Saturday, December 06, 2008

The One With the tagging game...

I've been tagged by Filla and Ila..

here goes..

A. write 10 things about orang yang tag kita.. (I'm talking about

Filla dulu lah yer..)


1. Tak ingat aku bila kita start baik.. tapi.. masa mula2 kenal...

rasa cam dier tak baper nak bercakap ngan org tak kenal... aku rasa

aku jer terlebih cakap... terlebih senyum.. tapi dier buat noheng je

kat aku.. tapi lama2.... suda kamcengggg..... ada je activity2 dier

nieh...

2. Filla jenis yg senang nak ajak borak... sentiasa tulus ikhlas...

hahahhahaha... kan kan kan.... ko tak suka.. ko cakap je kan... bukan

susahhhh.... ye takk.... aku banyak blajo dari ko nak jd open.. taknak

simpan sendiri sangat... nanti parah beb..

3. Filla kurus... aku adore kekurusan dier... aku mmg penah tgk gambo

dier pregnant dier gemuk.. tapi.. aku cam dah lupa camne dier gemuk

sbb dier kurus giler skang... bilalah aku nak kurus balik cam dulu

nieh arrr??

4. Filla rajin masak... ibu dan isteri yg rajin... bab kemas umah...

tip top!! aku mmg fail la kan.... cian laki aku... Filla slalu balik

keje mesti masak.. aku?? balik keje complaint penat.... hahahhahah...

sabo je kan..

5. Filla pandai dressed up... dier pakai sempoi je.. tapi nampak seme

kellllllllasssss.... terer buk fillaniehhhh...

6. Filla ada anak yg bernama Kasih yg sangat comelllll.... bijak...

and banyak cakapppp.... hehhehehhe.... bab Kasih banyak songel ke..

hape ke.. aku tak nak comment.. sbb... ke mana tumpahnyer kuah kalau

tak ke nasik kannn??? eh.. salah.. kadang2 tumpah kat lantai juga....

hahahahhahaha.....

7. Suka borak2 ngan aku pasal mekap la.. itula.. ini la... aku suka...

sbb aku tak lawoo... so... bila filla ngajor aku pasal mekap2 nieh..

aku suka la... yg tak suka.... laki aku la kot.. bocor poket aku asek

ajak pegi beli barang mekap ekk... tapi.. rupe camtuh gak.. takder

lawa ponnnnggg..

8. Fillanie suka activity lasak2.... adventure la kan... tuh pasal

suka masuk tah segala tok nek activity lasak kan.... sampai menang X-

REL.. aku? totally opposite.. mana tak aku banyak lemak dier takder

lemak??? chaiiitt

9. Satu yg aku tgk persamaan org2 slalu kata filla tak bz kat opis..
tapi apsal bila aku msg YM dier.. dier lambat2 jawap ar? dier malas

layan aku keeee???? hahahahhaha... jawap filla.. jawapppppp

10. aku suka umah kooooo.... ko mmg pandai decor umah... nanti aku dah

beli umah... aku suh ko tulun decor yaaa......:D


Skang... 10 things about Ila pulak..

1. Kenal dier as wife of Poek... sbb kenal Poek dulu b4 this... Poek

kan budak MMU.. and kawan Yang...

2. Sebelum kenal in person... tau citer pasal arwah.... Tumpang

sedih... tapi semua itu ada hikmahnyer kan ila?

3. Start kenal pasal FP kan Ila... langsung terus click.... sbb Ila

org TMnet.. jom CLICK.. ahhahah.. tak la... seme sbb ila nieh

peramah.. mudah mesra ngan org.. tuh la pasal kita bleh mesra2 gitu

4. Tau ila sangat pandai baking.. dengan cupcakes and cakes seme....

yum yum sangat rasanyerrrr.... alamak... teringin!!

5. Ila kalau jd host... mmg malatoppp.... makanan seme best2....

hospitality... mmg best... tuh pasal aku slalu suh ko buat open house

nieh ila.. hehehhehe..

6. Ila jenis outspoken.. senang cakap apa pon ngan dier.. takde nak

simpan2... bila ada menda.. be in bagus ke tak bagus.. dier akan cakap

je... bagus camtuh..

7. Ila banyak pengalaman pasal maid... huhuhuh.. name it.. seme jenis

perangai dier tauuu.. hahhahaha..

8. Ila kata dier cerewet.. tah la.. pada aku.. tu bukan cerewet...

tapi being specific kot? ahhahahha.... or.. maybe aku sendiri pon

camtuh.. sbb tuh aku tak kata ko cerewet... sbb takkan nak kata aku

sendiri cerewet kot kan? ehhehe..

9. Ila kawan yg baik.... kawan yg sanggup sama2 susah.. sama2

senang... untung dapat berkawan baik ngan ila nieh..

10. Seorang yg ada high self-esteem... bagus lah ko... aku akan cuba

menjadik seperti itu juga... chaiyookk!!

B Pasal diri sendiri


1. Senang nangis.. skit skit nangis... tgk tv citer sedih skit bleh nangis... tgk wayang nangis.. aku tak ingat ar citer apa aku tgk kat Melaka dulu... siap nangis kuar2 air idung okeh... ahhahaha... sabo je mak nieh tau cik kiahhh..

2. Saiko skit... tah.. aku rasa aku nieh... senang terganggu emosi.. tanya la laki aku... dier tau la aku camner kalau tgh majuk atau kecik ati... kadang bleh nangis2... pastuh kadang bleh marah2... tah hape2 tah aku nieh... aku sendiri pon tak paham kadang2..

3. Aku suka layan Extreme Mocha Ice Blended from San Fran Coffee... atau apa jenis ice blended yg mocha lah... tapi.. kalau aku minum menda alah nieh time perut kosong.. pastuh otak aku weng... aku cam high jeeee..... hehhehe... bongek kan?

4. Aku suka shopping... laki aku suka pening ngan hobby aku yg satu nieh... tapi kadang2 aku beli... suka2 beli je.. pastuh tak pakai.. kadang just because it looks cute... hahaha... tapi skang dah kurang skit kot...

5. I can say I am a very loyal person.... tah kadang2 ada gak rasa cam bodow.. esp zaman skolah masa chenta monyet kan.. tapi... takperla... tak suka la nak sakitkan ati org kalau bleh tuh nak aman je sentiasa..

6. Selalu sangat berangan nak kaya... best nyer kalau kaya bleh beli seme menda yg kita nak tanpa perlu berpk.. ahhahahha... poyo..

7. Suka borakk.... hahahhaha.... tgk la anak aku kan... mulut banyakk... becooookkkkk... ha.. dapat kat mana lagikkk... aku ler tuhhh!! aahahahhaha... ari2 mangsa keadaan adalah laki aku.. ada je aku nak cerita apa2 kat dier... citer pegi berak pon bleh je aku nak citer ... ahhahahhaha... kejisss..

8. Org tak caya... tapi sebenarnya aku nieh garang... tak caya... tanya Alya.. aku slalu marah2 dier.. garang2 ngan dier.... cian anak aku kan.. tapi aku sayang dier.. sayang sangat2... !

9. Despite aku garang... tapi aku sayang and suka ngan budak2.... dulu masa blom kawin.. anak2 along aku kata aku nieh mummy derang.. derang anak aku... bleh? hahahaha.. skang ada anak sendiri.. slalu plak aku marah anak aku kan...:D

10. Utk sesapa yg blom tau.. I am expecting my 2nd baby... doakan semua berjalan lancar... and semuanya selamat... di kesempatan ini jugak nak mintak ampun maaf.. kalau ada salah silap... mintak halal makan minum semua ya....

***** UPDATE *******

Lupa plak nak tag .. so now.. nak tag:

1. Filla
2. Ila
3. Moon
4. Mai
5. Chics

ha.. dah ...... abis citer!!

1 comment:

Kasih Aleeya said...

hahaha...lennyyyy..lennyyyy... ko citer psl aku yerr... haha.. bab yg layan ko chat tu..kadang aku slow..kadang aku speedboat ngn ko kan.. biaserlah tu yanggg...tp kan lenny seriously rindu lah ngn ko..plg enjoy masa party pizza kat umah ila kan?? ishhh best gilos!! cpt2 ler korang bersalin..pastu leh start sesi pary aper2 plak..
lenny yg aku kenal..btol arr sumer yg ko list tu!! hahah.. ratu air mata...tp garang x hengat!..hehe..aku suker..sbb lenny mcm aku..garang ngn anak..sometimes manja tak hengat ngn anak.. kalo ank menci kiter..jgn komplen yek lenny..hahahah...
ok ler... aku doakan ko semoga selamat melahirkan your second baby yer... take care..aper2 sms aku ok!!