Thursday, October 22, 2009

The One With mengidam..:(

Dari petang smalam sebenarnya mengidammmm sangat nak makan kopok lekorrr...
tapi.. kenapa la.... tak dapat yg dihajati... padahal..
bukan susah pon nak carik..

tghari tadik puas round tempat yg biasa beli kopok lekor sedap..
tapi.. either tuan kedai tak goreng kopok tuh.. or kedai nyer sendiri nan adoo..
sungguh kecewa sampai tak selera nak makan lunch..:(

tapi kalau bley la.. tekak gatal nieh nak rasa kopok lekor yg dapp..
bukan yg jenis makan kopok rasa tepung tuh...
nie mmg rasa ikan sejatiiii.... ya Allah.. kecuuurrrr...
meleleh2 la air liurku..

tgk nie.. kan lain kopok dier.. warna pon lainn.. dap niiii!!!

satu lg kan.. dulu kat kuantan.. ada beli kopok kering..
brand bunga matahari ke hape..
bila goreng tuh.. kopok tuh itammm.. banyak ikan..
mmg terasa kesedapan nyer.. arituh ada makan gak kat umah Moon masa Moon wat nasik dagang..
jd sesiapa yg tau mana saya bleh dapat kopok jenis ni... tulun lahhh..
menitis2 air liur depan keyboard nieh okehh..

:(

huwaaaaaaaaaaaa....... nape la plak tetiba teringin niehhhh!!!!
Mak Yong... mak yonggg... macam2 la ko nieh kann!!!

7 comments:

JuJue said...

sabar yer laling. aku paham pasaan ko. tapi tetiba aku pon sama tingin nak kopok leko gara2 ko sebut pasal kopok leko. umah aku kopok biasa byk ah. blom goreng lagi...sedap2 gak...
cam nak poss je kat ko!

Lenny said...

jujue: aku mmg teringin kopok biasa yg sedap.. ngan kopok lekor..

tak tau la nape teringin sangat... tetiap kali aku sebut.. cam menitik2 air liur... kalau bukak mulut confirm basah keyboard.

Miss Moon said...

len nanti ai try mintak kakak ai poskan ek ,tapi tak janji jugers sebab dia pun a bit bz lately

Lenny said...

moon : oh cintaaaaaa..... ahhaha.. tengs so much moon.... jasamu di kenang...!

genny da bomb said...

ermmm kalo kopok kering ganu ada la lagi kat umah..tapi kalo goreng idak le pulak dia itam sgt tp sedap la hehehe..kalo kopok lekor tu buleh ke dipos2 kang smp sini lendir2 plak kang huhuhu

Mrs.Nury said...

alahai siannyer mak buyung mak buyung sekalian.Jujue pun ngidam ek...jujue ko dh brape bulan?

Lenny said...

genny: erm.. poslaju satu hari je genny... wrapped elok2... dalam sotkhabar... rasanyer ok... insya Allah... ahahhahahaa...

nury: tuhla.. slalu aku jagung tongkol je dah gembira... nie.. nak kopok lekor.. kopok kering tengganu plak... sungguh ngada... tapi teringinnn!!