.. ahaha..
sebab kak ita nak singgah butik2 yg derang sebut tadi.. seme sebok tgk instagram masing2..
nak memesan.. ahahhaa.... haishh... jeles I... I satu apa pon tatauu.. ahahaha..

Tak caya I cakap derang ni tgh berantu? Tgk.. dalam kete pon sambung.. 
muka sorang2 khusyuk nak memilih.. ahahhahahaha..... jangan marah kengkawan.. i lap you..




kan dah kata.... Niza tgh khusyuk tuh tak tau nak pilih apa...

  

 hahahha.. sampai tersandar pening tak tau nak pilih.. ahhaha.

ahahha.. pasni kalau Niza baca ni mesti dia ketuk kepala I..
ahahah... jgn marah ek Niza..... I lap youuuu!! ahahha..

nanti kita lunch sama lagik tauu...

Tuesday, November 10, 2015

The One With the 2nd Birthday Twinnies...

Happy birthday to you.....
Happy birthday to youuuu.....
Happy birthday to both of you Afiq Aqil...
Happy birthday to youuuu........


Tak pernah terfikir pon..
akan dapat rezeki dapat twins babies..
ingat lagik masa muntah teruk sampai masuk ward....
kenapalaaa teruk sangat alahan padahal dah 5th pregnancy dah...

skali bila doktor cakap..
"padanlaaah terukk..... twins rupanya... you're having twins!"

masa tuh tak tau betapa tak percayanya...
betapa happy nya....
En Zamzari punya muka excited gile...
masa tuh... muntah pon muntah laaaaa..... nak buat camner lagik..
janji babies are both healthy...

Ingat lagi masa pregnantkan derang...
perut besar gile sampai ke lutut....
awalllll lagi dah ada contraction....
kene makan ubat and less moving sbb taknak contraction teruk lagi...
and bila doktor bgtau sorang songsang....
terpaksa la decide nak czer..... 
takperla..... janji semuanya selamat and sihat...

now... kejap je dah 2 thn....
dah becokkkkkkkkkkk (anak siapa lah kan?) and banyak songeh (again, anak siapa kan?)

buas jangan citer lah kan...
apa abang2 buat... dia nak buat juga...
tak padan kecik.... panjat sana sini...
lompat sana sini.... haaaa... ambikkkkk....
2 hari sebelum besday.... bengkakkkkk bawah mata...
sabo je lah..

kengkonon nak peace la tuuu...
 
Aqil memang over skit bab expression muka..
 
Kan kata dah.. budak kalau baik sangat bertanda la sana sini kan? 
elok je luka bawah mata si Afiq tu.. sabo je..

derang berdua ni...
lain criteria.... 
tapi dedua manja ya amatttzzzzz...
tapi yang menjadi pilihan...
tetappppppppp daddy la kan?
mummy angkut dalam perut lama2...
daddy jugakkkkkk yg korang berebut kan?
sian mummy tau.... sob ... sob...

Birthday derang bawak derang pegi Jungle Gym....
memula mcm tak berani sangat...
skali dah lamaaaa.... tak nak balikkkk!! 
ahhahhahaha...



okla.... derang happy sangat dapat main kat situh... takder sakit bila jatuh kan..
bebudak skang kesian kan?
nak pegi playground pon kene pegi indoor... huhuhuh...

apapon... mummy happy that both of you and abang2 and kak long are happy too..
would do anything to make you guys happy....
sob... syahdu pulak...
video






eh.. patut besday gembira apahal plak sedih2 kan?

to both of my babies...

Yang Afiq Danniel bin Yang Zamzari Habali..

Yang Aqil Dannish bin Yang Zamzari Habali...


Mummy, Daddy, Kak Long, Abang Aish and Abang Adam loves you both sooooooo muchhhh!!!

Happy 2nd birthday!!!!!!!

nanti kita p beli kek pulak ek?

Friday, November 06, 2015

The One With the another secret

Hehehe... poyo giler ni kan tajuk tak boleh belah...

Sebenarnya I is very the happy.... konon secret reveal lah kan..
tapi padahal tak sabo2 nak share..

Sebagai mukadimah lah kan...
Sejak pregnant anak ke 3... I dah start ada jeragat skit2..
tapi ala2 buat bodo je la kan in denial katanya.....

Gambo jeragat ikhsan Mr Google...
pastuh bila pregnant twins makin teruk..
my skin care range adalah ikut suka hati..
tapi.. dah penah la try SKII... tapi takder la pulak muka I jd licin licau kan..
biasa2 jeee... takder perubahan... yang berubah wallet ye.... makin menipis u ols.. ahahah..


 Ni Jeragat i...Lepas bersalin... giler horror....

Pastuh tukar la few brands....
memula mmg ada improvement skit..
tapi lama2 mcm .. err.. tah kulit i ni sama tebal ngan lemak2 di badan la ni..
makanya... tah susah nak ok...

macam2 la jugak buat.. pegi facial bagai apa seme..
tak la jadik.... 

Lepas guna few other products... nampak better kan tapi still besar jeragat tuu..
 
pastuh selalu la tgk cik Zaimah Noh aka kak jemah @ kak jeng selalu update FB dia dengan satu product skin care ni kan..namanya Seqy Beauty...
I pon apa lagik... dok tgk iklan hari2... maka tergedik2 la msg kak jeng nak beli Seqy Beauty..... ahahhaa...

So setelah satu round skin care set tuh I pakai...
my frens dah mula noticed... eh.. muka dah makin ok..
(makin ok ye... bukan la nak cakap terus peloles licin licau au au la kan)
bukan apa.. takut juga okeh kalau product ni tetiba magik ko bangun terus licin kan..
dia bubuh apa mcm magic kan? so biarla lambat asal selamat and ada kesan... gituu..

So skang ni... dari i pakai foundation tebal2....
skang pakai bb cream sajork sudeyy....
takder la nak kata cantik tetiba muka jadi erra fazira ahahhaa..
tapi I am happy with the result...
Pakai BB Cream, buh blusher skit... dah nampak ok dah.. ehhehe...  happyyy
 
Dalam banyak2 barang dalam set tuh.. my fav would be the bb cream and of course sakura mask..
cumanya... I ni adalah malas ... sakura mask kalau nak lebih best rajin2 kene pakai..
I ni kadang seminggu sekali baru nak pakai kan... tuh la maybe satu lagi factor tak jd erra fazira.. ahaha..

BB cream mmg best, ari2 pakai senang jee nak apply.. pastuh dah elok je cantik takyah nak bedak ke apa..
nak top up blusher skit.. ngan eye liner dah siapppppp... cantik dahhh..
haaa... best tak best tak? mestila best kannnn..

barang baik ni.. kita kenelah sharing maring di caring kan?

So kalau korang pon nak try Seqy Beauty ni....
ha.. boleh la contact :

Zaimah aka jemah aka kakjeng di 0122052091 

atau 

secretofviruspadu.shoppy.my

Jom try.... kang bleh sama2 ada kulit cantikkkk kan?  

Friday, October 23, 2015

The One With the happiness is.....

A lot of people that I met for the first time terkejut bila they got to know that I have 5 kids..
hahaha... ya.. i know 5 tu bunyi dia ramai.... memang ramai pon kan..
but I know ada kawan2 I yg have more than 5 kids... truly blessed I would say..

I love kids.... even before I have my own... I have always been in love with kids...
sanggup ni volunteer kat pakcik bas antar I last trip sbb last trip akan amik budak2 sekolah tadikaa..
ahahahha... takder kerja betul kan? seronok tgk budak2 ni...
comel je seme... cakap mcm2....

until now pon... kalau ada activity sekolah..
kalau takder kerja yg menghalang I dari hadir..
I mesti hadir punyaaaa.... hahahhaa..... seronok layan budak2...

tipulaaahhh kalau cakap tak pening...
especially anak2 sendiri sbb you duduk 24/7 dengan derang kan...
so if kawan2 derang cakap.. you have super cool mom! 
or I wish my mom is as cool as you... hey kiddo...
you only see the bright side of me... belum tgk the dark side..
hahahahha.. I bet all moms pernah jadi singa, harimau or even dinosaur kalau kat rumah kan..
mana tak nyer....nak layan perangai sorang2..... dengan kerja yg tak berhenti...
memang confirm ada masa meroyan gak kan?

same goes to me la...
acu cuba kalau time nak exam...
tapi anak2 tak nak baca buku... kita suh dia buat tak reti jee..
tak ke naik hantu?? ahhahahaha... maybe ada la jugak moms yg penyabarr...
but hahahaha.... I am definitely not one of them!

but... kalau hari2 yg derang behave baik jee..
takkan gile plak nak ngamuk je kan.... so elok je laa..
kalau kene cara... kene gaya.. kene timing...
biasanyer kalau derang mintak .. and benda yg di mintak tuh make sense..
i usually bagi laa... :)

having 5 kids in the house...
semua anak different criteria and personality..
even twins pon perangai lain2.. tak sama...
apatah lagi yg bukan twins kan?
but... all of them makes my day..
perangai derang.... lawak derang...
even nakal derang pon sebenarnya menggembirakan..




 Yes, betul tuh ... mata you tak salah... memang 5! hehehe.
Afiq with his peace sign...

  Afiq masih lg berusaha with peace sign dia.. ahah...
 
  
 Aqil dah pandai buat peace sign... hehhee..
 
Dah main2 pastuh bengang... NANGIS!! ahahahha
 

I am still lucky, abang walaupon dah standard one..
tak malu nak peluk or kiss2 mummy lagi...
still manja2..... haish can't imagine bila besar esok dah tak nak amik gambar ngan mummy..
tak nak hug mummy.. tak nak kiss...
huhuhu.. mesti sedeyyy... so sebelum tuh jd... baik enjoy the moment sekarang.. hehehhe..


bila kita citer pasal anak2..
hati kita berbunga2... terbayang2 perangai sorang2 depan mata...
terus rindu... padahal... baru malam td marah2 kak long sbb tak prepare barang nak exam..
hahahhaha.... mcm tuh la hati mak2 kan.. marah kat mulut..
tak pernah berkesan di hati...

huhuhu.. sebak plak....

moga anak2 mummy jadi org yg baik...
berjaya di dunia dan di akhirat.....

sayannnnnnnggggggggg Alya, Aish, Adam, Afiq and Aqil sangat22222222!!!!
muahhhsssss...

Monday, October 19, 2015

The One With the "Haze" Season?

Whatever lah season ke.. apa ke..
yang pasti.. jerebu ini mmg keadaan yg sukar..
especially orang kurang upaya bernafas seperti I ni..
Inhaler tuh dah macam best fren... tgh tido malam2 pon boleh kene attack..
:(

Today, again sekolah cuti...
kesian bebudak... kesian parents... kesian seme org..
bebudak dah beria study coz most school, skang musim final exams..
good for them jugak.. more time to study..
tapi buat yg dah over study.. rasa mcm.. aduhaii... bilalah penyiksaan ini akan berakhir..

bukan bebudak je stress...
mak bapak budak pon stress....
memang education kita skang stressful i rasa..
bebudak kene buat project itu ini...
seingat i lah.. jaman i dulu sekolah menengah kot baru buat project2 ni...
derang ni std 4 dah kene buat project binaan...
i-think map lah... whatever lah....

udah kalau derang tanya ..
takkan nak cakap... lantak kamu leeee buat le sendiri...
dah tentu2 kita kene g tolong beli mounting board...
pens... glue and what not kan? 

ehh... apa ni lari tajuk.. nak citer jerebu.. citer skolah anak plak..
ni la namanya mak..... dalam otak dah mcm2 benda dah ada.. :P

Kat PJ skang IPU 125... Batu Muda 145...
i kat menara TM ni tak nampak apa... like really...
rasanyer 400m je kot boleh nampak..
lain putihhhh jeee.... seb baik tak kuning...

 apa pun tak nampak kan..

 nampak la samar2.... 


takyah la nak tgk sangat IPU tuh i rasa...
semalam kuar rumah bau asap sangat.. kering tekak..
IPU tak sampai 100... so I mmg dah give up dah...
buat reading sendiri jeee..... but lucky laa..  kementerian pelajaran peka menda ni..
and reach 100+ je sekolah tutup... honestly I rasa IPU 100 tuh dah mcm 300 kot?

I dapat whatsapp ni... maybe esok pon sekolah tutup...
takperla... kalau itu yg terbaik....
dari anak2 sakit kendian hari....
kita jugak yg susah nanti...

Nak cakap apa pon tak guna...
so, masing2 kenelah pandai jaga diri..
tapi kalau dah ari2 sedut abuk asap apa seme ni..
jaga diri kot mana pon akan ada kemungkinan jatuh sakit..
so kenelah terima... especially org mcm I ni..
org cakap minum air banyak... how banyak is banyak? i minum sehari min 3 liter air kosong..
tapi kalau dah nak kene gak attack... you pakai mask N95 10 lapis pon akan kene gak kan?

I dunno la bila keadaan ni akan ok..
takder nampak mcm nak ok lg...
ingatkan dah nak ok arituh... ni jd balik...

so everyone.. try to stay safe ok?

take care everyoneeeeeee......  

i nak pegi sedut inhaler lagikkk!

Friday, September 11, 2015

The One With the mini-reunion lunchie

Harini kita lunch dengan geng2 ex-office lama...
seme dah bertebaran kerja tempat laiin2...
tapi this frenship that we shared... mmg tak boleh tukar ganti..
sob sob sob...

tadi Kak ita ajak lunch sama...
so happy... then since Phey Ying dah start keje kat Cyber..
kita pon msg dia and lunch sekaliii..
best best...

tempat tujuan... Q-Thai Street Mall..
hahaha.. tempat favourite la kan..
sebab pastuh terus cik shopppp.. ahhahaha...

memula sampai terus kecoh2 bising2 peluk2 bagai..
macam 8 taun tak jumpa..
biasala.. pompuan.. oii.. mana taknyer..
bertaun ok... pagi2 (tak pagi sangat utk kak ita.. ahhaha)
jumpa muka2 ni.... kalau tak  jumpa like something missing ok...

and as usual... the sweet kak ita will bring something utk adik2 dia ni..
ahahhahaha... yang lain jgn jelessss yer..
kak ita bawak lesung batu ceklat okkkkkk utk kitorang!! ngan shepperd's pie lagikk
aahahahhaha..... ok sila lap ailio...

 
 lesung batu yang sangat sedapppp... pie belum makan lg..

  
kakak manis yg masak dan bawakkan utk kami..

 kami yg gembira dapat makannn... hehehe

kitorang order set lunch... air sampai baru sedar seme order lain2..
i pon snappy2... food sampai dah lapo seme tak tgk kiri kanan..
hahahhaha...

best kan air pon cantikkk..

 
Best la Phey Ying...
company baru best.... mcm2 benefit....
and yg paling best adalahh.. skang dia dah KURUSSSS!!!
i is jealouss!!! hehehe..

Kurus kannnn Phey Yinngg??? 

then I ngan kak ita pegi round2 situh..
terjebak la dengan beberapa perkara.. ahahhaa..
takper... tuh tunggu nanti kami2 akan reveall.. ahahhahaha..  kan kak ita?
hehehhee...

harini mood happy sangat jumpa kengkawan kuuuu....

and happy sebab dah Friday...

Happy weekend everyone!

Thursday, September 03, 2015

The One With Kirana's Open House

Backdated entry...

tgk2 gambar lama ternampak all these pictures...
arituh mmg ingat nak buat entry dah..
tapi kebusy-an melanda mcm dah tak sompek nak buat apa pon...

Dah ujung2 raya tuh..
Kirana invited us to her open house..
open house yg sebenarnya utk melepak2 kekami geng MCC..
open house tertutup la sebenarnya kann..

Thanks to Kirana...
for having us on that day..
dah la kekami ni mengada...
kejap nak siang kejap nak malam..
kejap nak sabtu kejap nak ahad..
pasrah je kirana layan kitorang kann...
seme sebab nak jugak jugak hang out bersama2...





Adam mcm tak sihat sikit..
tapi dia insist nak ikut sbb dia cakap dah ok...
actually ptg tuh dah mcm ok dah...
sekali sampai umah kirana..
main2 kat tangga buuuuuuuurrrrrrr.... bluekkk dia muntahh..
sorrrrrryyyyy Kirana... bagus betul azam i tgk..
terus kemas and siap lap dengan hebatz...

mummy2 as usual, dok kat meja makan dari awal sampai akhir..
pastuh borak2 sampai tak ingat dunia...
pastuh kuar lipstick utk touch up amik gamboo...
ahahahhaha... sungguh FUN kan?




 Gambar di meja makan... :D

 Comelnyaaa babies niii...

 Gambo sisi.. biasala.. en Zamzari kan photog hebat.. gambo dia lain dari lain...


 Persiapan nak masuk anak2 plak dalam gambo..

 With anak2... havoc!

 Us.....



 
rugi Sue...
kesian Sue selalu terpaksa absent.. ahahha.. absent tau sue..
sbb kene keje..... takper Sue, next time kita hang out lagi..
elok gak ko tak datang kang ko terpaksa makan banyak2 sbb seme makanan tuh sedap2...
ko dah kurus dah sue so jgn makan .. nanti jd cam aku yg tak bleh kurus2 dah ni.. ahahhahah..





sedar tak sedar....
derang ni lah kawan2 i dari zaman teenager.. eh.. lambat betul aku teenager kan?
ahahhahahaha.. vongok sangat... takder la.. I kan katak di bawah tempurung kelapa...
seme tak penah buat.. seme tak tau... so bila duduk college tuh..
macam maha bestnyaaaaa..... ahahhaha .. biarpon college kat Kuantan tu je haa...
hazab nyer... nak g bandor naik cab kene cukup2 org kalau tak nanti kongsi cab dengan RM..
hahahahhaha... bengong giler....

tapi... mmg zaman ni la zaman paling bestest...
lepak kat tepi pantai.... jumaat je pas bebudak laki balik semayang jumaat,
mesti keluar pegi Kupla.. ahhaha.. ingat lg tak Kupla? skang sure dah tak heran dah kupla ni..
main bowling... pastuh pegi CC... HANTU IRC! ahahhaha.. tuh la activity semasa kan..
tapi seronookkkk sangat....

dekat 20 thn kan kita kawan dahh... dem.. that reminds me how old I am now.. ahahaha..
thanks for this lovely frenship...

Kirana,
nanti host lagi ekk.. kitorang serbu your house again.. ahahhaha...

Wednesday, September 02, 2015

The One with my Adam Harriss

Nama dia Yang Adam Harriss... nama dia mummy yang pilih..
rasanyer nama Adam tu mcm strong sangat... strong characteristic...
so mummy pilih nama tuh utk Adam dulu...

Dia sorang jer berdarah O mcm mummy..
sebab tuh kot sohek pon mcm mummy.. ahahah..

mudah tersentuh hati budak ni...
org buat sikit sambil ngadu sambil nangis... ahahhaha..
sabo je laaa...

dalam banyak2.. dia paling caring..
caring dengan seme org... tak kisah la adik ke..
abang ke.. kakak ke.... sape2 pon...

kalau tak biasa dengan org..
dia akan SENYAPPPPP sunyi mcm hilang suara...
buatla camne pun.. dia akan senyappp je...
senyum tidak, berkutik pon tidak...
hahahah.. bila org tuh pergi je terus sengiiihhh...
"nappppeeee mummy kacau adam macam tuuuu.... adam malluuuuuu"
hahahhaha... adam adam..

since dia je yg belum berkumon..
babies takyah la kan cakap pon separuh masih german..
takkan nak g kumon kot?
so, adam selalu la ikut mummy kemana2 saje..
pegi TMC, pegi Bangsar Village... pegi masjid..
pegi pasar.... seme tempat mummy kene pegi while sending abang n kak long to kumon..
dia la tukang temannyaaaa... hehhe..

Since daddy dah pesan tak boleh beli mainan selalu..
adam yg cerdik lg bijaksana ni..
tetiap kali g groceries, dia akan pandaaiii je mintak vitagen la..
mintak coco-crunch la... sebab apa?? sebab ada free mainan kat kotak tuuu.. ahahahhahaha....
sabooo je la kan ....

adam ni banyak surprises....
senyap je tapi banyak surprises...
last week dia balik... dia cakap...
cikgu dia lupa bagi dia bendera ada gula2..
bila tanya balik... cikgu bagi seme org ke?
dia cakap tak... cikgu cakap siapa good cikgu bagi..
then bila i cakap, camtuh adam tak good lah...
cikgu tak bagik...

pastuh dia cakap... cikgu cakap...
adam palinnnggg good....
lepastu cikgu bagi ada badge mummy..
sebab adam paaalllliiinnnnnggg good cikgu kata...
skali bila i tgk badge tuh....
rerupanya cikgu bagi badge...

Best student for 3rd qtr! hahahhaa... mummy pon tatauuuuu...
sabo je laaaaaaa......

pastuh dia boleh cakap..

"haaa... haaaa... kan betul? siapa suruh mummy tak percaya??" hahhahaha..

sabooooooo lah anakku sorang niii...

congrats Adam! Semoga Adam success selalu!!!


Adam cakap, kalau nak hensem kene pakai spek.. hehhehe..


Muuuuuaaaaaahhhhhhhssss banyakkkk!

Wednesday, August 12, 2015

The One With the street mall lunchie

Ya Allah, dah beberapa hari ni kami anak beranak kene cirit birit kan... 
ni semalam Aish plak kene muntah2.. tak tau apa yg tak kene..
padahal bebudak ni takder makan luar pon... masak je seme..
tapi tuhla.. dah nak kene.. bertabah lahh...

Semalam dah I mcm dah ok skit.. then bila Ila message ajak pegi lunch..
terus gembira sangat2... hahahhaa.... mcm dapat loteri..
ahaha... memang dah awal2 dah set ngan Moon nak lunch sama.. skali ila pon ada..
lagi la besttt nyer kann...

Lunch time, Moon picked us up..
makan kat Q-Thai, Street mall... SEDAAAPPP!!
I lupa nama makanan I order ni.. tapi yg pasti sedapp..
tgk muka I.. gembira kaaaannn..

 Banyak ok portion dia... skiiitt lg je i nak abiskan... ahahhaa...
 







Moon order nasik goreng halia kot...
pon sedap gile ok... lenkali berangin nak order tuh gak laa..
rasa mcm makanan dalam pantang sebab banyak halia...

pastuh.. best part about lunch kat street mall ni ...
moon bgtau ada org jual2 kat situ..
ahahhaha.... boleh tak i tetiba mcm sawan..
yelaa.. selalunya membeli kat menara...
tetiap bulan ada jualan.. la nii..nampak org jual2 tuh terus mcm kene sawan!
ahaahhahaha...

seme benda rasa nak beli...
sampai moon tarik I balik.. dah dah jomm!!
ahahahah.. tak sedar diri....

best okeh.. I beli seluar budak2 twins tuh...
RM5 selai..ahahhahaa... buat basahan best wor.. kain dah la sedapp..
tahan sebulan 2 pon dah ok dah..  kan... derang dah ler cepat besar kan...

sawan ok.. seluar alya pon i beli..
tart lagi... pin tudung lah... aduhaiii.... pengsannnn!!!

 
 Malas nak buat caption.. tgk je laaaaa... pompuan2 meroyan membeli belah.. eh salah.. perempuan je kan? ahahha.. Ila baik... beli satu barang jeeee...


so, I dah bgtau Moon sensiap.. lenkali ada jual2 lagi kat streetmall,
sila ajak I.. aahahahaha.... sabo je kannnn.....
lenkali dah tak payah amik Moon.. kita gerak sesama terus jumpa kat situ..
ahahahahahhahahahhahahaha.... 
gile nko.. smalam pegi arini dah meroyan nak pegi lagiii..ahahhaa..

 sampai senget2 tudung bershoppping.. ahahhaa.. ko ado?

Friday, August 07, 2015

The One With the #tartnenasterpalingsedap

hahahaha.... hebat kan nama?
I bet some of you.. or many of you dah kenal sangat dengan #tartnenasterpalingsedap ni kan?

intrigue by its name, pastuh nengok cik Watie dok beli mcm nak makan sebulan..
pulak tuh Watie cakap, boleh deliver... wahh.. dengan pantas I msg watie and tanya pasal tart terpaling sedap ni kannnn.. ahahhahaha..

watie pon bg I contact no...
dengan pantas I pon whatsapp..
mungkin sebab berada di luar kawasan, maka petang baru dia reply..
baik orgnyaaa... peramah.. (ker... i yg terlebih peramah kan?) ahhaha..

so borak punya borak...
i pon order 2 balang.. nak makan sendiri je kan..
so try lah 2 balang dulu...(try 2 balang tuu.. kalau tak try?? matilaaaaa)
i told the owner, tak urgent so bebila boleh deliver..

I pon follow la IG derang..
bila tgk updates on the tart...
i pon lap ailio yg meleleh2 ni...
skali i terbaca.."Guys who bake"
wahhh.. kagum kejap..... sbb nak buat tart ni...
mmg delicate... hebat lah lelaki buat...

sampai hari yg ditunggu2..
H(owner dia) called me and say.. nak deliver tart tuu..
gembiraaa okehh.. mcm nak dapat jongkong emas! ahahha..
he was so nice memula dah sampai nexus skali i cakap i kat opis lagi dia datang opis antar...
so sweet of him!!
dah ler handsomeeeeeeee... hehhehehehehhe.. (H, sila bagi free sebalang yee!)

 kejap je dah abis sebaris..

 sampah simpan dulu yyeee... berapa banyak daaa ko dah makan pompuan oi!!

Dapat2 tuh.. masuk kete.. terus bukak..
ngap ngapp ngap laki bini....
hahahhaha.. sekelip mata ilang sebaris... 
jgn tanya berapa baris ilang... maluuu i tauu.. ahahhaha..

so korang, kalau nak rasa... cepat pegi order..
kang nak raya haji kalau dah penuh order jgn nangis tauuu...

boleh follow IG and FB derang.. tartnenasterpalingsedap..
or whatsapp : 0176851714

yummiiieeehhh!