Monday, December 13, 2010

Sorry for not updating about the kids status.
I do not have the time, seriously, like serious shit..:D

The kids were all discharged. We are all recovering. Alya and Aish is doing really well, they are now as good as when they were not infected by the virus. Adam is still in the process of recovering, I guess because he is still so young, it takes longer time for him to recover... bad bad virus!

Adam, Mummy and Aish... kesian chenta2 mummy seme sakit.

Adam, sakit2 pon gembira juga...

Daddy pon dah pengsan....

sape tuh? Kak long... pengsan juga... satu family, satu bilik, satu hospital!

Tak apa lah... syukur semua selamat.. Dugaan kami sekeluarga. thanks to all for your kind prayers.

I am really² busy. Giler babi nyer bz. I am now officially 2 weeks maidless. My maid 'larik' (dier request nak balik, tapi i terpaksa bg, tak ikhlas pon) sbb she wanted to get married. malas nak citer pasal maid i tuh buat i semak. to cut story short, dia balik the next day budak2 discharged from hospital. Mmg tak bley tunggu dah, kot tak masa budak2 kat spital lg dier nak balik. Mmg i telah memarah bf maid i tuh sbb contract tak abis lg, and anak2 i masuk spital i tgh susah dier nak tambahkan susah i lagik.. confirm i emo!

Mmg dugaan betul, dugaan akhir tahun. dengan seminggu dok spital banyak giler kain baju, rumah tak berkemas, anak2 still tak pulih 100%, maid tak ada... tapi tak apa.. i am still strong. syukurlah sbb Allah anugerahnyer extra power. hehehehe... kot tak.. u ols tgk mak plak tersadai kat mana²... ehehhehe..

Actually, the whole family were infected by influenza. tapi seme dah dapat tamiflu, so alhamdulillah lah.. seme ok... masa dapat tau tuh, terus kitorang di isolate kan.. nurse masuk pakai masak, baju pelindung bagai.. what to do kan... i pon pakai mask takut batuk kang, makin berterbangan lah virus2 tuh...

tapi tak apa, ini semua dugaan. I akan belajar utk tabah menghadapi semua ini..:D

Bukan seme hari2 kita murung, bukan semua hari2 kita gembira... kan? so, sesekali susah... belajar la utk menghadapinyer.. and jgn ler mengeluh banyak... semoga i kuattt... aminnn:D

3 comments:

Azie said...

lenny, sedih dgr story ko....i'm really sorry for you...ape pun...aku harap ko kuat kan semangat yang....mmg biasa lah tu len...dugaan hidup ni mmg slalu mcm tu ada ups and downs...tp sebenarnye tuhan tu lebih mengetahuinyee...ape pun...stay strong and take care...love you dear muahhh

Lenny said...

thanks azie! need that!

happy2gether said...

Lenn...kesiannyer tgk Lenn & family camni..tp like you said...ni semua dugaan dan pasti kita dpt melaluinya walaupun perit...I'm glad semua dah dlm proses sihat...sorry sgt lmbt pula batch kali ni...taktau kenapa dia kata skrg susah nak proses...hang in there Lenn..hugs..