Tuesday, April 19, 2011

The One with the special visit

Hehehe... ops.. entry london blom sempat nak up... tuh kene pk lama skit nak mengarang.. pastuh nak kene susun2 gambo..
I tak reti nak edit2 so korang nanti tatap je la gambo bertompok, berbintik, berjeragat muka mak..

but, for this entry... special for buk Fillanie.... hehehhee...
ahad lepas dier datang umah I.. utk collect barang pesanan dier time I pg UK arituh..
sorry la filla and radie.. umah I kecik cinonet jee.. kesian korang tak selesa..
makan pon atas meja ilpat ikea.. aahahahha.. kesiannnn...

gaya ayu ibu filla menatap anak tersayang.... :P

ko tgk tuh Filla, Amaani sebok tgk ko berposing! ahhahah

tapi takper.. yg penting anak2 korang happy kat sini..
dedua siap tinggal tanda .. itu tandanyer.. derang sukaaa...
so korang kene mai lg... nanti aku masak menda lain plak..
itu pon. kalau tetiba aku rajin la kan..

budak 3 org... Alya kalau org datang umah tak senang duduk dier... sebok melayan itu ini.. aish plak... kaki kepoh tumpang sekakiii...... hehehheheh

speaking of masak... weekend lps setelah lama giler dapur tak berasap..
akhirnya berasap juga... ha.. hamik.. pulun masak mee rebus, cucur udang, kuah kacang, mee sup bagai..

ahad plak.. since kuah kacang tuh I buat banyak... buat nasik impit plak..
pastuh masak ayam rose, daging masak kicap, sambal udang... hahhahaa..
dah macam raya en zamzari cakap... ha baby.. sesekali i berasapkan dapur tuh...
tak hengat cam raya..

ampunkan kuali yg cun hitam berkilat ittew... ok self defense, itu tandanyer rajin guna... cuma jgn tanya la buat apa.. weih.. goreng telur pon masak gak apa ... kannnnn???? sudip tuh mahal tuhh.. zaman nenek2 nyer... korang ada ke??? :P

yang dah siap..... menunggu masa utk di makannn sajerrr..

rajin kan... dah masak kemas.. senang jd bibik I tauuu... seme dah siap.. ahahha... erkk.. alamak.. kantoi perut buncit lupa nak coverinasssss.... demmm!

sejak rajin pegang camera nieh, bini nak buang sampah pon dier nak snappy.... abaikan muka tak mandi tuh lagik.. (erkk.. kantoiii kat filla... aku tak mandi lg masa ko datang tuuu.. ko siap peluk2 aku lg kann... hampppunnnnnn!)

arini plak... since ayam rose masih berlebih banyak.. en zamzari request nak makan lemang..
nkorang jgn tertipu.. jgn ingat I nieh reti masak lemang? ahhahaha.. nan adonyyerrr....
balik keje pas alya abis class kumon dier.. I suh en zamzari carik lemang segera kat UO...
untung orang ramai.. untung i gak senang keje...

balik rumah... tenggek periuk.. masuk je lemang segera tuuu..
ha.. saper beli lemang segera tuh.. and first time nak try, I advice tambah la garam barang 2-3 camca.. dier tak masin sangat..
so.. kurang skit kick.. tapi takperla... anak2 I seme balun seddaaappp je i tgk...

i kengkonon tak nak makan... tp en zamzari dah sabotaj i.. konon nyer suap semulut yerrr..
pastuh... dah rasa.... bermulut2 la jawapnyer kan... esok timbang naik 5kg jgn nak menangis yer..
confirm kene LEMPANG!

okla u ols... mak nak tido....... dah tengah malam sangat nieh.. dengan selsema batuk kung kang.. harapnyer dapat ler tido ... see u ols sooonnnnn! hopefully!

7 comments:

Filla ~ Kasihs said...

huahahahah.... Lennnnyyyyyyyy.. bestnye dpt jumpa ngko.. jumpa ko biasalah.. sampai dah azan maghrib tak reti-reti nak berambus.. laki aku 3 kali dah signal ajak balik..tetap aku buat2 busy..muahahha...

thanks layanan vvip lagi..siap air sejuk, air nescafe, air kosong, mee rebus.. malu aiii tau.. pak radie makan licin tu.. bukan snang ok dia nak makan sampai licin.. aku jeling jer..muahahaha...

and thanks belikan barang tu.. auwww i like ;) nanti ko plak datang umah aku yeh?

Nurul Aznil said...

salam,

patutlah pada hari pertama encik Yang masuk opis nampak dia macam nak masuk balik My Chubby Cheek Club... now Ai know kenapa :P

thanks for the keychain! love the phone booth. berangan jika dapat masuk dalam tu, sure me bleh jadi Wonder Woman yeah!

Syahida said...

Len, gila gempak masak..berbaloi2 la sekali sekala dapur tu berasap...jgn jadi macam I, cukup m.a.l.a.s masak huhu...

JuJue said...

lenny nampak kuwusss..

Lenny said...

Filla: itula tuhh.. best giler!! hahahhaa.. aku suka je ko lepak lama2... takper.. pak radie tuh.. marah2 manje je.. ala.. dier abiskan sbb kesian kat aku... ahahhahaha.. ko masak lg powerrrrrr!

nurul: hehehehhe.... kesian dier dok london makan tak best... so balik bg dier rasa happy skit.. siap ters rasa macam raya!

kak shida: sesekali kak.. SESEKALI!

jujue: hishh.. manadernyer.. ko tgk tang perut tuh munciiittt.. ah mencik lahh... kene pakai spanx alike 24 jam ar camni...

JuJue said...

lennyyyy... barang dah sampai. tak sabar nak balik try. ko tungguuuu...jap gi nak pakai pose depan piyuk macam ko gak!

Anonymous said...

like ur lurah