Friday, October 23, 2015

The One With the happiness is.....

A lot of people that I met for the first time terkejut bila they got to know that I have 5 kids..
hahaha... ya.. i know 5 tu bunyi dia ramai.... memang ramai pon kan..
but I know ada kawan2 I yg have more than 5 kids... truly blessed I would say..

I love kids.... even before I have my own... I have always been in love with kids...
sanggup ni volunteer kat pakcik bas antar I last trip sbb last trip akan amik budak2 sekolah tadikaa..
ahahahha... takder kerja betul kan? seronok tgk budak2 ni...
comel je seme... cakap mcm2....

until now pon... kalau ada activity sekolah..
kalau takder kerja yg menghalang I dari hadir..
I mesti hadir punyaaaa.... hahahhaa..... seronok layan budak2...

tipulaaahhh kalau cakap tak pening...
especially anak2 sendiri sbb you duduk 24/7 dengan derang kan...
so if kawan2 derang cakap.. you have super cool mom! 
or I wish my mom is as cool as you... hey kiddo...
you only see the bright side of me... belum tgk the dark side..
hahahahha.. I bet all moms pernah jadi singa, harimau or even dinosaur kalau kat rumah kan..
mana tak nyer....nak layan perangai sorang2..... dengan kerja yg tak berhenti...
memang confirm ada masa meroyan gak kan?

same goes to me la...
acu cuba kalau time nak exam...
tapi anak2 tak nak baca buku... kita suh dia buat tak reti jee..
tak ke naik hantu?? ahhahahaha... maybe ada la jugak moms yg penyabarr...
but hahahaha.... I am definitely not one of them!

but... kalau hari2 yg derang behave baik jee..
takkan gile plak nak ngamuk je kan.... so elok je laa..
kalau kene cara... kene gaya.. kene timing...
biasanyer kalau derang mintak .. and benda yg di mintak tuh make sense..
i usually bagi laa... :)

having 5 kids in the house...
semua anak different criteria and personality..
even twins pon perangai lain2.. tak sama...
apatah lagi yg bukan twins kan?
but... all of them makes my day..
perangai derang.... lawak derang...
even nakal derang pon sebenarnya menggembirakan..




 Yes, betul tuh ... mata you tak salah... memang 5! hehehe.
Afiq with his peace sign...

  Afiq masih lg berusaha with peace sign dia.. ahah...
 
  
 Aqil dah pandai buat peace sign... hehhee..
 
Dah main2 pastuh bengang... NANGIS!! ahahahha
 

I am still lucky, abang walaupon dah standard one..
tak malu nak peluk or kiss2 mummy lagi...
still manja2..... haish can't imagine bila besar esok dah tak nak amik gambar ngan mummy..
tak nak hug mummy.. tak nak kiss...
huhuhu.. mesti sedeyyy... so sebelum tuh jd... baik enjoy the moment sekarang.. hehehhe..


bila kita citer pasal anak2..
hati kita berbunga2... terbayang2 perangai sorang2 depan mata...
terus rindu... padahal... baru malam td marah2 kak long sbb tak prepare barang nak exam..
hahahhaha.... mcm tuh la hati mak2 kan.. marah kat mulut..
tak pernah berkesan di hati...

huhuhu.. sebak plak....

moga anak2 mummy jadi org yg baik...
berjaya di dunia dan di akhirat.....

sayannnnnnnggggggggg Alya, Aish, Adam, Afiq and Aqil sangat22222222!!!!
muahhhsssss...

2 comments:

Aznie Bunnie said...

Ala, ada lg sorang big baby yg you kena jaga I know!!! Hahahahaha... Tu baby dunia akhirat, syurga neraka... Auuuuuuw.

Plz kiss your 5 beautiful kids for me and sampaikan Assalam to your big baby.

Lenny said...

ahhahahahha... big baby yg takkan turun pangkat tuuu.....