Thursday, February 18, 2010

The One With the fever

Senyap je kan?

Alya demam last week... dari senin tuh start demam skit2..
melarat ari selasa sampai laaaa... senin CNY baru nieh baru baik..
Kesian dia... langsung tak lalu makan, susu pon tak nak..
kene paksa telan.. tuh pon skittt jeee... seb baik dier masih nak minum air kosong..
sebelum demam... sempat g swimming2

Bila time demam... mmg high sangat... up to 41+ temp dier..
ada certain time.. dah makan ubat pon.. takder la turun ... still 38+ camtuh..
mmg all the time dok monitor dier.... tgh malam pon tak tido sangat..
tido2 ayam sbb nak monitor suhu... nak bg ubat ikut timing..
siap buat shift ngan en zamzari... kot tak... pengsan la i..
dah ler ngan perut boyot... baby dalam perut yg sangat active..
contraction mmg dah rasa2.... letih jaga diri and baby..
sampai gynea suh cuti terus! ehhehehe... tapi sian la en zamzari..
dier jaga alya sampai 3++ pagi.. esok kene g keje lagik..
tengkiu so much daddyyy..... we lap u lahhhh!!

cengkung skit muka dier bila demam...
nie masa g kenduri cousin daddy, letih je dier..
ada one day.. panas sangat kot badan... dah tercirit2 plak..
kesian tul....

mata pon kuyu jee.. tak bermaya... air kosong dalam botol mesti ada ekk...

tapi alhamdulillah.. dah ok dah skang...
and syukur gak.. aish tak jangkit sama..
kot tak.... lagik la pening we ols laki bini...
mau terus terberanak i terus! ahahhahah
seb baik Aish tak jangkit..

eh... kene get back to work dah nie...
banyak keje nak settle sebelum beranak..
nanti i hapdet lg okayyyy..:D

1 comment:

JuJue said...

aisy macam budak korea. ehhh aku pon banyakkkkkk giler keje nak kena settle sebelum cuti banak. aku mintak mintak sangat la..beranak on expected due date so, aku leh prepare betul2.

siannn alya. skang dah ok kot?