Friday, November 06, 2015

The One With the another secret

Hehehe... poyo giler ni kan tajuk tak boleh belah...

Sebenarnya I is very the happy.... konon secret reveal lah kan..
tapi padahal tak sabo2 nak share..

Sebagai mukadimah lah kan...
Sejak pregnant anak ke 3... I dah start ada jeragat skit2..
tapi ala2 buat bodo je la kan in denial katanya.....

Gambo jeragat ikhsan Mr Google...
pastuh bila pregnant twins makin teruk..
my skin care range adalah ikut suka hati..
tapi.. dah penah la try SKII... tapi takder la pulak muka I jd licin licau kan..
biasa2 jeee... takder perubahan... yang berubah wallet ye.... makin menipis u ols.. ahahah..


 Ni Jeragat i...Lepas bersalin... giler horror....

Pastuh tukar la few brands....
memula mmg ada improvement skit..
tapi lama2 mcm .. err.. tah kulit i ni sama tebal ngan lemak2 di badan la ni..
makanya... tah susah nak ok...

macam2 la jugak buat.. pegi facial bagai apa seme..
tak la jadik.... 

Lepas guna few other products... nampak better kan tapi still besar jeragat tuu..
 
pastuh selalu la tgk cik Zaimah Noh aka kak jemah @ kak jeng selalu update FB dia dengan satu product skin care ni kan..namanya Seqy Beauty...
I pon apa lagik... dok tgk iklan hari2... maka tergedik2 la msg kak jeng nak beli Seqy Beauty..... ahahhaa...

So setelah satu round skin care set tuh I pakai...
my frens dah mula noticed... eh.. muka dah makin ok..
(makin ok ye... bukan la nak cakap terus peloles licin licau au au la kan)
bukan apa.. takut juga okeh kalau product ni tetiba magik ko bangun terus licin kan..
dia bubuh apa mcm magic kan? so biarla lambat asal selamat and ada kesan... gituu..

So skang ni... dari i pakai foundation tebal2....
skang pakai bb cream sajork sudeyy....
takder la nak kata cantik tetiba muka jadi erra fazira ahahhaa..
tapi I am happy with the result...
Pakai BB Cream, buh blusher skit... dah nampak ok dah.. ehhehe...  happyyy
 
Dalam banyak2 barang dalam set tuh.. my fav would be the bb cream and of course sakura mask..
cumanya... I ni adalah malas ... sakura mask kalau nak lebih best rajin2 kene pakai..
I ni kadang seminggu sekali baru nak pakai kan... tuh la maybe satu lagi factor tak jd erra fazira.. ahaha..

BB cream mmg best, ari2 pakai senang jee nak apply.. pastuh dah elok je cantik takyah nak bedak ke apa..
nak top up blusher skit.. ngan eye liner dah siapppppp... cantik dahhh..
haaa... best tak best tak? mestila best kannnn..

barang baik ni.. kita kenelah sharing maring di caring kan?

So kalau korang pon nak try Seqy Beauty ni....
ha.. boleh la contact :

Zaimah aka jemah aka kakjeng di 0122052091 

atau 

secretofviruspadu.shoppy.my

Jom try.... kang bleh sama2 ada kulit cantikkkk kan?  

1 comment:

eliz land said...

Agen seqy beauty here watsap 0173945948...COD Putrajaya Cyberjaya Port Dickson. Butik Vendor - Popdonna Bangi, Seksyen 9, Bangi, Thepopulous, Seksyen 8, Bangi, Hudsiedaisy Seremban 3 (Next to UITM Seremban 3), Sarradhyya, Alam Avenue 2, Shah Alam (berdktan Puspakom Padang Jawa) dan Sistersvendeur PD Waterfront Port Dickson (sebelah Pizza Hut PD)