Saturday, May 23, 2009

The One With 5th Month Aish

Aish and Mummy...
My Aish is now 5 months dahh...
What I can say about him is...
he is definitely one little guy who loves to smile...
Aish's smile that never fails to melt me..

He has been down with flu and cough...
and it has been disturbing his sleep.. day and night..
he look so tired usually when I came back from work..
(sama la mummy pon tired kan?)
but he always welcome me home with that sweet smile of him..
bukak2 pintu je... nengok muka dier sengeh2..
wah... so happy!
Aish selsema... tgh leleh2 ingus Aish tauu..

However, I think he inherited daddy's camera shy nyer perangai..
very susah to get him smiling bila tangkap gambo..
slalu either buat muka tak puas hati..
or muka terkejut flash... takperla.. mummy simpan dalam hati je la senyuman mahal aish tuu..
(cuba pujuk hati sendiri..)
Nie gambo daddy amik, mummy tak sure nak amik Aish ke nak amik spec... tapi mummy suke muka tak puas ati Aish..hehehheheh..

His weight masa 5 months ni.. 6.25kg .. tak naik banyak lah kan..
and his length (nak sebut tinggi.. cam tak berdiri lg kan..) 67cm.

Tapi ada one thing yg acik cam tak pueh ati..
dulu masa alya baby... slalu org ingat alya boy.. walaupon mak jenuh laaaa... dok pakai kan baju pink and suar bunga2.... and macam2 la nak kasik tunjuk dier pompuan..
tapi... ari satu ari tuh.. ada sorang makcik tuh ingat aish girl.. mak tensi okeh..
apa kahhh...
Aluuu... cam gegirl ke saya niehh??

korang rasa aish nampak cam girl kee?? mak pon tatauuuu..... aci cuba comment skittt...

8 comments:

Baby Lyana said...

maybe dia sedikit jambu kot.. cam daddy nyer

Kasih Aleeya said...

alahaiii len..kejap dah beso kan? tekejut makkk..hahahha.. tak derlah muker girl..muker macho okeh!! makcik tu biar betoiii.. encem arrr aish.. eh alya maner.. x masuk dlm ini gambar ker? windu alya gak!!!!

genny da bomb said...

dh besar nmpk muka lenny le aish ni..kiut!rambut die cam rambut kakak acih plak fringe depan tu hihi

Mrs.Nury said...

alahai ciannya aisy selsema....tu yang tak larat tgk kan len biler anak tak sihat.Mukhlish pun sama mcm aisy org kata mcm bb girl plus2 rambut dia yg lebat smp bleh sepit lg...apa-apa pun aisy takde look gegirl pun.Nampak macho ada la :)

hOtMaMa said...

tak de la nampak gegirl..cuma iras2 dia ada ikut muka mummy dia sket kot..hehehe.. apa pun aish tetap encem kan..!

darling8tabby said...

pejam celik pejam celik..dah 5 bulan ye dek..
muka dia sangat sweet... hehe..specially tang muka tak puas hati tu..heheh

afza said...

maknanya, ko kena haramkan segala warna pink pada aish. termasuk lah blog ko. bleh?

Lankurdt said...

La..cian dia asyik kene flu aje...admire Aish's hair...rambut ke dapan je sume..funky abis...