Wednesday, October 05, 2005

The One With the Raya Cookies

**** Updated ****

Takder masa sangat nak update sebenarnyer..later erk.. however, sape nak order kuih by tomorrow erk.. coz nak balik kg amik minggu nieh... minggu depan .. seme dah nak balik raya kan?

satu lagik.. ada jugak tart... saper nak order bleh kasik tau erk... suitable utk kasik hadiah sbb each piece buh dalam cup... cute lar... so.. saper2 nak beli jiwa mak mentua dsb.. sila2 lah yer.. gambo nanti saya update! hahah.. lupa amik.


Image009a

Tart in nice individual cup, 50pcs = RM23 ; 100 pcs = RM46

****Updated****

I'm selling Raya cookies on behalf of my sister in law who has been in this business for years... hahaha..
She has this bakery back in my hometown... remember one of my post about the bakery? With all the hot and nice buns? (Alamak.. tgh puasa.. teringat plak makanan.. hehehe) .. Haa... that is the shop.. and that is where she produce yummy cookies and also cakes... I LIKKEE..!

Anyway, here's the sample of the cookies... Any one interested to order, can leave the order here.. If u want to try out the cookies, let me know.. coz I have the sample with me..




Image016a

Kuih gunting : 1kg = RM15 / 500grm = RM 8

Image014

Biskut Bunga Santan : 100pcs = RM29 / 50pcs = RM15

Image013

Bahulu gulung : 1pc = RM3.50

Image012

Samperit : 100pcs = RM29 / 50pcs = RM15

Image010a

Almond London(almond sebiji) : 100pcs = RM37 / 50pcs = RM19

Image009

Cornflakes Rocher : 100pcs = RM29 / 50pcs = RM15

Image008



Choc Chip Cookies : 1kg = RM40 / 500grm = RM21

Image001

Almond slice : 1kg = RM42 / 500grm = RM22
Any questions, can ask here too! Selamat berpuasa to all Muslims!

24 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Lenny said...

camner aku nak buang blog spammers nieh erk? saper bleh ajar?

ija said...

elo lenny..

order:
1) cornflakes rocher = 50 pcs
2) chocolate chip = 500g
3) almond slice = 500g

nak kuih before 28/10/05.

tq.

ija
tm net cyberjaya

x-roomate apza said...

biasenye, bile ko creare topik baru & submit, dekat main page blogger.com akan kuar sape yang baru update. time tu la spammer-spammer ni dapat spam msg ko.

so, talehnak buat ape la. cume ko pastikan lepas ko create je lepas 10 minit ko bukak balik, delete je msg spam nih. pastu sure tadek dah.

adios.

afza sendri yg tulih said...

guna word verification option.

marimemonds said...

lenz, pakai comment verification yer. tak perlu nak delete satu2 ni koseh tau x rumet apfza :P

pegi kat dashboard pastu go to byk2 link kat atas tu.rasanya and cari option for 'comment' pastu merasalahh tick2 segala kotak.

nanti org nak isi komen kat ko kena type distorted word. so no more komen2 hanjsss

syah :P said...

hmm..nak order gak...tapi nak order sample dulu la..sample free kan hehehe...

almond london 5 kilo, chocolate chip 3.5 kilo, bahulu roll 17 ketul ngan apa apa la kuih yang sedap satu plastik besar....

nak test rasa kena la makan banyak banyak..kalau tak muak makan kira best la tu ahaks :P

ni|s said...

waaa... lapar lak tengok gambar cookies... ekekek

nak rasa.. nak rasa choc chip ngan cornflakes tuh.. cam best je...
bila nih lenn nak jumpa nih.. ekekek

Lenny said...

syah : sample tak boleh order.. bleh rasa... RASA.. bukan melantak.. hahah.. kalau nak melantak... datang umah.. tak pon pegi je kedai kakak ipar saya tuh.. mesti dier kasik nyer.. hehehe..

tini : itula tuh.. erm.. nanti kita plan.. minggu depan kot.. minggu nieh cam bz skit.. baru2 poser lagik kan..

laydiefa said...

there's one word yang i cuma dengar once a year.. that is..
SAMPERIT.

:D

kL said...

Laydiefa: A'ah kuih yg paling old skool kat dlm list ni..

Len: Nak order.. nnt i will ctc u..

Lenny said...

malik : sure can.. u nak sample kat i ada manyak.. bleh rasa also.. :D

DAR x-teammate said...

nak:

1. biskut bunga santan - 2 of 50pc
2. semperit - 2 of 50pc
3. london almond - 3 of 100pcs
4. cornflakes rocher - 2 of 50pc

mysara the bozo said...

mcm sedap jeee..
lapo plak!

if kite nk order nanti kite bgtau la ek

laydiefa said...

Len, nak cornflakes rocher. 50pcs.
ni bukan utk raya, ni untuk berbuka. hiks! :D
tat gulung takder ker?

kL: samperit kuih haus :p

syah said...

alamak..takleh nak order kuih raya la....mampuih eden nak ngangkut balik kampung kang....naik skuter habisla kuih raya jadi serbuk bila sampai kampung :(

leny...pasni kena buat advert the one with celcom xpac prepaid la plak...kena bantu hubby u plak untuk program TM Famili tuh...

ada jugak yg buat bundle produk beli kuih raya free starting pack celcom nanti..hehe

roimsugab said...

aiyoo leni...terus lapo perut aku tgk gambo2 kueh..eh yg cornflakes tuh cam menarik..bes ke agak2?

Lenny said...

laydiefa : got your order. minggu nieh i balik i bawakkan.. tart ada.. tapi.. special nyer.. so.. cam mahal skit.. nanti i kasik u rasa dulu laa... baru u decide kay?

syah : celcom tak nak post kat sini... malas.. erm.. kuih raya kalau tak bagik kat mak.. kat mak mentua tak kasik ke?

mior : sedap.. sebab cornflakes bersalut coklat.. ala ko nieh tanya2 buat aku terliur la bila explain nieh.. dah ler tghari ni.. lapo tauu..:P

roimsugab said...

k leni,
aku nak order yg cornflakes tuh eh 100 biji..aku nak b4 21hb leh dak? sbb aku nak melantak kat sini dulu..saki baki sok baru bwk blk kg :D

Lenny said...

ok bleh.. aku kasik minggu depan kay? aku balik kg minggu nieh aku amik... so.. minggu depan aku pass kat ko.. ko ada nak datang menara tak minggu depan? aku kat menara skang..

syah said...

eden nak order ni tapi sha nak test gak? Camne nak sampling ni?

Lenny said...

syah : nanti saya pack... pass kat Yang.. takpon.. jumpa la ptg2 kang ke.. ok?

roimsugab said...

leni - kueh aku ko pass kat eli leh dak? nanti aku ambik dari dia..duit nak masuk maybank2u ka?? email me account no keh

Lenny said...

i hate these spammers