Sunday, November 28, 2010

The One With down

lama tak update blog nieh kan? mmg tak sempat... sungguh hectic kerja² office, balik lewat. dah penat tak larat nak update blog ke hape ke...

So sorry for the lack of updates, padahal banyak giler activity yg berlaku... mmg hajat hati nak update blog tapi apakan daya... mmg tak sempat! sad...:(

Last week, sempat short trip... day trip je pegi SG... tapi takder sempat shopping apa pon (oh tipu), tapi ikut my shopping dictionary, tak beli bag, kasut, baju.. kire bukan shopping namanyer kan? tak sempat actually... takperla.. habiskan masa berdating berdua je lah..

Short trip tu pon, sbb all of us attend wedding my cousin kat BP. So alang² dah sampai Johor tuh..pegi je lah kan...

Actually, en Zamzari dah start demam ari Rabu hari Raya Haji arituh lg.. tapi dier kuatkan gak nak drive sampai ke Johor. Sbb me dah janji nak mekapkan my cousin utk wedding dier... ye, ai skang dah jd jurumekap bidan terjun tingkap ye... saper berani serah muka?... ahahhaha..:D

Then, abis kenduri ari ahad tuh.. I plak rasa cam tak sihat badan.. balik KL, badan panas giler... sakit satu badan... I was down with fever, sampai tak g keje for 4 days! ari jumaat pegi keje pon.. my officemates tak nak kawan i.. sbb takut jangkit.. ahahhahah.. kesian I ok.... tapi takperla.. kang kalau seme sakit kang susah..

Then balik keje... en zamzari demam balik!!! panas giler badan dier... and Aish pon demam juga.. every 4 hrs kene bg PCM kot tak, naik temp dier... skang nieh.. adam pon dah start nak ada fever seskit... tinggal kak long je la yg masih gagah skang..

I feel bad... sbb rasa cam i yg spread the bacteria to them... sbb arituh dah buat blood test kat spital, ada bacteria la plak katanyer... tah ler..macam ² sakit skang nieh kan...

esok dah monday, kalau en zamzari ngan aish tak sihat lg.. i akan hangkut mereka pegi spital jugaaaa....!

doakan kami semua ok yeee.... pics...nanti la erk i attached...

skang dah pening... pastuh nak lepas gian update blog niii......

muuuuuaaahhhhssss korang.. see u when i see u!

Wednesday, November 03, 2010

The One With the work, school concert and go cart

For those who commented, feedback, emailed on my scary experienced, thanks..
just would like to share it with you guys, so that we will be extra careful when we are out.

erm, tak moh citer la dah erk pasal tuh..
let's talk about something else lah..

how's ur weekend? Mine was packed, tiring, but at some point,
adalah fun juga..

Hari sabtu adalah bersungguh2 masak... dah 6 years kawin, boleh tak i tak reti2 lg buat dalca... kesian en zamzari nak makan dalca balik rumah mama je.. ahaha.. so.. i gugel la recipe.. bersungguh ok masak... walaupon maybe senang lah for some ppl, but for me yg tak penah masak, mmg susah la kan... pastuh.. siap masak nasik tomato, rendang daging, masak kicap daging sbb takut rendang pedas... ahhaha.. jgn tertipu.. rendang adalah beli paste rendang brahim sesiap ok.. tinggal tumis2 bawang, buh daging.. add asam garam gula camtuh jeee.. ahahhaha.. sabo je kann..

Alhamdulillah.. dalca menjadik.. takder la sedap giler.. tapi en zamzari kata sedap lah utk tekak dier.. maybe adalah mengambik hati tapi i tak kisah.. i consider sedap je lahhh tuh kan..

pastuh malam tuh plak..
I had to work (or was it Sunday morning) at 3.00 AM..
due to the Daylight Saving activities, our system kene la down utk maintenance..
maka I have to work lah kan... downtime until 12 noon, tp pas check seme schedule dah ok..
kol 4++ I pon nak tido.. pastuh teringat plak.. hubby has to work at 6AM! terrer kan..
merasa lah kitorang laki bini keje time tah hape2 camni.. bak kata Ain, hanya laki bini SAP je yg memahami laki bini SAP yg lain.. ahhahahah..

So, kol 6, I woke him up.. When he is ready, thot of sending him to work, coz I think he will be busy the whole day, and I need to bring Alya to her concert. Tapi sbb en Zamzari telah menjadi suami yg manis harituh.. dia cakap takyah hantar, suh i tido lagik tuuu.. ehhehe.. pastuh dier cakap nanti dier datang amik kitorang bila kitorang dah siap...

dah tuh.. I apa lagik amik peluang lah.. tapi.. dah golek2 tak bleh tido plak..
takder ketiak en zamzari, mana sedap nak tido kan? so, bangun jela..
masak mihun goreng plak... kang kalau aish bgn dah ada menda nak makan..
dah siap masak, kejut alya.. siap2kan dier.. mekap bagai seme dah... call la en zamzari suh amik kitorang....

Budak kecik yg dah siap nak perform..

With all her classmates... and frens..

pendek citer, sampai terus dewan... and performance Alya yg nomo 2... I telah menjadik ibu yg poyo + kiasu.. dok depan2 skali sbb nak amik gambo... kan en zamzari tak dapat pegi.. so I nak amik la video bleh bg dier tgk... korang nak tgk gak? haaa.. sila sila...

video


With Class teacher, teacher Prema..

Ni kawan Alya.. Afiq kot nama dier sorry mummy lupa.. tapi kawan Alya nie dah Grad dah...

Mummy and Alya .. dah nak balik dahh..

balik tuh, rasa sudah pening... sbb kurang tido.. nak tido jap...
tapi pastuh nak makan, nak kene sambung keje mlm td...nak main2 ngan adam plak... last2 tgk2 dah dekat kol 4.. terusla siap2.. nak g amik en zamzari ... sbb dier ada event opis dier kat Elite highway.... event apa?

Ready........ GO!

haaaaa.. ni la dier... berangan menjadi perempit go cart berjaya..
siap accident2 derang2 nieh... sampai lebam2 gak ar.. ahahha.. sabo je lah..
go cart pon sempat accident..

Bini kan ngada2... asal ada camera, terus nak pose... hahahhaha.

Geng² office en Zamzari.....

balik dah mlm, sambung keje skit lg... pastuh tido kan budak2... abis dah weekend..

Adam dam dam dam.....

Abang konon malu² la tuh..konon cute la tuh... sabo je la dah ler pakai diaper jeee!

tuh je la cerita weekend hectic I.. weekend korang camno..? syiok?

PS## Hiiiiii Faeza!!, thanks tegur I tadik.. camner..berjaya dapat smokey eyes idaman tuuu??