Sunday, January 11, 2009

The one With the mandomness

I should warn you that this entry will be so jiwang sampai berkaratz2..
So, bersiap sedia dgn bag plastic utk muntah yer...

I've been on confinement for 3 weeks plus.. and I've been staying at my parents house since then..
Being a mengada me... and knowing my mengadaness.. my hubby took good one week leave..after delivery..
but then.. when he has to go to work.... aku tak larat tahan rindu bleyyyy??
camner tuuuhh???

Every weekend he has to come back... kalau takk...
bengkak lah bijik mata aku nangiss...:))....
sungguh tak tau maluu... but... biarla nak wat camana kan??
mak mmg drama queen kekdahnyaaaa...

Dier balik tuh satu hall... pastuh.. when he has to go back to KL again to work..
hadus... cam drama hindustan la jdnyaaa..
tetap mengalir airmataaa.... kalah alya bolehh??
sungguh tak malu mummy alyaaa..

how lah??

I kenot tahan ok..
it's like part of me is missing...
it's like my semangat pon di bawa pergi samaaa...
huwaaaa... sgt dependent kannn???
ker... clingy?? hukhukhuk... silalah menyampah atau muintah darah..
tp.. that's just the way i am... and that is how i feel over my hubby...

I cannot describe the feeling..
not even tell in words... how much I miss him..
the only thing i know... my heart ache so much for not being able to see him...
to touch him...

coz.. he has been the person I see.. before I end my day..
and he has been the person I see.. when I start my day...
he has been my everything... everything that I look forward to do..
his picture comes automatically... in my mind... my heart..
:(

help me... cepatlaaaa abis pantang....
nak balik KL!!!!!

14 comments:

sity29 said...

ahhahahaha
i pun sama laa masa pas branak kan si indah n widya huhu
ni sebenarnya sindrom org pas branak
hormon tak betul hahaha
jgn nangis over kang meroyan
but babe i really understand how u feel ahahhaa sgt laa geli kepada diri sendiri tapi nak buek cano.. dah gitu kekdahnya ahahhahaha

Lenny said...

sity: ahahaha... tew la tuhhhh.. hover kan.... tp nak wat camner dah gitu la kekdahnya... cian gak kat Yang... kadang sabtu pon dier kene keje.. tp sbb bini dah nangis.. balik gak kejapp.... huhuhu....

tuhla my mom ckp... jgn nangis byk2 kang meroyan...:))

ingat i sorang gini... ada org lain pon camtuh erkk....:))

azdra-azdra said...

huk alo ko nih... aku jarang leave comment kat blog ko kan? meh sini aku comment kan..

ko tuh dekat.. btg berjuntai ngan kl tuh dekat.. meh sini jadi mcm aku.. sorang kat ipoh..sorang kat temerloh.. haru tak?? tambah masa tuh dedua suka nangis..minta attention.. tension aku.. tp aku tahu..laki aku kalau ada dekat ngan aku pun.. bukannya helpful sgt kan.. so aku takder hal sgt.. besides that..aku kan wanita kamikaze.. berani mati!!! banzaaiiiiiiiii!!!

Lenny said...

fara: ahaha... dah aku nieh jenis sohekk... gituh leeee...:))

dkt mmg dekat... tuh psl dier pon sanggup kot... tp...dier keje odd time.. shift lg... huhu.. cian laki aku.. seb baik x bengkok!

zaini said...

I understand how you feel! And I'm so so thankful that I don't have to go through that. My husband is 24x7 by my side! Super lucky!

zaini said...

Eh lupa nak bagi moral support :)) Well, I agree wih Adzra-adzra tu, It's good that Yang is able to visit you every weekend! Nasib baik ko bukan org pantai timur (cam aku.. haha) or Sabah n Sarawak taaauuu... :D Anddd... pantang ko dah nak habis dah punnn!! Yaayyy!

shaf said...

twin..

masa i dlm pantang pun sama.. nak berulang kedah-KL? bleh? kena tinggal nangis..sudahnya...pantang baru 30 hari, hubby dah angkut balik KL.. sambung pantang rumah mertua, bleh? dah tu, manja sangat... asyik merengek jer..

ila de cute said...

lenny, aku faham perasaan ko....sbb aku pun mcm tu... laki aku pun amik cuti 2 minggu lepas aku bersalin sbb aku nak dia ada kat umah je tapi kan smlm dia dah start kerja aku rasa cam nak nangis je...tp disebabkan aku tau petang nanti dia balik so aku diam je la sbb segan nak nangis...hehhe

anishussein said...

kalu yg tak berpantang tapi mmg manja ngan laki camne? can i blame it on the hormones too? hehehehe
nangis2 tuh xdelah.. tapi depressed sebab duk umah 24 jam.. hahaha melampau dak?
rilek lenny.. kang ko dah start keje nangis nak jumpa baby plak..hehe

Miss Moon said...

ooolo len ...kalau moon pun akan sama cam nko lenn .....mak pun kan ratu air mata hahahhahahha

sabar ya sanyang

nanti jumpa kat majlis tew 31hb

Azie N Arif said...

lenny, bagus nye ko berperasaan mcm tu. Hawat aku takde rasa mcm tu ek??? Ke aku yg pelik...erm...tp kalau berpisah dgn anak sehari memang tak sanggup. rasa robek jantung. Apa pun selamat berpantang yer.

Lenny said...

zaini : super lucky!! huhuh... a ah.. dah dekat nak abis... tapi.. tak sabarnyer... tunggu..

twin : hahhaa... nieh pon.. ada harapan 30 days je pantang kat kg nieh.. :))

ila: dier g keje je.. ok lagik.. ptg kang balik.. aku nieh.. tunggu weekend baru jumpa.. pastuh weekend jumpa... aku sibuk ngan nyusukan baby and such... then alya sebok nak main ngan daddy.. aku?? kojappp je dapat cakap2 ponn... huwaaaaaaaaaa...!

anis: tak branak pon boleh je.. tak kisahhhhh... hehheh

Lenny said...

moon: okeh moon... lenny akan update agenda yer..

azie: yerker... hebat la kooo... tabik spring aku kat koooo...

darling8tabby said...

hormon tu dek. akak pun camtu gak tau masa branak azreen...jenis nanges yg tak bole blah punye ni..sememehhh..padahal takde apa pun kan..

nanti ok nyer

awak pantang kat mana ye..