Saturday, May 19, 2007

The One With the diet attempt

Remember on my last post that I'm feeling fat (bukan feeeling je tau.. mmg fat pon!)
and I tell myself I need to do something about it..
I need to control my food intake dalam percubaan utk menguruskan badan..

Tetapi hari cuti adalah amat tidak sesuai utk diet.
Pagi2 sudah teringin nasik goreng kampung pedas.
And without any delay, process memasak pun bermula.

Done with nasik goreng, i made creme brule since hubby kata lama x mkn(alasan lg).
Then, i made Hawaian pizza, and also baguette(sanggup googled ittew recipe)

Creme brule...



Hawaian Pizza



Baguette (tp tak baper soft dier nyer surface.. mesti try again!)


So u tell me, senangkah utk kurus kalau begini?

Yang potato bread nieh.. buat last week kot... tak ingat.. tapi.. bebaru nieh gak laa..



Potato Bread

tell me again... bagaimanakahhhh????!!!

8 comments:

cHikAnoZ said...

susah nak tlg nie.. drowlling at the pictures..
just makan sikit2 je.. and then excercise..

afza said...

lenny exercise? :)) muahahahahahahah muahahahahahaha muahahahahahaha

darling8tabby said...

wow...harus la susah nak diet cengini kan..sedapnyer awak masak..terror ahh...akak pun kalah tau!
neway akak takde blog la..tak gheti nak nuleh2 ni..frenster ada ler..bole le add2 kan..

chics said...

haih!!

godaan besar ini!

Mama Aleeya said...

lenny, jgn ler susah hati....yang penting kita happy dgn life kita sekarang....lenny rajin nye masak and bertuah hubby dgn alya dpt mummy yang terrer masak..bila laa aku nak mcm ko...

Ummi Qais said...

weh..kata nak pi gym..jom aaaa

...$weE+ 666... said...

bagaimanakah??? tiada jawapan saya untuk itu cik puan. kerana cik puan sangat pandai membuat itu dan ini sehingga saya merasakan ingin pergi ke rumah cik puan dgn muka tak malunya utk merasa nasi goreng kampung pedas, kemudian creme brule (my faveret!) dan lain-lain lagi. hehehe...

tabik btol aku dgn lenny ni. terror btol masak. aku yg tak terror masak ni pun susah nak diet. ke mendernyer...??????

moral of the stroy, kalau tanak bambam sensorang, ajak ler kengkawan datang perabih sama... hehehe...

Lenny said...

chikanoz: hahhaa.. tuhla.. try makan skit2 kan?

afza : chhaaaiiiittt!

darling8tabby: akak, kita pon budak baru belajar kak...

chics : hahaha.. tuhla pasall!

mama aleeya: huks, part masak bertuah la.. part aku gemuk tuh yg tak bertuah tuh nyaaa..

ika : minggu depan aci?

zz: huks.. marila datang umah.. bak kata pepatah.. gemuk biar bersama.. hahahhahahha