Wednesday, March 16, 2011

The One With the Adam's First birthday

Last year, the same day today...
my 2nd price was born..

and yes, dialah yg paling laaammmmaaa amik masa nak kuar... taking his own sweet time.. wat lek lek dier jer... hehehe..

and mmg sampai skang pon.. after one year...
perangai dier mmg jenis rilek2 jeee...
tak banyak songel... senyummmm jjeeeeeee...
(alololo.. terus rindu sama itu budak!)


Mummy mmg tak banyak citer pasal Adam kan..
Daddy slalu cakap mummy tak fair, tak sayang Adam..
jgn percaya tau cakap daddy.. daddy mmg suka tipu tuu.. suka nyakat.. sama la cam daddy sakat Kak Long, Abang ngan Mummy pon skali...


Adam budak yg baik.. sbb dia pegang nama ADAM..
nama yg kuat.. so Adam jd seorang budak kecit yg kuat, sihat...(amin...)... Adam blom setahun dah boleh jalan seskit.. skang nie dah banyak dah berjalan.. dok practice hari2 tak jemu2... sambil sengeh2 bila org tepuk tgn dengan achievement dier..


bila suh flying kiss (bibik ajo kiss-bye, boley?), mesti adam buat flying kiss, kalau over excited sampai dua2 tgn dier kiss kan.. ahhaha... bila suh salam.. dier salam.... bila suh kiss, kadang2 je berjaya... tapi dier slalu kiss kak long.... tuh pasal dier jd feveret adik kak long..(yerlah.. Abang suka luku kak long kan..:P)



bila org suh tunjuk mulut.. dier pegi main kuar2 lidah tunjuk mulut la kononnyer... hahaha..lawak.. tapi mummy suka sbb mummy rasa comel (hahaha... boleh tak kata anak sendiri comel..kalau rasa nak lempang I, silalah..:P)... pastuh suh tepuk tangan dier akan excited tepuk2... yeayyy... good boy Adam!


Harini, genap Adam setaun.. tau tak malam td mummy berusaha keras buat kek utk Adam. Mummy dah tempah edible pics, nanti bley tempek atas kek adam.. mummy plan nak buat kek lg...biar meriah besday Adam banyak kek... seme mummy buat! yeszaaa... so Adam bley makan seme perisa kek.. and test mana satu Adam suka... okey?


Mummy and Daddy takde nak mintak apa2... CUMA....
mummy harap Adam jd anak yg soleh.. boleh jaga Kak long, berbaik2 dengan seme org... jd anak yg berguna... jd anak yg mendengar kata... pendek kata.. yg baik2 je lah...:P(td cakap takder pape tapi macam mintak seme je kan mummy nieh.. ahhahaha..:P)


Mummy pun mendoakan Adam akan sentiasa sihat, selamat, membesar dengan cergas, bijak, dan dijauhi dari sebarang mala petaka, atau benda2 yg tidak baik... AMIN....

Mummy Sayang ADAM..... sangat!!!!!!!

Happy 1st Birthday Sayang......

muahhhhsss!!

7 comments:

Nurul Aznil said...

Salam,

I remember today, last year.
Kena book hadiah untuk new born... untuk orang tu... hehehhehe...

Setahun dah kan? Cepat jer...

Lenny said...

hehehe.. thanks nurull.... kejap sgt 1 yr tuh...

Baby Lyana said...

Happy Birthday Adam!

hmm masa u sibuk nak bersalin, i sibuk dok layan mabuk2 i...heheh

Lenny said...

twin: itu la tuh kan...tak lama lg sambut besday danial plak.

ibu iman said...

hepi birthday adammm...!!! comeiii sgt...

hOtMaMa said...

Hepi 1st birthday Adam! Semoga membesar dng sihat & menjadi anak yg soleh..

Wahhh.. rajinnyer mummy bake mcm2 cake utk Adam! :)

happy2gether said...

Adam, Happy belated 1st bday :-) you're very lucky coz mummy pandai buat kek..semoga menjadi anak yg soleh, bijak dan sihat. amin.