Monday, February 16, 2009

The One With Aish

Aish dah kojek skangg!!
These are before and after pics...

I manage to membotakkan dier last Wednesday.. with bibik's help..
and also Alya... bagus kak long tulun mummy skali kan?


Boooolllat plak muka dier aku nengok...
tapi rambut dier cam cepat naik...
as of today.. tak sampai seminggu..
belah atas...dah start cacak2 dah...
tp blakang still licin lah..
mmg belakang biasa lambat naik kan..
org tua2 kata.. cukur bantal..

the problem now is...
he is not sleeping well at night..
after 1am.. kalau dier terjaga.. sampai subuh la dier jaga..
dulu tak keje takper lagik.. siang bleh tido..
nie skang dah keje??? ada plak mummy jd zombie basf kang..!

any tips utk bg anak tido malam? would really appreciate it!

10 comments:

chikanozboy said...

alamak.. alya sexy!! censor!! hahaha..

Miss Moon said...

alahai comey nyer aish ...baby kalau botak nampak cute sangat kan . tak pa aish nanti rambut tew naiks balik ...

sian nko lenny ...kena melayan aish tak mo tido . Nko try ar time petang jangan bagi dia tido sangat cuba kaco kaco .

Lenny said...

chikanoz: hahahha.. alya gak u nampak ekkkk....:D

moon: tuhla.. smalam try wat camtuh.. arini pon nak buat gak.. smalam Yang jaga semalaman.. sbb suh aku tido sbb arini first day keje... tapi.. mlm nih dier keje... bagaimanakah??? peninnngggg..... bibikkk.. tulunnnnnnn!!

Baby Lyana said...

Twin

Dulu, my daughter pun sama.. tak tido malam..but then, time tdo dia berubah when time flies.. ikut cakap moon..cuba jangan bagi dia tido siang... good luck!

btw, cepatlah mummy dia kurus kalau tak tido malam ni

Lenny said...

twin,

hopefully cepat la dier berubah.. time keje susah la kalau dier tak tido malam... pening satu umah!

cepat kurus? hahahhaa.. tah la.. hopefully betul la.. atleast.. ada gak faedahnyer..

Baby Lyana said...

Twin
insya-Allah..slowly..just the matter of time..doa supaya dia tune time tido cepat sket..my fren, anak dia x tido malam setahun lebih..nasib baik dia tak kerja..kalau tak, rabak la mata..

UmmiQais@iKa said...

booooolllllaaaatttt kepala aish!!!

seksanyerrrrrr alyaaaaa!!!

kak long & adik sama2 seksi...perggghhhh...

lenny!!! aku pon dah jadik zombi skangggg...ko takbleh tido nanti ym lah aku after 1am tuh...kot2 aku pon tgh penen layan qistina takmo tido gak after 2am!!

Lenny said...

Twin,

Hope so.... doala banyak2 dier tido malam....

cian i..:d

ika: la.. Qistina pon takt ido malam ke.... cian ko.. sure penat dalam pantang camtuh.. nangis ke?

alfian said...

sangat kiut ok

Farah said...

apa kata ko try bagi dia mandi air suam dgn bedtime bath lewat skit..dlm kul 6-7 camtu..then bagi dia tido..cuba massage jugak bg dia calm down..baby boy tend to have colic n kembung perut ni..cuba tuam perut n kaki dia dgn jintan hitam..kdg kalau ko dera dia siang2 tak bagi tido nyenyak pon dia akan mengamuk n tunjuk perasaan gak mlm2..

tapi baby boy mmg suka berjaga camtu based on observation aku tanya2 org lain..tu klau tak menangis dah besar rahmat la..kalau berjaga dan melalak lagi sakit jiwa weh..

paed aku kata, kalau susukan badan mmg baby tend to berjaga mlm sebab oxytocin release kul 2am ke atas..takes about 2-3 bulan gak dia nak adjust sleep routine tu..

apa2 pon good luck la yer..n byk2 bersabar..