Thursday, March 17, 2005

The One With the attitude

I was so mad(not so mad but mad laa) this morning. I was hurrying to catch up the LRT and I managed to get in the train since there's plenty space there and I know that both of us could get in(read: me and my hubby). But you know what? This one chinese lady, trying so hard to push me sampai aku cam nak terjatuh. There's plenty space there and she is soooooo damn f***ing selfish tak nak masuk pastuh tolak org so that she have a lot of space for her OWNSELF! If she's pregnant or disable I could simply understand it but she was perfectly fineeeeee!!!!! Mmg siut laaa.. Sangat geram aku.. pastuh bleh buat muka tak bersalah tolak aku.. serious aku rasa nak maki jee... tapi tak la kan..:))

Since it's morning so you could guess that people are hurrying to get to office so they tend to squeeze into the LRT everytime the LRT stops at every station... and she never fail to push me.. at that time, I was thinking of buat2 tak sengaja and pijak kaki dier with my high heels... then baru dier tauuuu best ke takkk...:)) jahat tak aku?

No la... I mean, don't be selfish.. as much as you want to get to office early, so does others... be more tolerate to others la... org lain pon sempit gak... kalau tak nak sempit.. drive sorang2... jgn naik lrt.. I hate ppl who are damn f***ing selfish... no offence, but I came across few chinese being so selfish in LRT. There's one time, aku dengan tak malunyer suh this one guy bangun and give his seat to a pregnant lady. Obviously he was wide awake sbb aku nampak dier main game kat handphone dier.. alih2 ada pregnant lady naik, he fall asleep. Benci aku org camtu!

Pls have courtesy to people around you.... and be more sensible... you're not living alone in this world....

9 comments:

roimsugab said...

hahahah cam dlm iklan sopan santun tuh lak..yg adlin blakon yg yasmin direct tuh..wakakaka ko leh audition tuh iklan tu the 2nd la leni

Lenny said...

ahahha.. tuh ar.. tah tah yasmin ada time aku buat tuh... tuh dier ada idea nak perli org2 takder budi bahasa kat dalam lrt tuh..

tapi mamat cina tuh mmg muka bengang la kat aku... aku takut gak sebenarnya.. hahahahha

chics said...

heh, memang derang ni, ade skali tu aku nak balik rumah..queue beli tiket punyela panjang bile sampai time aku adela 3 ekor cine tetibe nak cut line..bodoh penat aku beratur sedap2 je nak cut line.

"wey, can't u see the queue or u can't see?can you pls queue up?"

die pandang2 sesame sendirik tapi puas hati aku..tataula die beratur ke tak lepas tu kann

Lenny said...

chics... mmg pon.. aku tgk a few yg mula2 masuk giler la dengar walkman bising2... alih2 dapat duduk.. terus pejam mata.. konon tido.. padahal... tak nak kasik org lain duduk...

mekpussymeowww said...

aku dah lama tak naik lrt...i missed it lar..kalo tak syokje aku merating-rating...tapi keciwa la kalo tade jejants tesss wat penat jerk naik lrt....ala..yg selalu kureng ajo tu selalu akak2..yg 20-30s. golongan tu la yg selalu aku tgk "wat derk" jerk..kalo tgk pompuan pregnant ke...bley tak? pastu cino...sebab telampau kiasu..tapi tak sume..ada gak yg considerate...aku rasa generasi lama n pertengahan jer yg ada masalah selfish tu..yg geneasi baru ni...so far aku tgk lagi considerate..jgn memain tau..igt mat punk/selebet2 tu tade courtesy ke...? btw..yeap..aku suka naik lrt sebab ramai jejants...sungguh sonok kalo everytime pintu tebukak tu..siap la..acara merating akan dimulai...meowww

kL said...

x limited to lrt je.. ade one time tu aku tgh beratur utk teksi kat stesyen lrt tmn bahagia.. dgn slambe je ade tis chinese guy dtg diri dpn aku.. tegur suroh bratur dia buat deek je.. bila cab dtg dgn bahagia nye dia naik..

tp sori laa.. once dia naik je.. aku suroh dia turun n ckp kat driver dia x bratur.. sekali lagi dgn bahgia nye dia kate aku menipu n x nak turun.. tats it..

tangan kiri aku dah tarik dia.. tangan kanan dah bergulung nak pelangkung dia.. naseb baik ade tis one chinese guy lain plak dtg dr blakang suroh dia turun gak.. n baru dia turun..

tp tu laa.. pepagi lagi dah buat hal.. cam laa dia sorang je lambat org lain yg bratur nyer lame tu.. selfish gile.. in da end walaupun dpt naik cab.. feel sick b'cse m x da type yg suke carik gadoh ngan org..

nokpussylovealifsomuch said...

KL, ko very der drama tarik2 pepagi gitu...hehehe khelasss tapi at least ada org backup ko and mamat tu finally tak dpt naik cab tu..kire victory la tu khan..

dis one time, at klcc kfc. biasalakan kat klcc kfc org beratur..n ramaila kan..then dis selfish arab brader in his early 30s. selamber batu pegi potong que aku..die nyendeh kat kounter pastu once dat lady cino depan aku abis selamber derk jerk terus amik order..i said wtf lak kan...pastu aku sound la dat cashier.."cestcuseeee meee he doesnt even que. u should take my order not him" histerical la kejap situ..pastu dat cashier cam tak reti speking nak lawan die..ahh benci! pastu pakcik tu ngan slamber nye cam menceceh in arabic..cam tak puas hati..pastu aku cam lantak pi lah..i said no no no nooo he doesnt que..i dont care..u must take my order first. and cashier tu pun amikla order aku..ngan pak arab tu cam muka menceceh tak puas hati...yg aku tak puas hatinya....org2 kat blakang que aku tu...biar jer dat pakcik tu potong que..dieorg..i said wtf la kan!!! penat2 je aku historical nak suruh dieorg tanak kasi chance kat mamat tu..benci!!! agh, maybe dieorg bersabar..baik sgt kot...tapi point is..nyampahlah!! igt dieorg leh dtg negara kita n senang2 je nak potong que?fk la!

laydiefa said...

isk. i pun penah suruh orang bangun pasal suruh bagi orang pregnant duduk. tapi main tarik2 tangan macam kL tu.. hehe.. tak penah lagi orang hensem potong queue. kalau ada boleh gak buat, bila lagi nak main tarik2 tangan ngan abang hensem kan? hahahha.

Lenny said...

a ah kan laydiefa... kalau abang hensem.. bleh main tarik2 tangan pastuh bleh la berdamai ajak naik sekali tapi suh la dier banje... hahahaha...