Wednesday, July 06, 2011

The One With the Special Entry

Salam kepada semua. Truthfully saying, I do not know how to start this. Like, seriously.. semuanyer terlalu sedih utk di ungkap..

My dear friend Munirah aka Moon, sedang menghadapi kesulitan sekarang.. kesulitan yg bagaimana... keluarganya di duga dengan dugaan yang perit.

Sungguh, I am really not good in this.. sbb setiap kali teringatkan kisah Norma ni, I can't help myself from being sad... sedih...

Norma adalah isteri kepada adik Sutan (adik ipar Moon) dan Norma telah disahkan oleh Doktor, menghidap cancer stage 4. Mungkin hari2 kita ada dengar cerita org menghidap cancer, tetapi kisah Norma touches my heart..so deeply.. because she is a young mother, who just delivered a cute baby boy, and did not have the chance to even breastfeed the baby, let enough to take care of the baby...:((

Lepas jer bersalin, Norma mengadu sakit kepala yg teruk, bermacam ikhtiar dilakukan sampai ada yg kata kene benda2 halus.. tapi pada satu peringkat.. Moon dan family bawak je Norma pegi hospital and that's when... semua cerita duka bermula..

Doktor mengesahkan Norma ada brain tumor and she needs to undergo the surgery. She went through few rounds of surgery (5 times to be exact), and later, we were told that the tumor was actually cancer.. and she was diagnose with brain cancer stage 4.

sorry.. nak sambung tulis nie pun susah... sedih.. mengenangkan nasib Norma yg terlantar sakit.. pasti kesedihan dia tak dapat digambarkan bila dia tak boleh membelai baby Rafiq..seperti ibu2 yg lain.. :((

Gambo Norma peluk Rafiq sebelum surgery

Waktu ni Norma dah undergo surgery.. terlalu rindu nak jumpa Rafiq..:((

apapun, I am so proud of her husband... kalau you guys kata Seth Tan tuh best giler... i've seen better! And ini bukan drama... Talib sentiasa ada di sisi Norma.. jaga Norma, bagik semangat kat Norma, sanggup lakukan apa saja utk Norma... tanpa kire penat lelah.. berkejar ke sana sini.. pegi keje.... berulang pegi spital, tido kat kusi spital... tak payah citer la seme tuh.. mmg Talib akan utamakan kebajikan Norma, lebih dari diri sendiri... so if you said Seth Tan tu best... Talib nie apa? super best kan? Syukur... kene berterima kasih banyak2 pada mama Talib yg mendidik Talib jd org yg bertanggungjawap macam ni...

Talib bg peransang kat Norma... bg kata2 semangat..

after surgery... Talib balik dari keje terus carik Norma..

Gamba yg meruntun jiwa I.. huwaaaa... this is real life Seth Tan!

The plan for Norma is now, to continue looking for alternative way, alternative medication... seperti kata Moon, selagi hayat di kandung badan, they will fight this! Sama2 lah kita semua berdoa semoga segala urusan mereka dipermudahkan... semoga Norma dan keluarga berada di bawah lindungan-Nya selalu... selagi terdaya.. kita harus berusaha.. selebihnya.. kita serah kan pada Yang Maha Kuasa.... semoga dengan doa2 kita semua, dapat mempermudahkan urusan mereka... amin...

Norma

If you guys would like to know the full story of this sad episode of Norma's life... boley baca kat sini..

This special entry is dedicated to them, and I hope sesiapa yg sudi menghulurkan bantuan ikhlas, bolehlah menyalurkan sumbangan anda ke :

CIMB


01070068677528


Noormawati Mohd Rasif


segala sumbangan ikhlas anda didahului dengan ucapan ribuan terima kasih... hanya Allah sahajalah yg dapat membalas nya...

4 comments:

matasipit said...

Mengalir air mata baca kisah norma ni.. Besarnya dugaan Allah berikah.. Ninie harap Allah kurniakan yang terbaik utk Norma sekeluarga.. And yes, suami dia mmg yg terbaik untuknya..
My prayers are with her and her family.. To be strong each passing day..

Ema Mokzima said...

sedih bila baca kisah norma ni.. semoga Allah memberikan kesembuhan dan kekuatan padanya utk menjalani dugaan hidup ini... alhamdulillah suami norma adalah yg terbaik..semoga Allah cekalkan hatinya utk terus menjalanikehidupan bersama isteri dan babynya yg masih kecil... cian baby... harap baby tabah dan kuat...

ila de cute said...

lenny, agree with you..kalau org kata seth tan tu best... talib is way better than seth tan...and this is real life...sama2 la kita bberusaha tolong mereka ye...

Lenny said...

Ninie: bila benda nieh berlaku pada org yg kita kenal.. org yg berada di sekeliling kita... kita lebih terasa keperitan nyer... tp.. berat mata memandang.. berat lg bahu yg memikul kan? namun, semoga sokongan yg kita berikan pada mereka.. jd kunci kekuatan mereka... thanks so much for your prayers...

Ema: sedih kan? semoga kita semua di lindungi Allah.. and semoga Norma dan keluarga mendapat rahmat Allah.. dan segala urusan mereka di permudahkan...

Ila: so very true.. hopefully kita dapat membantu ringankan beban mereka.. aminnnn