Thursday, October 16, 2014

The One With the 11 months Twinnies

Mak aih... kejapnyer budak 2 org ni dah 11 months!!! bulan depan dah setaun dah... huhuhu.... kejap je dah nak jd budak bujannngggggg..... takperla... seme always be my baby kannn... termasuklah daddy nyer pon skali... always be my baby... baby besar skali.. :P






Cheeky Aqil and Bam Bam Afiq...

 Ni pon baby gak... Ni la BABY saya yg paling besoooo... hehehehhe



Skang dedua ni pandai jeles... kalau daddy amik afiq.. aqil jeles terjerit2.. the same goes kalau mummy amik salah sorang.. the other one will panggil2... tapi tak reti lg la nak sebut mummy-daddy... sebut abah ada la... abah mana la dia panggil tuh kannn.. ahahahhahaha.... daddy kene change to abah la gini.. ahahhahaha..

eventhough they are twins, personality still lain... Afiq serious skit... nampak more matured... makan senang.... and very independent... letak je dia akan diam and main sendiri... kang nak tido baru nangis2 skit nak susu.. bg susu pegang sendiri.. dah abis buh tepi dia sambung isap jari and sleep...

tapi... kalau mummy ada kat umah.. of coz mengada lebeyyyy.. ahahahhaa... takper... mummy sanggup melayan .... ada lg bau masham baby seskit... so ciumla selagi boleyyyy.. hahahaha...





 Afiq mengaderrr... :P






Aqil pulak... jenis cheeky.. gelak terkekeh2.. manjaaaaaaaa....and tak suka kene letak! dia lebih mobile sbb dia ni jenis lasak and active tak reti dok diam.... dengar lagu bontot goyang2.. perasan terer dah ni berdiri lepas tangan... yela... some babies 10 bulan dah jalan kan.. so I guess biasa la kot derang dalam phase nak belajar jalan.... cakap pon banyak... bebel tak abis2.... pendek kata dia ni bising lah! ahahahha.... makan memilih... sbb tuh kurus kot.. tapi badan keras! 


 Budak asheemmm bau ailio basii.. ahaahhhahhahha





rupa derang pon i think senang nak beza... Afiq lebih "jawa"... iras Adam dia ni... dalam 5 org anak... rambut dia paling wavy... ikut daddy... dia pon cengeng skit... tak boleh kene marah nanti nangis.. kalau nangis sampai sedu2.... dah lama pon kalau teringat dia bleh nangis balik.. ahahhahaha.... kulit dia pon a bit tan... jawa lah katakann.. ahahahhaha... idung kemek mcm mummy.... seme anak2 pon idung follow mummy kan.. kecuali Aqil je... heheh..

Afiq Jawa... hehehehhe..



Mak Jawa ngan anak Jawa... mak dah mandi so wangi la.. budak tuh baru celik... :P


Aqil cerah, bulu mata lentik che ta.. hahahha.. hidung mancung ikut daddy.. rambut.. belum dapat di kenal pasti... nampak mcm lurus... tapi tak sure... dia banyak ikut Aish skit kot... mata dia boollaattt... garang la kot ni... cuma Aqil ni clingy lebih... nak kene dokong selalu.... tapi skang dia pon tak suka sangat dokong sbb dia tak bebas nak merayap sana sini...

budak yg tak reti dok diammm..
 
dia tgh membebel eyakkkk... eyakkkk... dah berak tuh suh basuh.. tak reti2 lg ke sebok nak amik gambo gak?


tapi tuhla... memang rasa kejappp sangat dah 11 bulan.. dah nak setahun dahh..... mummy nyer kesan czer pon still sakit2 lg especially bila period... and mummy pon tak kurussssssssssssss2 pon lagiiiiiiiikkkkkkkk ni acanerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr??

eh tetiba.. ahahhaha... okla pk nak kurus ni terus stress...

ok bai! :P

3 comments:

Miss Moon said...

omg len ...dah 11 bulan dah ....betol la sebulan lagi dah 1 tahun

rasa cam baru lagi nko beranakkan dia org kan ..

cepat nya masa berlalu ...now dah besar dah anak bujang kembo nko neh ..

Lenny said...

tuhla moonnnn...

cepat giler kannnn....

aku sendiri pon rasa mcm barrruuu sangat aku beranakkan derang.. dah besooo dah derannngg

Z@i Z@mR33 said...

salam...

waaa...bestnya ada kembar.nama Afiq & Aqil.Anak sy nama Aqil...ank kwn sblh nama Afiq...hihihi...
Sy pon czer.Still sakit & x kuwus2 lg...sadissssss