Tuesday, September 07, 2010

The One With the Visiting UK pt 2

Dah sebulan balik, baru la mak terhegeh2 nak hapdet kan..
I was sooooo busy with a lot of things, hence the lack of updates..
So sorry yer kawan2.. I tauuu.. u ols tunggu entry kembara UK kan?
Ok, will try my best to update, since dah lama berlaku.. takut ingat2 lupa je..

2nd day that we arrived at Manchester, hubby got to work..
so I've got to find my way.. alone... wahh... jalan kat kelumpo ko takut erk sorang2..
nie kat negara org.. pandai plak membelasah..

went out early, sama awal ngan en zamzari nak pegi keje..
sebab mak kan ngada2.. sempat gak nak pose ngan en zamzari yg cam terlebih hensem plak pakai suit segala... dah kata meeting.. harus la formal kan... sempat lg mak snap2 gambo..
:P seb baik tak kene pelangkung! ehhehe..
Muka ai je la yg terlebih sexcited kann..:P

kuar dari hotel... i took out the map that the hotel provided..
oh, we stayed at The Marriot Victoria and Albert Hotel, Manchester. Menarik lah hotelnyer..
cam country2 skit.. and service adalah best. Receptionist, awal2 dah prepare map, bgtau tempat menarik (ai bgtau tujuan nak shopping ajer, bley?) and tell us how to get there..
very helpful, coz it does make my journey easier, since I am going alone kan..
The Marriot Victoria and Albert, dalam banyak2 gambo, bleh gambo side je yg ai amik? hahahha..

Since I thot of going to the Lowre Mall(eh, ye ke erk nama dier camni... lupaa),
so I took the tram from St Peter's Sq to.. eh.. mana ah? oh sungguh hilang ingatan.. map plak ai dah buang masa leave Manchester arituh... and kejadian dah berlaku sebulan dulu maka achik lupoooo... ahahhahaha... nanti kalau ingat ai update balik lah yer..
Station paling dekat ngan Hotel, letih gak jalan kaki tuh..

The tram

Kat mall nieh... best, ada M&S, ada Nike, ada sports direct, ada cadbury, and macam2 lagik lah... syiok lah ai bershopping... and, ada foodcourt, jual Halal food, maka adalah sangat senang...and actually... mall nieh cam bertentangan dengan MU stadium, kat Old traffold tuh..
Rahsia kalau nak nampak kurus, kene beli baju kaler gelap2...:D

ni view dari mall, bley nampak kan stadium tuh?


nie dekat ngan mall tuh, ada cam river kot, ada water activity, syiok tgk!

hehehe.. siap ada swan lg...
Pompuan nie kalau tak berposing, tak sah la kann?

ha.. since ada yg memesan jersey lagik, ai terpk, meh checkout jalan nak pegi stadium tuh.. nampak cam dekat... try je lah jalan kaki... FYI, I telah bershopping dengan banyaknyer.. and also berjalan dengan sangaaatt banyaknyer... dgn menyusung hasil shopping td.. wah.. hebat kan? tapi jalan kat sana.. tak rasa letih sangat.. sbb sejuk.. eventhough it was suppose to be summer, but temp was rather cold.. cam 10 degrees pon bleh camtuh.. merasalah ai yg jakun nie ala2 sejuk2 la kan... pakai jacket bagai(to my defence, org putih kat sana pon pakai jacket tebal ok.. mmg sejuk!)

dah abis shopping kat mall tuh, i asked the cashier kat M&S, is it far to go to the MU nyer stadium, and she told me about 10 mins walk. oh.. itu perkara mudah.. maka i walk lah ke sana... terer okay.. jalan jauh gak actually.. 10 mins tuh.. utk kaki mat salleh kot.. kaki mak yg ketot nie mau 20 mins gak.. ahhahaha...

sempat lg camwhoring kat sini... hahahhaha...

eh, ker ni gambo smalam depan stadium? ah belasah lah..


dah bershopping tak ingat time, tp sedar kaki dah penat, and bag dah tak muat, tak larat nak angkut hasil tangkapan dah... so, balik je la... sampai bilik, rest2 kejap... kuar ngan zamzari nak beli makanan.. and jalan2 kat area hotel tuh... kata dating kann..

balik, makan kat bilik... rest2... rest2 lg... pastuh tidoooooooooo.....:D

Hasil2 tangkapan.... hehehhehe....jgn tanyer camner ai hangkut seme nie sorang2!

Barang2 penting, kalau terlebih shopping sila segera pakai, nanti en suami tak perasan dah shopping terlebih..:D

abis 2nd day... tunggu esok plak ek?

4 comments:

Filla ~ Kasihs said...

wahhh hebat ko..kalo aku ler sorang2.. duduk memerap jerlah dlm bilik..mak takut..kang mat salleh kidnap mak.. tak balik mesia lah aku gamaknyer!!!doakan ler ada rezki aku gi sana..auwwww

Lenny said...

ahhaha... tuh la pasal... confident je aku kann... sungguh terer!

Nazzatul said...

betol tu lenny..i pun shopping sorang kat jln TAR, takut2 pegang handbag all the time. tapi pi europe, sorang2 pun takde hal. i think because of their map kot, quite clear direction, 1st time sampai dah berani naik double decker round the town...dari harrods knightsbridge pi oxford, etc..etc..

Lenny said...

nazatul,

btul tuh... i amik map siap 2.. satu busses, satu train, underground. hahahaha...

tapi best... kalau dedekat i jln kaki je... oxford road tuh gile panjang selambak jalan.. kalau kat sini.. masak la sekangkang kera pon nak naik kete.. ahahhaha