Monday, June 20, 2011

The One With the Surgery

Lama dah kan.. I tak update blog ni... bukan i tak nak update..
tapi I kan kekurangan anggota.. susah nak type sebelah tgn..
tapi takperla... utk process pembaik-pulih nie.. i type slow2 okay...

huhuhuh.... maybe ramai kot yang tau.. I went for a surgery... to remove ketumbuhan kan dalam tgn kanan I ni ha...
itula pasal i tak bley guna tgn kanan ni.... sbb operation tuh kat tgn kanan...

I went for the surgery on 31st June. Pegi spital pagi2, takyah masuk awal2..
I dok kat Day care jer.. so ptg dah bley balik.. verangan macho... hahahaha...
ala... tgn je pon kan? bukan beso sangat.... (so much of a 'tgn je pun kan' that I thot)

Sampai kat Day Care, derang tak alih pon I ke katil... tido je kat katil yg derang tolak I kuar dari OT

Entered the OT at about 12 noon, kol 2.45 kot kuar... hahahha...
total knocked out... cuma sedar masa derang tolak keluar.. tgn rasa SAKIT YA AMAT!
Ngilu berdenyut2.. macam kene hiris2... as if ada pisau lg kat dalam tuh... and also...
rasa SEJUK sampai menggigil2..... derang tambah je la comforter biar tak sejuk sangat..
but I am totally out... nak bukak mata pon pun tak larat so i tido je.. sampai la about 5pm kot..
dr anesthetic tuh datang and wake me up... erm.. tuhla.. pilih lg day care.. kan kene bgn sbb kene balik!
padan muka haku! Dr paksa gak bangun... I pon bgnla (buat2 bgn), pastuh Dr pegi I pejam balik...
Then I told Yang... amik jer wheelchair... bawak je I balik bley sambung layan lalok kat rumah.. ahahha..

I tido je lah... time nurse datang check pressure pon tak sedar...

Pompuan sakit .... kesiannnn... hehehhehe..

Memang pon.. sampai rumah... kol 10mlm++ baru I bgn and bgtau Yang I lapoo... ahahha.... kesian dia..
kene jaga bini.. jaga anak2 lagik.... seme dier buat.... thanks baby.. love you so much!

last week dah bukak jahitan.. tapi tgn I dah bengkok tak bleh lurus...
Dr cakap.. I dah macam beggar... sabo je ok.... so I kene la tadah tgn nieh utk physio...
memula takder la sakit sangat.... tapi this week derang buat teruk2.. bak kata abang Harun tu..
kita lanyak cukup2.... sumpah i rasa macam nak nangis tapi i control macho.. cuma i jerit2 gak ar seskit..
jerit2 manja katanya.... mau tak.... u just imagine dier tekan2 dengan sesuka hati atas luka jahitan tu!
OMG, i teringat nieh pon ada rasa nak terkencing ok.. sakit!!!!! ngilu giler tapi mmg derang akan buat je..
tanpa perasaan... wahh... NANGESSSSS!
Baru bukak jahitan.. cam berdarah after the first physio, and ada daging terlebih2 kuar..:((

Close up..... cantikkkkk kan? NGERI! kat atas luka2 tuh la dier tekan2 ok... huwaaa SAKETT!

I still need to undergo this Physio walaupon rasa seperti tak mau pegi...
coz kalau tak pegi.. nanti i might not be able to use few fingers .... dah ler tgn kanan...
susah ok... confirm menulis pon tak bley.. so.. tahankan je lah...
nangis pon nangis lah kan....:((

9 comments:

Azie Rad said...

alorrr kesian ko lenny :( Moga cepat sembuh ye...take care!!

elle2 said...

cian sis lenny,
saya yg tgok rase nk pitam,
kuat kn semangat untuk cepat sembuh..tc

Filla ~ Kasihs said...

huaaaa.. len.. tu la radie plak yang bagitau aku ko buat minor operation.. take care ok?!

idda said...

ngilulaa aku tgkk...isk isk..get well soon bebeh!

E K A said...

adeh seramnya...take care

Lenny said...

azie: huhuhuh.. aku pon kesian kat diri aku sendiri.. sakit! thanks!

elle2: huhuhu... mmg sakit cam nak pitam time physio tuh.. kalau tak malu confirm I nanges raung2...

filla: aku nak bergossip ngan ko pon susah..

idda: i hope so too... cepat la baik.!

EKA: thanks

hOtMaMa said...

nampak cam sikit tp seram aku tengok bekas jahitan tu... take care lenny! :)

happy2gether said...

Lenny: wish you speedy recovery....pi tu physio...ngeri tgk tgn Lenn tu...ingatkan surgery yg lebih kecil dan comel..huhuu agak besor tu Lenn...sabo yer...nanti dah sihat kita outing sama2, aritu mai pi cyber jumpa moon n ila...tapi tak lengkap tanpa lenn & filla...take care...hugs....mmmuah.

theotherme said...

ya allah dek kesian awak. u take care ok...hugs2

p/s - blog baru akak :)