Wednesday, May 16, 2007

The One With the fatty

Seriously... I'm feeling fat...
everywhere fat fat... hahahhaa..

tummy fat, thigh fat, lengan fat, muka fat.. semua fat, fatty boom boom!

no.. i am not pregnant and if you ask... that is even worse..
gemuk tanpa sebab...
don't tell me about ke'ranum'an coz the tummy is now trying so hard to beat it!
so... takder maknanya ranum kalau tummy sama naik ye chics... hahahha..

I have to do something...
Seriously I do...

Can you guys do me a favor? Bila aku cakap pasal nak makan je.. pls remind me that I am FAT!
hahahha.. hopefully aku bleh sedar diri and akan tak jadik nak makannnnnnnnnnn je..

huhuh... gemuk ini adalah sangat tak best kerana saya akan cepat menjadi org yg tak best and cepat terasa..
saya akan mula terasa seperti sangat tidak best... and itu adalah sangat pity ok?
huhuhuh..

takperla.. saya nak pegi pkkan apa nak buat sekarang...
rasa seperti mau menangis pon ada...
:((

12 comments:

Ummi Qais said...

samalaaaa kita...tapi cam malas nak pk..akakakaka...jom pi gym??

Mama Irdina said...

i lurve this topic so much! sbb bagi perempuan, isu fat mmg tak bleh pisahkan. itu menunjukkan kau sedang melalui saat-saat bahagia. aku pun gemuk apa, entah bila akan mula berdiet semula sbb hobi baru aku makan :P

darling8tabby said...

hi lenny!hehe..sama la kita...sama cam mama irdina..hobi nak makan je kejenyer hehe
i teruja la tengok cuppies u..cantik je, i love baking tapi tak baper suka nak makan..and i punye design mmg comot la..but urs wow...bole bukak kedai tau :))

...$weE+ 666... said...

anna suka topik ni? aku menyampah ok, sbb aku sama GEMUK! seingat aku bulan februari kot aku ada buat entry membebel pasal ke'ranum'an aku. konon nak target bulan june bleh la kurus sket. hampeh!!!!!! *arghhh*

u know, ada org ckp the only fastest way nak kurus ialah ketika jatuh sakit. which to me, is very true. aku demam+batuk teruk last 2 weeks la lenny, dah lost 4kg. from 68kg now 64kg. not bad huh. nak capai 60kg? kena sakit lagi 2 weeks, tapi suffer... mintak simpang la ok... kau bahagia dgn yang kan? takpe... :)

Lenny said...

ika : dalam plan ada la kot nak pegi gym.. tapi tak terpegi2... kene pegi la kot.. :P (perlu gak ada kot kat belakang)

anna aka mama irdina: hiks... tuh la... konon baby fat.. jadahnya alya pon tak baby dah... hahahha.... alasan je gemuk!

darling8tabby: awak, kita selalu baca comment awak kat blog chics... tak sangka awak kesini jua... blog awak apa... nak link up... ala awak.. cupcakes kita pon comot la... kita suka conteng2.. serunut tau.. release tension!

...swee+666 aka zizie : saper suka gemuk zizie? aku tak tau la aku bleh kurus ke tak kalau sakit.. mungkin boleh kot.. tapi... kalau sakit hati mmg bleh je kurus aku rasa.. tak selera makan ok? tapi.. haruskah merasa sakit hati nak kurus.. ada je part yg sakit.. tak nak la kannnn.... girl, u ok now?

Mama Irdina said...

eh dont get me wrong zizie. bukan suka pasal gemuk tp suka cakap mengenai hal-hal yang membuatkan kita gemuk tp never learn utk kurangkan tabiat makan2. nak wat cemana, those food so yummy. anddd perempuan & isu gemuk mmg x bleh pisah. walau dia dh kurus pun still prasan yg dia gemuk. eg, my sis. i wud say now shes much more skinny compare to her zaman at semsas. ko pun tau kan cemana kurus dia lenn. yet shes complaining that shes fat eventho her jeans size is 25! hallooo 25 gemuk kah??

Lenny said...

anna: yes, didi is skinny... hehehe.. tapi tuhla.. betul la tuh.. walau dah kurus pon.. sure akan terasa gemuk.. so... apatah lagik yg gemuk nieh kan? :P

cHikAnoZ said...

try the aiza secret of eating la awak.. maybe it will work for u..since it worked for her..

chics said...

haih, aku masih admire kerannuman kau.haha

tapi takpe lenny, gunakan mesin it sekarang!

dan apa kata kau ala-ala puasa sunat and hantikan nasik and roti[aki tau ko suke roti] dengan oats?

contoh oats sup ayam dan errr oats apa2la

healthy dan boleh menguruskan berat badan

poyo tak aku?

Lenny said...

chikanoz : awak, kita dah try, tapi kita yg buat salah kot.. tak jadik kurus cam aiza pon... mula2 turun jugak.. tapi pastuht ak nak turun dah.. :(

chics : ha ah.. skang nak try mesin tuh balik, ngan segala mala toknek yg aku dah beli tuh..

aku mmg suka roti.. huks.. nasik tak kisah kalau tak makan tapi roti.. ohhh... noo.. tapi takper.. aku akan mencuba ok?

laydiefa said...

hahaha.. pasal suh advice ke motivate nak kurus ke, mak malas la nak citer lagi dah, berjela mak letak dalam blog entry dulu tu..

tapi i faham sangat la pasal rasa sensitive tu. i was there. everything menyalahkan diri sendiri sebab gemuk ok. bila malik jalan 2-3 tapak jauh sikit.. terasa (alaa mesti dia malu jalan ngan aku pasal aku gemuk). bila malik kuar tak bawak i.. terasa lagi (alaa mesti dia malu nak bawak kuar pasal aku dah gemuk).. everything revolves around GEMUK!! depressed giler.

it hurts okay bila kita notice boyfriend/husband kita, mata dia trailing tengok pompuan lawa lalu kat sebelah.. walaupun kita tau diorang slalu main2 camtu kan, tapi bila time i gemuk i terasa giler babi.

tapi skarang tidak lagi!! rasa confident, lebih disayangi (walaupun tau dia sayang sama je kurus/gemuk/pendek/tinggi) but i think the confidence to walk beside him, and i think he would be proud to be walking beside someone yang bukan sebiji belon.. perasaan itu adalah priceless.

ha! if you can't do it for yourself, at least do it for your loved ones!!

ha ni macam dah motivate plak nih.

Lenny said...

aiza : u feel me... huks.. mmg camtuh la rasanyer... i become so sensitive even when i'm not suppose to be...

sangat tak best ok perasaan ini...

thanks for ur motivation!