Sunday, January 18, 2009

The One With the tagging game

Been tagged by Ila...

Directions: Once you’ve been tagged, you have to write a blog/Facebook note with 16 random things, facts, habits or goals about you. At the end choose 16 people to be tagged, listing their names and why you chose them. Don’t forget to leave them a comment or tag them in your note to read this.

mak aih... 16 tuu.. apa menda la aku nak ngarut niehh..

1. Hidung aku adalah part paling sensitive... senang gatal2... senang bersin.. senang kene selsema..and aku ada habit yg sangat tak elok.. suka gosok (laki aku cakap.. tonyoh) idung tuh.... mana tak idung makin penyek.. and makin besar?? pastuh kalau tak puas gatal lg kan.. siap masuk jarii... pengotor ekk? ahahhaha.. tapi weihh.. puas tuuuu.....!!!

2. Sejak dah kawin.. tido mesti kene ada bau laki... kalau dier takder kan.. siapla kain dier ke.. baju dier ke.. aku amik bawak tido... hahahaha.... tuhla... saper suh ajor aku tido bawah ketiak... kan dah tak bleh tido tak bau ketiak... hahhaha..

3. Mula mendevelop sifat garang.. sejak ada anak... dulu.. amat dikenali sebagai pompuan sohek.. cepat nangis.. tak reti say no.. ngikut je cakap... suka simpan dalam ati.. etc... garang mmg takder dalam kamus lah.. tapi.. sejak ada anak... aku lah singa betina ... siap bibik2 pon kadang kene tempias... hahhaaaha..

4. owh owh.. sohek tuh.. sampai skang ada... senang nangis... org nangis aku nangis.. tgk citer sedih aku nangis.. org citer kisah sedih.. org yg citer tak nangis.. aku yg nangis... kire2...kalau ada pertandingan nangis.. senang2 la aku menang!

5. kadang2 kewl..bleh bawak melawak.. bleh join laki aku skodeng2 awek... tapi... time musim tengkujuh melanda... laki aku cakap lain.. aku paham lain.. pastu mulala acik terasa cik kiahhh... pastuh mulala kecik ati.. pastuh... mula la bila dier tanya.. aku takder mulut.. main angguk.. or jawap simple2 jee... pastuh... masuk bilik air... nangis!!! (ehh.. nangis lagik..)

6. byk cakap!! mulut cam bertih jagung.. ahahhaha... so, tak bleh salahkan alya banyak cakap...

7. hari2 kene cakap ngan laki.. kalau satu hari tak cakap... rasa tak tentu arah... time bercinta bleh bergayut tepon sampai 6 pagi.. aci? ahhahhahaa....

8. bleh masuk category manusia yg setia... who knows my past will know this... hahhahaha... giler setia sampai rasa cam org bodow pon ada..

9. selalu phobia ngan diri sendiri.. and tak percayakan diri sendiri.. ala2 low esteem la kann.... hahhaha.. nak gelak ke? cam tak caya ek.. tapi itula hakikatnyer... jaman dulu2... haram aku takder balak.. sampai form 4 bleh? sebabnyer.. aku slalu rasa aku buruk giler... and takder org nak aku... ahahhahha... (sebenarnya.. perasaan diri buruk tuh.. sampai skang ada... slalu rasa rendah diri...pathetic kan?)

10. sometimes degil and keras ati... tapi... selalunya.. cepat beralah... jarang la nak tgk aku bergaduh ngan org lama2.. org yg biasanyer gaduh ngan aku lama2... aku tak.. sbb aku slalu lupa aku tgh bergaduh ngan org tuh.. or.. aku amik je jalan biar beralah...

11. careless!!! mak aku panggil aku 'lewer'(bahasa jawa .. meaning.. careless lah) hahahha... aku slalu lupa mana letak barang.. sbb aku suka letak merata.. tak reti nak simpan balik kat mana amik.. (heheh.. kan Baby kan? sure you angguk2 baca nieh..).. kalau nak tau... aku dah 4 kali kot.. hilang IC! (meaning aku lupa or tertinggal wallet kat public phone ke.. kat wayang ke...)

12. aku brani ngaku aku mmg minah jiwanggg.. ahahhahahha.. ampunn!

13. aku manja ke ha?? mak aku slalu cakap aku bukan manja sbb takder org pon manjakan aku.. tapi aku sendiri yg mengada.. ahahhahha... mana2 la tak kisahhh....aku terima jeeee...

14. senang mesra ngan org.. walaupon baru kenal... jumpa 10 minit kat spital tunggu doktor pon.. aku sempat make frens lagik.... hahhahaha..

15. suka shopping barang2 cute... barang2 yg aku rasa satu hari nanti mesti pakai...(pastuh satu hari tuh tak kunjung2 tiba..).. laki aku cukup tak suka hobby aku yg satu nieh..:))

16. suka makannnnnnnnnn.... hahhahahha.... mana tak gemuk cik kiah oiii.... slalu berangan nak kembali ke zaman2 sebelum kawin.. tapi... boleh kahhhhhhhhhh????????? hahahahha..

ha.... cukup 16.... nak tag 16 org?? hmm.. let me try..

1. azra
2. sue
3. tini
4. aiza
5. chics
6. darling8tabby
7. belladona
8. biggue
9. nok fifi
10. nazham
11. jaja
12. jujuelopez
13. fillanie
14. moon
15. zaimah aka viruspadu
16. zizie

haaaaaa... cukuppppp.... terer.. terer..... apalagiii.. buat lahhhh!

1 comment:

JuJue said...

lenny...kejapp je aku baca dah 16. tak cukup ahh tulis la lagiii...byk byk. aku suker baca pasal ko.. sbb ko sangat cute!
ehehehe...
yer yer ko memang ahh manjerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr jer.. dan sangat lemah lembut! auuwwww mak cairrr...