Tuesday, January 17, 2012

The One With Year End Incident 1

Salam kawan2 semua.. hehehe... minggu ketiga dah kan 2012...
i bet seme yg anak baru masuk skolah dah rasa cam quite ok dah..
takder pening2 pasal pagi2 nak bgn.. tapi maybe gak ada yg masih terkujat bila dengar citer anak kat skolah..
makanan bekal kene rampas, duit kene amik, pencil ilang, ruler ilang.. etc etc..
hahahaha.... alya sama lah.. baru 2 minggu skolah... jam tangan hilang, ruler kawan amik, name tag tinggal kat kumon...macam2 hal tapi mummy dah macho dah.... 



oh arituh i janji nak citer year end story yg berbagai2 cerita kan? di mulakan.... dengan kisah....


ADAM JATUH!


hmm... sampai skang i rasa terkilan.. tp tak apa lah... i anggap itu satu accident and I have told Bibik to be extra careful!


citernyer... satu tghari tuh... adam and aish nak ice-cream, so bibik bawak la derang pegi kedai nearby rumah nieh...
kedai tuh... dekat ngan playground... so budak2 nieh.. being budak2 dah dapat icecream sebok nak main2 kat taman...
mmg time tuh takder org pasal tghari kan... so elok je la derang main... icecream kasik la kat bibik pegang ... si bibik duduk kat ada bench kat situh.... then aish berlari kat bibik... adam pon ikut sama... (nie seme citer bibik la nieh kan..)... then bibik cakap sbb dier tgh pegang ice-cream, dier nak buh la kat bench tuh so that dier bleh pegang adam... skali tak sempat.. adam dah sembam kat dier.. and jatuh terantuk kene bench tuh.... bucu bench tuh tajam... maka berdarahlahhhhh...


I was on MC pasal tak sihat.. so bila Bibik bawak Adam balik.. i was shocked lah tgk mata dier berdarah.... bebetul atas garisan kelopak mata tuh.. berderau ok.... I terus la tanya apa jadik... boley bibik i cakap.. "sikit aja ni puan, letak ubat ni ajaa.."


BLEYYY? sikit apanyerrr... dah ler kat mata.. tapi Adam being Adam, tak nangis pon ok... i cakap suh pejam mummy nak lap.. elok je die pejam mata dier... i cakap kat bibik.. nieh tak skit.. ini banyak.. jaga Aish nieh saya nak pergi clinic... terus i dokong Adam pegi clinic...


sampai clinic Dr cuci and tgh mmg terbelah... Dr cakap, maybe kene jahit nieh... maka dier terus refer ke PMC. I balik.. terus bergegas bawak botol susu dier, botol air, diaper 2 kpg... seb baik la ada kak long yg baik... dier la yg tolong I bawak barang2 adik dier... kalau dier takder susah gak pasal En Zamzari ada important work to do... and seb baik I was cool, so takder la gelabah...


sampai spital, Dr check terus decided kene jahit... and since dier kecik lg..makanyer kene lah put him under full anesthetic, kene la masuk OT. I mmg berdebar and keep on updating en Zamzari la kan... harus.. mak mmg gementarrrrrr!

Adik nie mmg penakut Dr, nurses and hospital... so dier mmg peluk I kuat2 tak bg lepas.. kesian dier.. masa masuk OT dier tak nak lepas I, terpaksa pegang dier utk dier amik gas tuh....hish.. berdebar tul! 

 OT yg tertutup.. Adik kat dalam...:(


 Dah selesai, Alhamdulillah.. nak transfer adik ke observation area.

Tp alhamdulillah seme berjalan lancar.. kejap jer adik kene jahit.... pastu seme dah ok.... tunggu an hour pasal takut dier muntah ke apa ker.. then derang tolak dier masuk ward.... masa tuh dah 6++ ptg dah.. mummy ngan Alya tak makan apa pon lg... so mummy mintak tolong Alya jaga Adik. Bagus anak mummy nieh.. boleh harap jaga adik.. so mummy cepat2 turun beli makanan.... 


 Adik baru sedar, masih takut sbb nurse asek datang check...

 Kak Long yg besttt...:D

Malam skit Daddy abis keje Daddy datang bawak Pizza ... mummy balik mandi and amik botol2 and baju2 .. kak long request nak teman mummy tido spital... okla.. at least kalau daddy takder alya bleh tolong mummy.... 


Dah masuk ward.... tgh makan sambil baring....
 

itulah kisah adam jatuh.... tak teruk la sangat.. tp berjahit lah.. nak tgk?????? 







haa.... ngeri? 




seb baik sangat tak kene mata kan.. takperlah.. apapon yg penting semuanyer dah selamat dah skang....adik dah kembali lompat2 and berlari2 cam biasa balik... adik... adik...:P

4 comments:

atfina said...

bibik kata sikit...sampai berjahit kan... sian. anyway speedy recovery yer adam ! "salam nyinggah"..heheh...

ila de cute said...

ala kesiannya...tapi betul la lenny, kengkadang kita rasa mcm sikit je tp kalau kat budak2 mmg tak leh biar takut melarat kan.. kagum la sbb ko cool aje

Lenny said...

atfina: ha itula.. so much of dier punya sikiiiittt

ila: ha mmg... especially budak2.. aku takkder la cool sangat.. tp bila seme dah selamat... lega dah...

matasipit said...

kesiannya adam!
Alhamdulillah semua dah selamat.. pepandai jek bibik tu.. sabo jerlah