Wednesday, September 14, 2011

The One With the sad news





Lama i tak update blog.. alih2 i update blog citer sedih plak..

pagi td pas antar Alya pegi school, on the way to office my mom sms me..

"Abah jatuh motor balik dr masjid. ada kat hosp sg buluh. tak parah sangat cume satu jari hampir putus"


haaaaaaaaaa????? apa??? ok tak parah sangat tapi jari nak putus la kan? my mom nieh pon.. kot yer tak nak i risau..
sah sah la i risau kannnnn.... nak tanya lebih lanjut.. takder masa.. en zamzari cakap... jommmm terus kami berdesup pegi Hospital Sg Buluh...

sampai2.. Abah tgh di bawak ke x-tray room... after a while baru dapat tgk abah...
kesian sangat dier.. baju kotor2 skit... pastuh muka sedih tahan sakit.. tapi control macho..
i tgk terus mengalir air mata... i usap2 kepala abah.. dier cakap kat i..

"Dr bagi tau jari abah tak boleh selamat dah.. kene potong jugak.."

huwaaaa... meruntun hatiku ini.. meleleh lg la kannn...

pastuh i tanya abah.. camner bleh jd... dier citer seskit la.. i pon tak nak dier cakap banyak2..

then dier cakap kat i dier nyer dada sakit... hish... risau tul I terus... tgk dier nyer tekanan darah.. 145/85. tinggi la tuh kan.. dier stress tahan sakit kot... pastuh dier cakap dier haus... tp my mom cakap jgn bg minum dulu... so i pujuk my dad suh sabar dulu... lgpon dah ada drip masuk.... dier pon ok jee... tp nampak la.. dalam macho2 dier tuh... bergenang jugak la mata dier... sakit mestinyer... kesian abah...:(

i tak dapat nak teman lama2 pasal derang tak kasik tunggu kat sebelah.. kesian lg kat abah sorang2 tak berteman..... pastuh dr tulang datang... derang cakap OT penuh... so derang akan buat procedure kat observation ward tuh jee... huhuhuhu... ngeri okeh.. and derang tak kasik la kitorang tunggu.. pasal takut kitorang pengsan bley?
Abah tengah berehat... pics taken from Along's FB...

jari yg dah dibersihkan... nie belah depan ok lg.. belakang tuh... takder apa dah... dagingnyer hancur.. tinggal kulit skit2 je.. pasal tuh tak dapat sambung dah... kene potong satu ruas tuh dah tak ada... kesian abah...:(

lama jugak procedure tuh... i intai2 gak... mmg nampak ngeri pon.. tp abah cam pasrah jeee... pastuh bila dah selesai abah cakap.. tak sakit... pas kene bius tuh... dier cakap terus tangan rasa sejuk kebas jer rasa... hmm.. nanti ubat bius abis.. camner la perasaan dier.... mesti sakit..:(... huwaaa.. kesian abah...

since ward pon penuh.. derang discharge je pas semua abis... abah pasrah je... ikut je... kesian betul... pasrah dier kene potong satu ruas jari tengah dia... alhamdulillah tak banyak. tp dalam tak banyak pon.. kene potong la jugak kan... rasa dier mesti tak best kan..:(

hopefully, itu je lah yg tak bagus... mintak jauhkan lah dari menda2 yg tak baik lg... doakan abah ye kawan2...

thanks so much!

5 comments:

Miss Moon said...

sian abah

Abah get well soon ya .

Len ngeri tgk part jari tew ...tak pa janji Abah tak der kecederaan yg teruk .

Anonymous said...

hi.just to share with u.adik i pun operation kat jari gak.at 1st doc nk potong tp last2 x jd.drg dpt selamatkn jari tu tp still cacat.so apa yg i nk share ialah everyday kena tukar balutan.if blh bt d klinik or hospital.supaya x kena jangkitan.proses sembuh mmg memkn masa yg lama.adik sy tu berbln gak.bila luka dh kering,blh try letak gamat or aloe vera.tp bt masa ni just g klinik je tiap hari.

lagenda said...

Moga abah akan cepat sembuh ya. Sian orang tua2 gitu nak menahan sakit..

Dulu, mak pun FIL pun terputus gak 1 ruas jarinya dek termasuk dlm mesin. Tp tatau la..now nmpk jarinya mcm tumbuh blk sket. Dari x de kuku, sbb ilang 1 ruas jari tu, skrg nmpk dah berkuku..

hrp2 abah u pun akan begitu. Sabar ya..

ikatankasihku said...

Ya ALLAH , kecianya dia...
moga dia cepat sembuh.

Baru2 ni pun pakcik saya jari dia putus masa nak betulkan kereta, jari dia termasuk dekat kipas enjin kereta, dah hampir sembuh, ngri tengokkan, nasib tak ada kecederaan pada jari yang lain

IdaShazana said...

ngerinya...