Wednesday, March 13, 2013

The One With Air Asia, oh Air Asia....

Just come back from a short weekend gateway from Langkawi with En Zamzari.
Thanks so much dear, for taking me there... enjoying my time soooo much there..
ok... not to spoil the mood, all those nice things happening in Langkawi including some tips,
will be blogged in another entry...

Entry ni, khas untuk meroyan dan marah2 sahaja...
geram sangat2... sakit hati.... hancurr..... di buat dek Air Asia...
haish.. ok not fair utk salahkan semua warga Air Asia... sbb some of them are really nice..
but ni specifically for those handling the baggage (whoever they are!!)...

YOU GUYS DID LOUSY!!! UNEXCEPTABLE LOUSY AND CARELESS JOB!

We went to Langkawi last Friday, return to KL on Sunday evening.
Flight was delayed frm 5:45 to 6:20, but I am not complaining on that though...
pretty much we can understand small matter and a little bit of delay...

buuuuttttttttttttttttttttttttttttt.................

yang tak boleh terima is this!!!!!!!




Look at what they have done to my Corningware!!!! sedih okkk...berkecai2 hancurrr..




dah la En Zamzari sangat sporting telah membenarkan i beli apa yg I nak...
siap suggest beli the one yg paling banyak items in the set... teman i pegi tgk dari satu kedai ke satu kedai..
dalam panas2 tuuuuuuuuu...... angkat barang lg...... ended up to just get this?????? sakkkkkkeettt tak hati?


The packaging of the items mmg dah bagus... padded here and there... so mmg patutnya kuat and kalau u tak HEMPAS kotak "FRAGILE" tuh.... tentu takkan HANCUR mcm nie... dah mmg takde rupa periuk dahhhh... rupa berderai hancurr...




 Bukan tak pack, tak buh tape FRAGILE.... SO MUCH OF FRAGILE kannnn??


rasa nak je hempuk satu periuk tuh atas kepala saper yg buat nie to tell them how strong periuk nie...
don't give me stupid justification that... sometimes as the aircraft goes lower, pressure bleh pecah kan barang..
hallooooo.... periuk nie bleh masuk oven, bleh masuk microwave, bleh terus ke atas dapur dari freezer... tolong jgn bg I alasan tak masuk akal tuh yerrr!! haiiishhhh...

I've logged a complaint to Air Asia... kita tgklah nanti jawapan camana...
kalau takder jawapan... MMG HAMPEH la kan.. kalau ada jawapan no worries, I akan surely update if they did a good job..
after all, semua org akan buat salah.. but how we handle masalah tuh or how kita rectify masalah tuh is another story kannnn...?



 Process membuka kotak...

 One by one kene bukak....

 En Zamzari dok ketuk2 deraian kaca yang berselerakan dalam kotak...


so for now, I will wait and see....

apapon...mmg hati i retak2 sama retak la ngan periukku ituuuuuuu....
hancus ok kecai2 siap berserbuk berdebu bagaii.... aduyaiiiii..

tapi seb baik la en zamzari agak bertenang.. walaupon pada hari kejadian, boleh tahan jugak org counter tuh kene bambu ngan diaaaa.. hahahha...

erm... so much of "Now everyone can fly..."

grrrrrr!!

9 comments:

Unknown said...

alhamdullilah..i xkna mcm 2. kami siap beli berbelas set opal, periuk belanga tefal,tea set

Lenny said...

Unknown:

Alhamdulillah, untunglah kalau mcm tuh... I guess sbb flight kami delayed, maka derang nak cepat2 maka dicampak2 saje barang2 kami...

kata the guy yg kami buat report tuh... last 2 weeks pon mcm tuh.. kesian betul...

bersabar aja lah...

Miss Moon said...

aduuuuuuuu aku nengok pun berkecai hati kuuuuuuuuuuu alahaiiiiiiiiii sedih wooooooooooooooo

so apa kata dia org akan baya ke cam na len

Lenny said...

Moon:

Aku dah report dah... tapi blom ada reply dari Air Asia...

tah leeee... pasrah.. tapi yg penting aku nak report gak pasal tak patut derang buat kerja sambil lewa mcm nie.... ni barang kita... mana boleh suka suki jeee

saidatul maria said...

lenny....

now everyone can fly... but not corningware ;)

hehehe

Lenny said...

Sai: true enough.. ahahhahaha.... pandai ko!

shaza said...

adoi.. baru plan nak borong corningware kat langkawi bulan 5 nnt.. skrg AA tak bg bawak naik atas kabin ye, kotak2 pinggan mangkuk tu?

suesephia said...

adduhhh kesiannya...

Lenny said...

shaza: bagi, tapi kotak kami more than 7kg... 10kg .. so kene check-in...

suesephia : nak buat camana... takder rezeki.