Thursday, July 22, 2010

The One With the Sports Day

Semalaman kak long tak dapat tido (ok tipu, over je mummy)
sbb esoknyer nak sukan... mummy dah siapkan baju sukan, sluar sukan, socks sesiap..
walaupon start kol 2pm, tapi mummy takut kang mummy terbabas tido, how?
dah ler minggu nieh takder pon dapat bgn lewat..
smalam nyer pegi antar Adam Dam Dam pegi jab 3 months...
Si Dam Dam tuh dah makin berat.. syiok... dah 6.6kg tuh...
hebat tak hebat Dam Dam ni? mestila hebat.

eh, dah larik topik..
as usual, i biasa la camtuh...
nak citer satu menda.. meleret2 sampai 3-4 benda..
ok back to Sports day.

Sekonyong2 (eh, ada ke perkataan ni?) the four of us (read: me, Yang, Alya and Aish)
gerak ke hall kat PJ nie.. I forgot what was the name of the Hall, tapi the event will be held there lah kan.. takkan tempat lain plak ...

Sampai2... dah siap tempah tempat duduk depan skali...
daddy plak bawak aish lari2 keliling hall..
sampai mamat tuh kepenatan...
last2 event start, dier bantai tido atas i.. bleh..

tgk tak bleh belah nyer tempat.. depan skali tuuu..sexcited ke tak namanyer tuh?

alya posing ngan kawan2 b4 game start.. ampun, anak i mmg suka pose camtuh..

tgk aish dah start nak landing kat i.. merasa syiok dia wat t3t3k mak dier jd bantal bleh??

so, daddy la berusaha amik video alya mem'parade' dirinyer bersama kawan2
nak cakap marching, macam lebih pada parade je...

melambai2 ala parade..

Alya masuk game yg dier namakan as fishing.. kot mana yg dier fish tuh..
i pon tak tau ler kan... asal dier bahagia.. udah ler..
lawak gak ar kan.. sbb budak2.. tak reti.. excited nak menang..
terus lari ke garisan penamat.. padahal geng tak abis lg..
dapat ler nomo 3 (last sebenarnya)..
tapi bagusla.. actually seme org dapat medal.. tak kisah la color apa pon..
seme mesti dapat... budak2 kan.. takder la rasa sedih naper kalah tak dapat medal kan..

with teacher prema and emil..

so, bila alya poyo cakap... "kita menang.. kita menang"
i layankan jeee... dier bukan paham apa pon kan..
yg dier tau dier dapat adiah...
with principal, Ms Chang.

with frens, mari kita tayang medal masing2.. macam2 color ada...

with daddy and aish yg masih tido....

with mummy..
isk, tak sangka dah almost 5 years dah alya...
taun depan, dah 6 years... means, 2012, dier masuk school darjah satu..
uiks... dah tuo lah maknanyer i nieh... huhuh...
tuh pon tak sedo diri lg ek...
:P

3 comments:

Azie said...

soooo shweeeeeet...sofea masa ari sukan muka series gilerrr.....tak nak senyum langsung...bile tanye kakak nape xnak cenyum...bleh jwb sofea jwb "takot cikgu marah kalah" lorrr...tu lah plak...budak2...tak tau dah waktu sukan utk bersuka ria. Pastu dpt medal...senyum sampai telinga.

Kita mak yg lebih poyo...anak rileks je..ko tau len aku sampai menitik air mata tgk anak dlm pembarisan...tiba2 terasa sebak. Laki aku siap bising...buat malu je org tgk..huhuhu x bleh tahan ko.

Lenny said...

ahhahaha.. sama la azie.. aku cam.. wah.. dah besar anak aku... dah sukan bagai.. tak lama lg nak masuk skolah..

seb baik 1st anak aku pompuan.. rasanyer dier akan manja lebih lama.. nak lg kene peluk2.. cium2 ngan aku.. kalau anak laki aku rasa besar skit je.. mula la malu kene kiss depan kawan2 kan?

n.a.j said...

bestnya menang!!

a ah..sedar tak sedar cepat jer amsa berlalu..anak ain pun dah 5 thn...tahun depan masuk preprimary ...