Tuesday, October 11, 2011

The One With the bite it!

koraaannnngggg.... nak tanya....

ada tak tips camne nak kasik kasut baru tak geget kaki kita? kan pepatah org putih cakap...

"bite the shoes before it bites u.."

eh btul ke korang mmg geget bebetul kasut tuh? biar bennaaaaaaa?? and serious ke jadik? hahahahha... bodow piang pulak i sekejap.. muahhaha..

i nieh ada satu masalah... dah tau kaki tuh deboooottt kan... still ada ati nak pakai kasut runcing2.... yerla.. nak kasik nampak effect kurus, bukan badan/muka je ... kaki2 pon sama okehhhh....

bila pakai kasut ke.. sandal runcing2 tuh.. jari2 kaki i suka la blister.... tp I gagahkan juga konon nak nampak 'hot'... akhirnyer.. kaki mak yg hottttt...pasal pedih sana sini.. muahahhahaha.... padan muka haku...

arituh kan.. i pegi wedding ashraf, kan i ngadu kasut i rosak.... en zamzari yg baik ati (oh silent reader yer..:P) gantikan ngan 2 kasut yg baruuuu! ahahhahahaha... best nie.. satu rosak ganti 2.. meh la rosak ari2 syiok gakkk.. hahahah....

tp tuhla.. kaki nie jenis nak kene lempang... ke.. tuan kaki yg nak kene lempang.. bila pakai.. tak lama pastuh sakit blister.. camno nihhhhh.... tensi okey... org yg beli tuh tah la lg tensi pasal dah kuar duit tapi bini still complain kaki sakit.. hahahahhahaha....:P

lebih kurang ginila salah satu kasut I tuh.. tapi kaler itam.. tapi... sangat bukan camni kaki i... **NANGESSS**
(pics : googled)

satu lg pon.. ala2 gladiator camni.. pun kaler itammm.. nengok heels tuh.. halus runcing je... ko tuh badan cam skit lg org tersilap badan ke tong.. ada ati nak pakai heels runcing2.. tak tahan heels tu nanges tauuuuwwww...
(pics: googled)



kalau korang ada petua ke.. cara2 ke nak bg tak sakit tuh kan... silalah bgtau.... desperadooo nieh.. tengkiuuuu... i lap u olssss!

7 comments:

Erynn Anyssa said...

hye..yup btol orang cakap kena gigit kasut tu dulu.tapi time dulu2 anis ikutlah.sekarang dah tak ikut dah petua tu.satu cara lagi.akak beli kasut waktu petang,coz time tu kaki kita mengembang,so kita boleh pilih saiz yang sesuai yang tak menyakitkan kaki.jemputlah singgah blog anis-kotakhatierynn.blogspot.com.insyaAllah pasal kasut will coming soon.

Lenny said...

la ye ker erynn? akak tak tau la plak kene gigit tuh.. hahahhaa..... like seriously erk?

ok akak terjah blog erynn skang jugak!

JuJue said...

gegetttttt.. nak sedap taruk jem sket lenny!

Baby Lyana said...

ade gak pesanan, gosok sabun kat kasut tu....dan yes, beli waktu ptg, time kaki kembang to the max...and make sure, kaki kita selalu lembap so susah nak melecet....(errr yg no 3 tu, agak2 je)

Lenny said...

jujue: pastuh tambah peanut butter ke kan.. sedap tuuuuuu..... nyum nyummm.. hahahhahahahah

baby lyana: letak sabun tuh camner? erm.. i beli kasut waktu malam.. so maknanyer kaki dah kuncup la erk... ok will take note on that.. thanks dear!

laydiefa said...

i tenyeh dengan lilin, so dia lubricated :)

Baby Lyana said...

ish lambat plak reply..gosok sabun tu, amik sabun, gosok kat blkg kasut tu, yg dok mkn kaki kita tu...so dia lembut, dan smooth...instead of keras..no matter kasut tu kulit ke, PVC ke...dia still keras kan..