Monday, January 17, 2011

The One With sessi menerjah rumah contoh

Bebaru ni kitorang telah men'develop' hobby baru.. which is stalking rumah contoh... hehhehe..

harituh kitorang pegi kat Damansara Damai..
Cantik ok.. rumah dia.. terus ai feeling2 jatuh cinta nak rumah camtuh gak.. tapi harga dier.. terus ai feeling2 jatuh bumbung bleh? ahahhaha.. pengsannn!

takperla... mana tau.. ada rezeki.. tetiba duit turun dari langit... ha...kann?? (ah berangan lagik)... hehehe.. takder maknanyer lah kan..

tapi seriously, I fall in love with the design, and concept of the house... Baby, nanti kita build one like this aci? hehhehehe..

nak cakap banyak pon tak guna... korang tgk je lah gambo....
tapi gambo tak ikut aturan tingkat... suka I pilih gambo mana I suka... sbb ikut feature yg I suka.. hehehhe..

The walk in closet.... Baby.. I WANT THIS!

The bathroom, best.. besooo... tgk cermin beso siap nak check apa selit kat gigi pon bley ok.. see the bath tub? and sebelah bath tub tuh ada shower. different room... sesuai Ok... Baby u mandi sebelah.. pastuh meh join i bubble2 dalam bath tub.... mestiiiii u nakkkkk kannnnnnnnnn...:D

Master bed. Actually depan tuh ada TV cabinet, pastuh ada working desk, kire small workstation lah... menarik OK.. tapi lupa plak nak amik gambo pasal I dok sebok2 repeat I nak walk in closet.. muahahhahahah

Rest area above G floor. bagus kan concept nie.. anak2 cepat buat homework mummy dah jd cikgu displin ni!

Skang meh terjah tingkat atassss skali.... I LOOOOIIIIKKKKEEE too!

Naik2 je.. jumpa area utk letak gym2 nie.. note yer seme dinding adalah cerminnn.. wow I like!

Same level gak, ada entertainment room... I just looooveee this!

Still kat entertainment room area... sampai moncong2 I tuuuu.. ahhahahaha..


Pintu dari entertainment Room, ke Gym Area, and ke balcony


Another view

BBQ area dekat balcony


Jaquzzi area dekat balcony jugak.. I WANT!!(terus lari terjahhh)


2nd Floor nyer room.


Study area la kirenya ni..


The toilet... pon I LOIIKKKEE


Ground floor, depan tuh pintu masuk, sebelah pintu masuk guest room

The guest room

Living Room & Dining area

Dining Area

Masuk2 rumah ada dinding nieh.. dari lubang tuh bleh tgk org turun tangga... CUN!



Sebenarnya.. banyak giler gambo.. cantik2 seme mak letih nak upload seme pastuh nak buat caption....

cantik takkkk????? cantikkkk kannnnnnnn??? kann... kann ... kannn???? Nak satu bley? :P

4 comments:

Miss Moon said...

bapak lawaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aduuuu aku like semer nyaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aku ngan sutan pun suka gie umah contoh nih hahhaha bukan nak beli pom ....kalau salesman tew tahu mau di halau nya kita org

lawa la lennnnnnnnnnnnnnn umah tew mmg lawa nko pun lawa auuuuuuuw ley jadi model umah ....laku la umah nih pas ni

len berapa ringgit umah nih ....damansara area mau point point juta ....

Lenny said...

ahhaha... moon... best kan pegi rumah contoh.. arituh pegi dekat area ulu kelang.. tapi tak amik gambo banyak sbb org tuh sebok ngikuttt je kitorang...

yg pegi kat damansara ni.. takder pon salesman.. cuti ke hape tapi rumah contoh terbukak.. mak terus feeling2 rumah sendiri...

lawa giler kan moon rumah tuhh... hahha.. ai tak bleh jd model sbb perut muncit.. ahahha..

erm.. rege rumah... 1.6mill tak silapnyer.. tapi mmg mill laaa... hahahhahahah.... tuh yg cakap pengsan tuuuu!

genny da bomb said...

lawa sangatttttttt!!!macam huge je umah ni??mesti price pun huge huge huge kan!!ahaksss...bole berangan je la..huhuhuhu

JuJue said...

syok nyer kalau tu rumah aku...