Monday, June 25, 2007

The One With the blessings....

I need to be reminded most of the time since I might tend to forget..
it is true.. coz sometimes... I forget to remember how my life has been blessed with wonderful ppl around me..

Yes, you guys made my life brighter... and happier each day!

Last weekend... I went back to my hometown in Btg Berjuntai..
both my eldest brother and my 2nd brother were home too..
so.. rumah adalah penuh dengan cucu-cucu yg amatlah baik seramai 9 org (yes, Alya pon tumpang 'baik' sama)

Since last time masa my birthday, seme org bz ngan mengundi..
so this time, my hubby ajak seme org makan seafood kat Kuala Selangor..
in conjuction to celebrate my belated birthday (hahhaa.. mmg giler belated!)
YIPPI!!!! Yes, setelah lama teringin.. berjaya jugaaaaa....

We went off around 630pm..
as usual.. budak2 akan berebut nak naik kete kitorang walaupon kete derang gabak2 belaka..
mana taknyer.. my first brother anak dah 5 org.. yg 2nd tu.. dah 3... ngan maid dier lagik..
sah2 kete dah macam lori! hahah.. tapi.. still nak naik kete kitorang since seme berebutkan my hubby..
(yes, dia bukan sahaja pojaan hatiku, atau awek2 lain.. tetapi juga anak2 sedara aku pon memuja dia)
hahhaa.. ala... sbbnyer... Achik Yang dier suka bawak pegi 7-Eleven...mana tak budak2 tuh melekat ngan dier!!

Sampai je kat Kg Selangor (ke Jeram ek nama tpt tu?)
Org dah start ramai... susun2 meja.. mak aiih.. panjangnyeee...
Then, my brothers start la pilih2 ikan.. udang, sotong, kerang, lala, etc...

Kitorang makan sampai tak larat bangun okay..
Food was ok la.. I know I had better seafood before.. but having to celebrate together with all the family members..
makes it more special and extra sedap!

Baby,
Thanks so much sbb belanja me and my family..
Thanks sebab layan bini you yang suka mintak itu ini..
Thanks sebab being that special someone for me..

and most of all...

Thanks ..... for always believing and for always loving me..
this much.. this way!!

(Tapi nanti nak makan seafood lg bleh? hahahahha)
Hello nenek.. hello atuk.. cepat la jom pegiii

Heh, cantik sangat ke lubang idung tu?

Setengah dari ahli meja pegi solat Maghrib

From left : Adibah, Alya, bibik(terselit) and Aiesyah

Alya and Nadiah... sama tak? Cam adik beradik kan?


Adibah and Nadiah


Alya and Nadiah again.. nieh kalau cakap adik beradik.. org caya tak?

13 comments:

MummyHanis said...

cumel la alya. mmg muke dorg seiras.

shariza said...

Aaa...kat mana ye makan sifud ni? Harga ok ker?

Aaa...pekata Alya ada adik?

darling8tabby said...

ha-ah la ..sama..cam adik bradikss...
ee...gebu anak u ...geram i tengokkk...eee.rasa cam nak geget2 pipi dia ..heheh

cHikAnoZ said...

makan seafood mmg best..:)

Lenny said...

hanis: tula.. dah mak nadiah nieh ada keturunan cina gak.. cam hubby i... bapak nadiah.. abang i.. tuh muka nak iras2 tuu..

shariza : erm... aku call abang aku.. dier kata.. kat pantai jeram... harga ok sangatt.. kitorang makan ramai giler sampai tak larat pon.. still ok...

adik alya? erm.. kalau ada rezeki.. insya Allah... ko nak kasik petua ke?

darling8tabby : sudah lama akak tak ke mariii.. rindu sudahhh... sihat kak? bz ye??

chikanoz : yuupp.. betull.. i suka sangat!

happy2gether said...

wah bestnyer dpt pi mkn seafood, zaimi kata nak bwk this weekend kat bagan lalang, sonok nya dah lama tak mkn seafood...bestkan belated pon belated lah...ari2 spesel day...

Alya mmg chinese look comel...!

Mama Irdina said...

better late than never. try makan kat cerana, sedap! but since aku dh merasa seafood kat sabah, so kompem la aku akan bersikap bias!

Ummi Qais said...

huhuhuhuuhuk...dah lama tak makan seafood!..nak ratah ketam sambal!!!...camaner nih?? dah braper kali hint kat my hubby pon..tak berjaya juga nihhh...

alyaaa..alyaaa..siap diaa..esok bleg gomol2 dia time mummy dia main bolaaa...hohohoohoho

Lenny said...

mai : bagan lalang kat ne erk? erm... kalau best, mai kasik tau details tau.. cam tak puas je nak makan lg.. hahahah

anna : cerana tuh apa? and kat ne?

ika : jommm... mkn ramai2 nak? kalau ramai2 sure best lg kan?

...$weE+ 666... said...

wahhh! lenny balik kg tak bagitahu pun... sure kita bleh meet up, jumpa makan-makan gituuu, kan best? hehehe... (cemana lah nak kurus ek, asyik citer makaaan je... hahaha...) zz pun tak pernah pegi seafood KS tu, cam best je ekkk... one day kena ajak IL's family serang sana kot.

babah fenriz pun 'acik abang' faveret tau. kalau yang kena layan 9 org, imagine babah fenriz kena layan more than 21 org. (if i'm not mistaken)

lain kali balik kg bagitahu ek, kita jumpa! sure best! ;p eh btollah alya seiras la dgn nadiah, kembar ke? hehehe... *muahz to alya*

viruspadu said...

mmg mcm adik beradik la kan... syok nya makan2... ini yg nak ajak huby g mkn2 plak nih

Mama Irdina said...

cerana, its a so call 'floating' seafood restorant kat area cheras. aku tatau nk explain cemana tp dia kat blakang petronas station n near to plaze pheonix

Lenny said...

zz: dear, next time i plan to go back.. will let u know ok? surely kita bleh meet up and makan2... i loooikkkee makan2..

viruspadu : tuhla.... ramai pon cakap muka derang seiras...

anna: sounds great.. nanti aku tanya Yang dier tau ke tak..