Sunday, November 28, 2010

The One With down

lama tak update blog nieh kan? mmg tak sempat... sungguh hectic kerja² office, balik lewat. dah penat tak larat nak update blog ke hape ke...

So sorry for the lack of updates, padahal banyak giler activity yg berlaku... mmg hajat hati nak update blog tapi apakan daya... mmg tak sempat! sad...:(

Last week, sempat short trip... day trip je pegi SG... tapi takder sempat shopping apa pon (oh tipu), tapi ikut my shopping dictionary, tak beli bag, kasut, baju.. kire bukan shopping namanyer kan? tak sempat actually... takperla.. habiskan masa berdating berdua je lah..

Short trip tu pon, sbb all of us attend wedding my cousin kat BP. So alang² dah sampai Johor tuh..pegi je lah kan...

Actually, en Zamzari dah start demam ari Rabu hari Raya Haji arituh lg.. tapi dier kuatkan gak nak drive sampai ke Johor. Sbb me dah janji nak mekapkan my cousin utk wedding dier... ye, ai skang dah jd jurumekap bidan terjun tingkap ye... saper berani serah muka?... ahahhaha..:D

Then, abis kenduri ari ahad tuh.. I plak rasa cam tak sihat badan.. balik KL, badan panas giler... sakit satu badan... I was down with fever, sampai tak g keje for 4 days! ari jumaat pegi keje pon.. my officemates tak nak kawan i.. sbb takut jangkit.. ahahhahah.. kesian I ok.... tapi takperla.. kang kalau seme sakit kang susah..

Then balik keje... en zamzari demam balik!!! panas giler badan dier... and Aish pon demam juga.. every 4 hrs kene bg PCM kot tak, naik temp dier... skang nieh.. adam pon dah start nak ada fever seskit... tinggal kak long je la yg masih gagah skang..

I feel bad... sbb rasa cam i yg spread the bacteria to them... sbb arituh dah buat blood test kat spital, ada bacteria la plak katanyer... tah ler..macam ² sakit skang nieh kan...

esok dah monday, kalau en zamzari ngan aish tak sihat lg.. i akan hangkut mereka pegi spital jugaaaa....!

doakan kami semua ok yeee.... pics...nanti la erk i attached...

skang dah pening... pastuh nak lepas gian update blog niii......

muuuuuaaahhhhssss korang.. see u when i see u!

2 comments:

Nurul Aznil said...

Salam,

better dok rumah rehat dari mai opis... not about sebar kuman tapi sebab not good for your well being.

apa-apa pun SPEEDY RECOVERY!
cepat sihat bleh lebih menikmati dinner jumaat depan, insyaAllah

Lenny said...

nurul: itulah tu... tgk la zamzari tuh pon teruk gak demam tuh.. esok dier cakap mau pegi opis gak tgk keje... u tulun hambat dier balik ek.. ahhahaha..

insya Allah... akan luangkan waktu nak berdinner jumaat ni...:D