Friday, July 22, 2011

The One With the bibik lg..

Hehehhe.. tergelak I.. korang tunggu update bibik macam korang tunggu citer Sinetron yer...
Siap berdebar2 lagik tunggu apa citer selanjutnyer kann...
Bukan korang je.. i pon tetiap ari bukak mata dok pk.. apa la akan berlaku harini...

Semalam, she requested me to contact her son (anak dier ada FB tauuu... anak bibik korang ada??)
tapi i rasa dari i FB msg anak dier.. baik i sms je... Bibik pesan suh bagitau anak dier...
Suruh husband dier buat solat ghoaib (solat hajat dalam bahasa bahasa dia kot?) so i pon sms la anak dier..
ptg baru msg tuh delivered. so I assume apa yg bibik pesan tuh dah sampai lah...

Semalam en Zamzari take turn work from home... so bila I balik keje... bibik tunjuk i..
badan dier lebam2.... ada kat tgn la.. lebam tuh... itu seriously i tak tau kenapa...
so i cakap... nanti tuam la dengan towel rendam air panas.. takpon buh minyak..

malam td dier bgtau i she felt better.. so.. bagusla camtuh kan..
i takder menda lain dok pesan.. suh dier makan... i rasa dier lost her energy banyak..
pasal dier tak makan kan.. bila dah makan nampak la sihat skit..

harini i plak turn work from home... since arini Friday kalau en zamzari yg WFH pon i kene ada kat umah time dier smayang jumaat.. so no point... i harap sangat bibik ok dah by monday... sbb banyak keje and i ada training..

anyway, tadi pagi anak bibik tuh call.. bibik bgtau.. anak dier nasihatkan dier jgn banyak fikir..
jgn mengelamun banyak... adik2 di jawa semua sekolah elok2.. bapak pun dah kerja..
jd jgn fikir banyak2... nanti sakit lg macam ni susah.. org2 kat jawa pon tak senang hati kalau ibu sakit..
bagus anak bibik nasihatkan bibik.. hehehhe.... senang keje i takyah nak cakap pape lg..

pastuh i ada dengar bibik cakap.. jgn risau... ibu sudah pulih... berkat bapak solat buat ibu...
pastuh ada la bibik cakap.. anak dier bgtau husband dier sedih dier sakit.. so dier cakap tak nak dah sakit2 lg..
dier ngaku kat i dier ada ngelamun sedikit ajer... teringat skolah anak2 camana.. itula tuh..

i cakap kat dier... i dah bgtau.. kalau nak tanya khabar anak, suami.. cakap lah..
nanti i call kan dier cakap la ngan derang kan.. kalau camni..
sampai sakit2... haduhhh.. susah haku... pening haku gak..
dah tuh tak tau nak apa.. tak nak makan seme menda tak lalu..
letih la acik kannnnnnnn...

Apapon.. nie pengalaman utk I juga...
hopefully bibik cepat la sembuh... and takder lg masalah paper pasni...
baru dugaan kecil utk i sebenarnya nie kan.. compared ngan maid yg lari la..
maid mencurik la... itu ini seme.... syukur Ya Allah.. semoga semuanyer akan ok..

thanks korang.. sbb dengar luahan rasa I nieh...
koseeehhhh cam sinetron kannnn...

3 comments:

Filla ~ Kasihs said...

elok gak tu.. kalau tak bejanggut nak nunggu ko update blog..hhaha.. pasni sila rajin2 menceceh kat blog.. byk sikit bahan bacaan aku..hahah jahat tak?

Lenny said...

filla tak jahat.. aku memahami.. ahhahaha.. kene rajin2 update blog... sbb aku tau apa perasaan dier... kalau ko tak update blog.. aku pon rasa cam.. eh sunyi plak arini.. ahahhahaha.. marilah sama2 menceceh.. ahahhahaha

Miss Moon said...

nasib dah ok bibik nkooooooooooo

jom apdate blog sokmo sokmoooooooo