Saturday, July 07, 2007

The One With the 070707

cantik kan tarikh tuh... I bet ramai pilih that date for their wedding date ke...
engagement date ke.. nak declare ke kan?

tak kurang jugak the special date is chosen for something very special like a brand launching...
Zizie, I'm so proud of you!!! Frens, click here and support my dear fren on her new brand launching, LAIN.

As for me, takder menda special pon to celebrate...
but today, I feel 4kg lighter after doing some sort of changing of eating habit..
for about.. say... 40-50 days kot ..
not bad kan?

and special thanks kat Aiza... for helping me to get me understand how does
"Diet Whatever" work.

also, my hubby for supporting me, and thanks to those machine you bought since forever...
skang la kan baru sebok nak pakai... hehehhehe...
tapi... betul kan? i pakai kan skang?
luv u! heehhehe...(bodek mode)

hopefully, I can reduce more kgs..
and most importantly, get back the shape? (berangankah? agak la kan..)
ok... some of you yg tak kenal me before will say...
"eh.. awak tak besar sangat la.. ok la tuuu.."
tapi.. ask those frens yang know me from before...
mak sangat gumuk ok skangggg!!
(i see my hubby nodd his head... and also nazham, katik... kan kan kan?)
takper.. mmg pon.. aku gain weight sangat2...
nak blame sape? non other than diri sendiri la kan?
hahhaah...

I hate feeling fat, coz I'll tend to become so sensitive...
and bring disaster to ppl yang berada at least 5km radius from me..
bad? ahahaha... u tell me... cian laki aku kan?
(alah.. skang pon cam la tak nyusahkan dier selalu pon..)

tapi takperla....
skang tgh berusaha kan?
semoa berjaya....
yihhhhhhhaaaaaaaaaa...!

oh ya... btw, I watched Die Hard 4.0 yesterday...
and as always... it was superb!! ok.. maybe aku bias sbb i soooooo into bruce willis dari dulu..
tapi rasanyer tak gakk... citer nieh mmg best lahhh...
cam nak tgk lagggiiiikkkk je... (ches, takyah la kan? nak tgk sekali pon terpaksa merajuk 3-4 round!)
hahhahahha...

apapon... citer tu best! at least for me and i think my hubby likes it too..
so.. apa lagik? cepat la pegi nengok gak!

9 comments:

darling8tabby said...

diet wut ever? bole kurus ke nyah? akak rasa kalo akak buat diet wut ever mau naik beratus2 kilo kan..
ke lain cara nyer..teach me dek..heheh

cHikAnoZ said...

glad to hear ur loosing some kilos there.
keep it up! hehe.
ala org tak tgk lagi la cita uncle bruce tu.

Ummi Qais said...

wahhhh baguss bagusss..ok la tuh 4kg turun...ika nih..berkilo2 naik..akakkabila laa aku nak turun nih..cam takder harapan jek..

laydiefa said...

i like die hard 2 better. number 4 is not a slop but still.. just OK lah.

happy2gether said...

wah lenny..happy for u, 4kg tu kira terrorlah...ehehh...mai kena ikut diet tu lah gak...aritu cuba x mkn nasi tp tak berjayalah...pening rasa nak pitam....will try the one u suggest to me...chai yok! mmg nampak perubahan nya, mai ada jupe lenn kan br2 ni nampak cam ada perubahan esp curvy sikit...ehehh...

to Zz, Congrats mmg LAIN dr yg lain....we always support u!!!chaiyok!

...$weE+ 666... said...

sori dearie... been bizi lately~ skali masuk sini ada mention about my BRAND, wow terharunyer rasa nak nangis for ur endless support lenny dear... tenkiu, tenkiu, tenkiu wasn't enuff i think... terharu ok... hopefully kita bleh jumpa la this weekend kan, planning nak gi berkelah cam tak dpt join la plak, so sad!

hah??? turun 4kg? WOW!!!~ buat cemana tu, nak diet whatever gak la... tapi at least dah turun banyak tu... zz cuba dah tak makan nasik, seminggu turun 3kg, lepas seminggu stuck situ tak gerak pun... aisey! hehehe...

sila tunjuk ajar diet cemanakah itu??? miss u la dear... again, thanks for ur support!!! cant thank u enuff!!!~ *hugs*

nazham said...

tak sabar nak tgk lenny pakai short skirt..pastuh join ina amik gamba tayang pusat.. mati ke mak imagine mcm ni? hahaha.. Yang tak baca kan? jgn ko rendam kpl aku dlm sg congkak dah ar...

Mama Irdina said...

huhu well done! turun 4kg byk tu! jgn mcm aku, turun byk lepas tu hepi x hengat..makan. naik balik :P

Lenny said...

alamak... lama giler tak update ... hehhe.. okeh.. sesapa nak tau pasal diet whatever, either pegi blog laydiefa baca.. or bleh la email me at chomells@gmail.com

skang bleh jawap satu2..

darling8tabby: akak... bleh kak.. saya try and alhamdulillah... masih lagik dalam process nak buang excess lelemak nieh..

chikanoz : thanks Raj... tgh berusaha la nieh.. cepat la pegi tgk... best tau.. citer tu..

ika @ ummiQais : blehh... ada harapan... mesti bleh.. awak skang dah turun gym seme.. pegi class aerobik lagik.. sure cepat turun..

laydiefa : i suka seme kot.. asal ada bruce willis.. hahahha.. mak poyo

mai : arituh dah citer kan... camner diet tuh kan? takper... mai pon bleh try.. insya Allah kita seme bleh kurus balik... sebelum preggie balik la kan... hehhehe

zz : anything for u dear... i will always support you!!

nazham : buat masa nieh.. short skirt kat umah je la dulu ekkk.. hahahhaha... tatau bleh pakai short skirt kat luar pon tak skang... hahahhaha

anna : tuhla.. risau gak naik gegiler balik pasni... just pray tak naik sangat2 la kan..