Monday, July 01, 2013

The One With the big news....

Masa anak2 demam, pastuh Adam masuk spital harituh... the weekend right before sorang2 demam tuh... we found out about one big news.... tapi masa tuh tak nak cakap pape lg sbb macam too early... mmg sangat early pon...

Masa tuh baru 4 weeks.... tapi sebab weeks before that craving melampau.. then a few days before the weekend I dah rasa loya, pening, and muntah... masa tuh ingat macam penat kot.... tapi ada gak tergerak hati kot kot preggie.... so... I did the test..... 



Memang dah nampak 2 line tuh... and bila kira tarikh.. like.. ehh... awalnyer dah boleh detect... baru 4 weeks!! so I pon tak bgtau sape2 except hubby.... then Isnin tuh dia kene pegi outstation.. and start pulak episode budak2 demam..... started ngan kak long.. di akhiri dengan Adam masuk ward! Kesian daddy bergegas balik.... dengan anak sakit.. dengan bini dah mula muntah2.. and at early stage pregnancy... dia pon risau...

Abis anak2 kuar spital.. I did another test... sbb nak confirmkan betul ke tak... just a week apart kan... then mmg nampak lagiii clear.... so we decided, nak pegi jumpa Gynea.... masa budak2 demam tuh I dah start muntah quite frequently jugak.... tapi masih boleh la nak makan2 lagi.... masa tuh makan tapi muntah... craving mcm2 pastuh pas makan semua kuar balik.. hahahha.. siap En Zamzari cakap... "Good luck la nanti nak kuruskan badan" sbb mmg iyer.. seme benda i rasa nak makan.....

but, it only lasted for a week kot? after that... I dah langsung tak boleh makan.... whatever comes in.. goes out!! semua benda i dah tak lalu.... sedih sangat sbb mcm rasa body jd tak larat sangat sbb yerla.. tak boleh makan.. even masuk air pon... keluar balik air tuhhhhhh!!

perabis last, i fainted dekat opis... sbb dehydrated.... terus warded sbb mmg dah teruk.... rasa sangat tak bermaya and letih.. sbb everything yang I makan kene kuar balik... few days jugak dok spital masuk air, masuk ubat and all... then.... balik rumah mmg bergantung penuh dengan Maxalone je... itu pon.... tetapppp jugak muntahhh... tak boleh makan apa2 pon.. tak boleh bau..... aduhaiii.. penangan baby kali nie mmg sangat2 menguji... 


Memang ada rasa pelik sbb kenapalahhhh teruk sangat mcm ni kan... bukan first time pregnant... kesian En Zamzari mesti dia penat sbb everyday I tak larat... dia balik keje penat2 seme nak kene settlekan... siap masak lg dia.... pastuh I lari masuk bilik sbb tak nak bau... hehehhe... kang dah penat2 buat/prepare food.. i rasa semulut... lari masuk bilik air muntah... hahahha.... I feel sorry for him, tapi nak buat camana kan? I sendiri pun mmg sangat2 tak larat..... 

Sampai lah masa week ke 9 tuh.. i dah tak larat sangat and sedih dengan keadaan diri (oh drama), masa jumpa gynea I tanya lah kenapa teruk benar.. bukannyer first pregnancy.... skaliiii bila dia scan rerupanya....


I'm having TWINS!!!!


terkejut!!! dah la awal2 pregnant dulu mmg ada mimpi dapat anak twins.... siap i bgtau En Zamzari lg.. ya Allah rupanyer instinct dari awal lg tuu.. sampai termimpiii.. ahhahaha...

org yg paling gembira of coz En Zamzari kann.... hebats la dia sbb boleh membuat twins katanya... ahahhahaha...
so that answers all the morning sickness.... penangan baby twins ni mmg SANGAT2 lain.... walaupon this is not my first pregnancy pon.. but i guess kalau anak twins ni double up the hormone, hence sangat teruk la sicknessnyaa..

tapi apapon i syukur.... Dr, and also from the readings... bila kita kene sickness teruk ni maknanya hormone tuh tinggi... hormone tinggi tuh protect the babies therefore it shows.... this is a healthy pregnancy... Insya Allah.... so... dalam kepayahan.. semua ada hikmahnya... tipu kalau i cakap ada kalanyer i rasa sangat tak larat.... lembik and siap nangis sebab sakit perut muntah teruk.... and rasa lapar tapi tak boleh makan..... tak boleh keluar rumah sebab langsung tak larat and also tak tahan bau.... semua tak boleh rasanyer.... 

Yang paling kesian... En Zamzari and the kids.... kalau weekends mmg jarang derang kuar....  makan pon mummy tak penah nak join skali.... main pon ngan daddy je.... daddy mmg confirm super penat.... kesian dia.. balik I dah either tertido or terlantar je kat katil.... bercakap pon tidak... kesian dia takder kawan pon nak borak2... huwaaaaaaa...... takperla Baby... nak buat camana kan... dugaan kejap..:D

Apapon, seme org excited nak tunggu kedatangan Babies nanti...... :D

5 comments:

Nurul Aznil said...

OK, i gelak macam cik ponti part encik Yang kata dia hebat bleh buat twins. sabo jer la!

tetiba ai ingat balik status FB you dulu. lepas di malu-malu kuciM dikompomkan oleh u, Ai called azwan bgtau tu. sesama kami kata, 'hepi la Encik Yang sbb dia mmg nak tambah lagi. dari dulu dia citer".

all the best Lenny. :D

Biqque said...

yup, morning sickness mmg lebih bagus daripada tak sick langsung. sbb masa aku pregnant twins tu awal2 jer teruk, patu hilang terus. and found that babies dah takde :( sedih sgt...

neway, congrats babe! utk umur lagi tua, lagi senang kita dpt twins, tu doc i kata hehehe...

chics said...

wow twins!! bestnyaa. congrats lenny and yang!

sheisjaz said...

wow..twins..congratz...

genny da bomb said...

waweeee!!!dah lama tak masuk sini!!!congratss nk dpt twins!eh dh ke berapa dh ni..hahaha lost count already hihi