Friday, January 14, 2011

The One with the December wrap up!

Oh sudah lama tidak mengupdate blog.
Sungguh bizi.. maklumlah.. year end kan.. harus ai sebagai pekerja yg berdedikasi, memulun utk memajukan company... ! yihaaa!

meh ai update citer2 semasa...
dec, mmg month yg sangat busy... ngan anak2 warded, satu rumah sakit, office activities, anniversary, birthdays... ha.. apa lagik nak list seme ada lah...

**************************

hahaa.. tau tak.. update atas tuh tulis.. baper aribulan tah ... last 2 weeks kot.. hahaha.. arini baru sebok nak sambung... kura2 betul!

nak citer apa erk.. anniversary..
apa kita buat erk arituh.. oh En Zamzari ada dinner kat YUZU Japanesse Restaurant.....
Sebab harituh anniversary maka i pon sebok2 nak tag along...
makanla sushi la.. apa la... hhmm.. ada yg OK, ada yg tak leh telan..
sorry.. i am not a sushi eater.. hehhehe... and matilah mak tak tau yg harga sushi adalah mahal nak mati..
makan 8 org je.. tapi sampai 1K++ almost 2K.. apa tah budak2 nieh makan ai pon tatau..hahhaha

Muka berlengas.. gambo tak ikut turutan ni abis dinner nyer gambo.. dah balik rumah pon.. nak gak letak kann..:P

Nak tau tak.. menatang siput nie sedap ok.. tapi.. regenyer pon... sedappp!!! 400++ ke... almost 400 tah ar? Lupoo!

ini makanan I.. amik yg selamat... which is Salmon grill.. confirm masak!

ni pun makanan I.. tempura prawn.. tapi sedap lg i buat udang goreng tepung kat umah.. hahahha

ni Vinod ngan Zack kot beli... President Roll. Lupa rege tapi macam 60++ kot... and... derang pusing keliling menda ni suh seme org abiskan... hahahhaha.. tuhla.. adventure sangat! hamikkk!

Me, Jin Bee, and Jenna.. 2 amois.. satu tuh je mak org.. huhuhuhu..

Abis citer sushi... nak citer besday lak..
both Aish and Alya nyer besday, bulan Dec..
selang seminggu je pon besdaynyer.. so mummy yg kedekut buat sekali harung je la.. senang kan... lg plak time tuh takder maid.. penat okeh kalau nak buat seme sendiri... sempat buat jelly barbie nieh.. berusaha buat ngan nenek ni tau alya.. thanks to untie mira sbb kasik mummy pinjam bekas ngan patung..

Aish yg nakal, and PELAT!

Kek Kings tesco. Mickey Mouse tuh mummy dier yg taruk.. sebenarnya adalah bunga di situh..tak macho, so tukar mickey mouse, anak gembira, poket ibubapa selamatt..:D
Budak dobot yg gembira dapat kek barbie ni..

Barbie jelly. My first attempt

Aish yg sebok nak tiup kek, biarpun tuh kek org lain..

The Yangs... Yang Alya, Yang Zamzari, Yang Adam, Mrs Yang and Yang Aish...

Aish nyer kek... beli kat tesco kuala selangor, ingat nak bake cake... tapi cam tak sempat je.. beli je lah... asal ada.. budak2 syiok nak tiup lilin jee pon..

tghari tuh buat BBQ, and masak nasik ayam.. alhamdulillah... kenyang seme... pastuh potong2 kek.. and pass2 hadiah... Alya ngan Aish nyer hadiah datang the following week... Alya dapat kete beso... aish dapat motor... pastuh dedua tinggal umah nenek sbb kat umah kitorang mana ada tempat nak letak pun! ahhaha..

The presents.. utk seme org. Hadiah Kete ngan motor aish... takder dalam gambo sbb time ni tak beli lg..

erm.. ada arituh amik gambo kete ngan motor tuh.. tapi lupa nak transfer kat camera nenek... kang dah dapat baru bleh tempek sini..

hmm... apa lg nak citer nih dah lupa seme..
dah lama sangat citernyer.. umur plak.. semakin meningkat muda.. tuhla seme pon lupa..

takperla... nanti la buat entry2 lain bila teringat ok?

Happy weekend u olsss!

3 comments:

Nurul Aznil said...

Salam,

jumpa dah siput yang siput yang menelan RMyg banyak... isk isk isk matthew...

:D

JuJue said...

aku suker japanese food... yummy

genny da bomb said...

cantik jelly tuh!!creative btol hehe..gila bapak mahai makanan kat kedai tu huhu..abis separuh gaji bayo rege makanan keskeskeks