Friday, March 04, 2005

The One With the endangered species..

I read Berita Harian Online forwarded by Din to me....

the headlines sounds...

"Keturunan mata biru di Aceh hampir pupus"
-LAMNO (Indonesia): Bencana tsunami bukan hanya menyebabkan Aceh terus lumpuh sebaliknya turut melenyapkan antara khazanah paling berharga dan cantik wilayah itu iaitu generasi berkulit cerah, berambut perang malah bermata biru yang menjadi saksi kepada kehadiran peneroka Portugis di negara itu kira-kira empat abad lalu.... (read more )

Terus aku teringat kawan aku sorang yg bermata biru... Nyehh.. ada kah keturunan mu hampir pupus? Kire.. ko nieh dalam golongan endangered species la erk Nrul?

Kawan kawan, marilah kita sama2 jaga Nrul supaya generasi die tidak pupus.. Sayangilah Nrul ye kawan kawan.. ;)

9 comments:

nokpussy said...

untok nok nurul
sesungguhnya ko insan spesel. yg punya keistimewaan tersendiri.never ever let anyone put u down, live ur life urway, for those ppl who doesnt know how special u r and how u deserve to be appreciate u the way u deserve it. just fuk em all k.
cheh...nape tetiba aku terasa aku cam xtina aguilera hybrid eminem?hehehe..anyway nrul..take care of urself k..ko tu dah la generasi yg hampir pupus..kalo ko duk acheh..nyeh ko dah sure jadi RATU gitu!! khelasss kan!! diva sangat...btw dis is a public annoucement utk kempen selamatkan kaum mata biru ditaja oleh rokok kretek cap unta bonggol.

nokpussy said...

opss telupa nak tambah


p.s "alif i luv u still walaupun mata ko tak biru"

ahaks...

nazham said...

omg.. baru mak tau asal usul keturunan ko nyeh.. haruszz laa mufti pekan dulu belajar kat aceh.. pastuh balik pekan bawak genetik mata biru.. khelless.. mak rasa baik ko g aceh skang... harus glamer... semua org aceh menunggu kepulangan ko nyeh...

afza said...

lenny, baik ko contact embassy indon tu cepat. bagitau pasal nrul. sure ko leh dpt reward.

btw, ko pun minah indon kaya yg duk kat bangsar.

Lenny said...

apza: tak sempat aku nak pegi.. dier dah email dah berita harian... tgh tunggu respon..
cehs.. masih ko ingat cerita indon kaya bangsar tuh erkk.. sabo je la aku..

za1nee said...

ahahahah aku pun tau cite tuuu

Lenny said...

aik zaini? camner ko pon bleh tauu?? aku penah citer ker aaa??

za1nee said...

taaakkk... apza yg citeee... :))

Lenny said...

ahaha...

sabo je la apza...
mementang le nama aku very the jawa... takpela... berkat tuh nama tuh.. semoga murah rezeki.. hehehe