Tuesday, January 25, 2011

The One With the run away Maid

I just got to know from my fren Mas..
that her maid run away from home.. leaving her 2 year old boy at home ALONE!

Sabar je OK... I do not know how to react towards this.. sbb macam.. GERAM!

Susah btul kalau cakap pasal Maid nie kan...
pening kepala kita jadiknyer...

kalau saper yg dapat maid ok tuh.. alhamdulillah.. syukur sangat2.. tapi kalau kene yg maid gini... masya Allah.. mintak simpang lahhh....

Yang bestnyer.. pandai pulak maid nieh matikan main power... so that my friend nyer CCTV mati sama.. so tak dapat la tau apa activity dia...

Alhamdulillah.. anak dia ok... syukur sangat2...

Ni I nak update gambar maid dia tuh.. incase korang jumpa kat mana2.. or dier mintak kerja ngan korang ke... ketahuilah dier nie bermasalah.... sbb penah lari kan... and lari plak tinggalkan budak sorang2 kat rumah.. seb baik tak jadik pape... apapon... just berhati2...


description maid nie i copy paste dari FB Mas.

NAMA: LATIFAH HANUM (TAK BERTUDUNG SEBENARNYER)
UMUR: 31 TAHUN
KETINGGIAN: PENDEK JER ORANG DIA
BERAT: 45KG
TELEFON NO: 017-4583873 (MASIH BOLEH DIHUBUNGI) SILA LAAA BUAT PANGGILLAN HANGIT KAT DIA... AJAR DIA SIKIT...

just would like to share.... menda2 camni.. patut kita sama2 share... mana tau pasni terjumpa kat mana2... she might be ok... tapi.. better not take the risk kan.. especially kita nak tinggal anak kat dia... scary sangat!

6 comments:

Nurul Aznil said...

Salam,

tetiba rindu kat my mum punyer maid, Nupi. She really good cuma my mum treat her agak kejam skit la...

KALAU me ada rezeki bleh pakai maid, nak jer ambik dia balik... even my nenek pun suka Nupi...

Oh... pepeling la plak petang ni...

Lenny said...

nurul: bukan senang nak dapat maid gy OK.. so kalau dier OK.. u amik je dier... skang nieh i rasa senang skit.. beli kan ticket.. seme u bleh buat sendiri kat sini.. nanti process maid i selesai i buat satu entry on this.

hOtMaMa said...

nie maid Mas yg lari tu kan.. mmg tak guna punya org.. last2 padan muka gambar ko kena jaja kt blog & FB kan.. org tak sedar dek untung cam neh mmg kena ajar sket!

Ann Azies said...

Lenny.. Sian kat Mas kan.. aku pun menyirap je baca kat FB mas ari tu.. haram zadey nyer maid.. di buatnyer cam negara dia je.. sebab tu la patut pun maid sekarang nih kena dera.. sebelum depa dera kat kita.. hahaahahha

Maya Bakers said...

tq Lenny...!! berkongsi masalah... its good to share experience... kalo ader sesapa yang mempunyai masalah mcm saya nih... its better you upload gambar... at least, bila sesapa dapat maid yang sama, we know that this maid memang pernah buat hal sebelum nih....

shi3la said...

hiee memang bangsat orang macam neh kann..!!geramm betul dapat maid camtue..kalau jadik aper2 kat anak tue,hie takder otak betul..!!

eh teremo plak..:)