Thursday, October 25, 2012

The One With the Tragedy October!

Lama tak update blog...
bukan sengaja, tp sbb hidup huru hara...

Lepas last entry 12 Oct...
tragedi october bebetul melanda....

malam tuh ada movie night for BASC and BMS staff..
I dah register lama dah, so pegi je la ..
I register citer Hotel Transylvania... konon nak tgk citer hantu yg kelakar la kononnyer kan...

Movie starts at 7:30pm, so memandangkan Maghrib masuk awal makanyer nak pegi la solat dulu..
terus pegi Jusco Mid Veli tuh... senangkan, kang naik je satu lg floor terus jumpa GSC..
So, kebiasaan nak solat nak pegi la wee wee dulu kan... so singgah toilet..

huwaaaa.. disitu lah kejadian malang itu menimpaku..(ewahh)
I letak my iphone dalam jeans, kat pocket belakang sbb baru je lps sms my colleague cakap tak dapat join makan dulu pasal baru sampai.. so akan terus jumpa kat movie... then.. i baru je nak bukak seluar... pedepup...



iPhone masuk jamban!!!



sumpah jantung terhenti seketika and tindakan refleks I adalah terus cekau amik...
dia sempat lah slow motion submerge sekejap.. rasanyer not more than 5 sec pon...
pastuh terus angkat and cepat2 lap... tak jd wee wee terus.. turn off terus!

tgk screen dah itammm je... nak tekan on takut...
nak buat apa2 pon takut... sampai nak bukak cover belakang pon terketar2 tangan...
rasa jantung nak benti dah rasanyer... dah ler boyfriend takder.... nak contact dier camner niehhh..
huwaaaaaaaa!!!

dah lap2.... rasa melayang jee.. takder perasaan... masuk ke surau... tunjuk kat Ika..

"phone aku jatuh dalam jamban"

dengan muka yg takder perasaan... ika cakap pelik naper i tak nangis...
tapi i mmg rasa mcm... blur, blank!

masuk movie, dengar lg phone tuh dapat received call, sms, whatsapp seme..
tapi screen kosong... itam jer.....

balik rumah lps tuh.. i try to call my phone..
dapat! alya tolong jawap and masih dengar...

pastuh call en boyfriend yg jauhhhh nun di sana..
ngadu ngadu ngadu ngadu dan ngadu lg...
hahahhaha...

pastuh google2 org cakap suh buh dalam beras... i pun buat lah...
of course beras tuh di buang selepas itu yer.. hahahahhahaha...
hari ahad baru i try to on the phone..
dah tak bleh on... pastuh i try charge kejap.. tak boleh...
huwaaaa... nangiiissss!!


call boyfriend lg....
dia suh la i pegi Machines and antar repair...
and kalau tak bleh repair nanti beli la interim phone..
sementara tunggu iphone 5 kuar...
tak nakk.. nak phone tuh gakkkkkk!! sedihnyerrr
tapi machine tutup plak ari ahad.. senin.. pas amik alya.. bergegas pegi..
skali derang cakap..


"tak boleh dah ni miss... kita dah try tak boleh on langsung dahh.."


NANGIIIIISSSS guling2 laaaaaaaa camni...


pastuh dia cakap..

"tapi kita boleh replace with new set, but miss kene bayar lah..."

"berapa?"

"RM870"

"ok amik terus"

dah bayar seme, dia cakap 5-7 working days...

and last monday.. i dah dapat balik my new phone... huhuhuhuh...
lega!!!


so all and all, it was a hell of experience for me...
pengajaran, jgn buh phone dalam pocket suar... hhuhuhu..











but lucky that actually Apple bleh replace the set, with cheaper price!




so, korang kalau terjerumus ke lembah hina camtuh.. jgn segan2 pegi service center dier..
and owh, sila bgtau je terus kebenarannya.... sbb derang ada detector that change color kalau kene air..
so that, senang, cepat derang nak rectify..... :)

and owh, don't ask me how i dare to ambil balik hp tuh..
tindakan refleks ok... and mmg belum buat apa2 pon lg! hahahahhahahah

ok dahhhhhh.. jgn tanya2 lg... BYE!


ahahhahahahahahhahahahha

1 comment:

Nurul Aznil said...

1st: tu sbb me tanak pakai phone mahal (read: tak mampu pun)

2nd: my refleks pun akan begitu bila barang jatuh dlm 'lobang'. wallet; tapi tak pernah phone lagi. TANAK!!!

3rd: apsal tader gambo ORI? ahahahhahahahaha