Tuesday, July 08, 2014

The One With the twinnies 8 months...

Macam tak percaya kan? yeee.. twinnies dah 8 bulan dah skang.... huhuhu.... Afiq lagik lah.. dah nampak sangat muka bujangnyerrr........ kenapa korang cepat sangat besar niiiii????? huhuhuhu...

Happy 8 Months Yang Afiq Danniel dan Yang Aqil Dannish... semoga kalian berdua membesar dengan sihat dan cergas... sentiasa berada di bawah lindungan Nya... amin...




 Ceria dua budak niiii... :P

dah bujang dah kan derang? huhuhuhu..

 Yang Afiq Danniel..

Yang Aqil Dannish...













 


Alhamdulillah derang ni senang.... maybe sebab berdua.. so mcm senang derang boleh main sama2.... sepak sama2... hahaha.... jgn tak tau kecik kenonet mcm tuh pon.. rajin bergusti with each other ok..... kejap2 main cakar2... kejap2 main sepak2... mana boleh dok diam......

Pastuh kalau part jealous mmg terbaik.. especially Afiq... kuat jealous tuhhh.. kalau mummy dukung Aqil je mulala dia nangis takpon jerit jerit... dah ler suara nyaring.. tak padan kecik!

Pastuh bila mummy balik keje tgk derang kat bilik.. nampak je mummy si Afiq nie akan sepak2 kaki dia.. excited la tuh konon nyer... kalau Aqil dia ni sweet2 skit... kita sapa dia, dia senyum meleret manisss jeee.. haish.... menggoda betul.... pastuh dengar sore kita skit je... kita agah skit je.. gelak macam kelako sangat.... poyo je Aqil nie..

Afiq muka mcm serious skit... jarang nak gelak beria2 sangat... senyum pon senyum meleret je.... tak macam Aqil... Aqil ni ceria... gelak kuat2... pastuh suka sentil lidah.... ailio pulak terjejes2... ahhahahahah... mummy tgk pon rasa kelaka lah Aqil nie....

Afiq nyer gigi bawah 2 batang dah tumbuh.. Aqil masih takder gigi... Afiq rambut banyak, tapi kerinting skit... Aqil rambut lurus tapi halus and sikit.... tapi derang nie takder cukur bantal... tak mcm anak2 yg lain.. seme rambut atas naik dulu.. belakang botakkk... org tua panggil cukur bantal kan? tapi Afiq Aqil dedua takder cukur bantal nie...

Betul org cakap... setiap anak tuh ada beza... even kembar ni pon.... perangai derang boleh di bezakan... maybe utk org lain tak perasan lah sangat kot.. but mummy and bibik mmg tau perangai derang lain2...

Satu benda yg derang ni lain dari Alya, Aish and Adam.... derang makan bubur!! ahahha... Alya, Aish and Adam tak makan bubur yg blend habis tu.... Alya ngan Aish lg teruk mmg tak mkn bubur langsung... Adam ada makan, tu pon kene ada lg tekstur nasik tuh... but twinnies... derang mmg kene blend! Mmg hancur lumat gituu.. and paling terpaling suka adalah labuuuuu..... ari2 nak makan labuuuu...... kalau buh corn ke.... carot ke.. kurang sukaaa.... labu gak idaman hati...

hmm.. sungguh macam tak caya dah 8 bulan... lagik 4 bulan dah setaun.... pastuh dah kecoh lari sana sini.. ikut Abang ngan Adik (eh, camne ni nak tukar nama Adam ni? dia dah terbiasa kita panggil adik..Abang Adik ok ke? ahahhaha lawak!)

haish terbalik la rumah nampaknyer ada 4 hero... tapi... mesti meriah pastuh mummy mesti sakit tekak selalu kan.. sbb asek jerit2 je marah ... ahhahaha....

partly, tak sabar tgk derang besar sama2... tapi... another part plak.. tak nak derang cepat sangat besar sbb nanti bau baby lama2 takderrrr... abis nanti nak cium bau ashem baby kat ne????? haa.. korang takyah nak creative sangat suh I beranak ye... kasik can I is rehat dulu aciii? ahahhaahhaha... :P

2 comments:

Biqque said...

ya Allah cepat plak aku rasa, dah besar diorang kan?!

muka lain mmg senang la nak cam hehehe...

Ainul Hasma said...

Comelnya...bertuah dapat twins..
Tahniah!

Sudi2 kan jenguk blog saya.. ;)

http://d-nul.blogspot.com