Sunday, July 31, 2011

The One with the Rombongan ke Sarah Hughes

Wah wah I dok baca blog Moon, sungguh mendengki la kan kowang seme pegi Sarah Hughes @ Globe sambil merembat semua kain2 langsir yg sangat cun melecun + giler babas MURS… pastuh siap pose2 bagai la kan mmg sajer jer kasik mak dengki tauuuwww… Seb baik tau, I tak dapat pegi pasal I ada kenduri kat umah along I tuh (yang makanan tak cukup perut meja nak makan)… so kurang la dengki tp tetap jugak dengki…hahahha..

Seb baik la… Moon adalah sorang kawan yg sangat memahami.. semalam, dier bitau I dier nak pegi beli kain lg (weih Moon berapa banyak daaaaa nko memborong nieh?)….. then I pon dengan pantasnyer berfikir… camner la I nak ajak en zamzari nieh kan…. Kalau bitau nak beli langsir harusla banyak soalan2 yg mungkin I tak boleh menjawap kang… pastuh menggagalkan rancangan I la kan…

Pikir nyer pikir… I tunjuk la kat dier keadaan langsir depan yg dah uzur (padahal tak cantik je dah la kan pasal tak tukar2 pon..).. goda2, peluk2 skit.. kiss2 skit… pastuh manja2 skit…pastuh barulah bgtau tujuan asal… hahhaha.. giler tektik keji kan… tapi takperla pasal pastuh dier nak dengar penjelasan I kenapa I nak beli langsir tuh kan.. hahahha..

Mission successful! So janji ngan moon nak jumpa around 12 to 1 kat Globe… hish tpkan… byk la pulak rintangan dengan takder air la.. dengan jalan jam seme jalan tutup la… koseh sangat tp seb baik la en zamzari tak hangin.. siap kitorang terpaksa park kete, naik LRT pasal jalan seme dah kene tutup.. hish sabo betul… tapi seb baik la..last2 berjaya juga jumpa moon kat Globe tingkat 5 tuh…

Sampai2 Khan dah kasik air.. paham pulak haku dahaga pasal jalan jauh (jauh sangat la kan dari Masjid Jamek pegi Globe tuh kan)… bagus service nyer… pastuh.. mula la misi merambang mata…. Satu kedai tuh I pusing… berkali2… Ya Allah serious rasa macam nak hangkut semua pasal seme lawa2… seriously, I never thought that Globe or now known as Sarah Hughes ada kain langsir with that design, that quality.. THAT PRICE… but of course.. that price hanya dapat kalau you ols mention kata kunci “ I FOLLOW BLOG MOON” la kan… sumpah lawa…. Even En Zamzari yang lelaki.. pun cakap design dier lawa2…. And of course menda yg dier minat tuh… seme range rege tersedak2 I kan tapi takperla… yg poketnyer akan tersedak pon dier… so biarla dier gembira nak pilih apa jer.. I nieh mmg excited bab2 beli barang baru kannn.. ahhahaha…


Cantik kan corak dia, yg tukang pegang kain tuh toksah cakap.. dier tuh mmg perasan je boley?


More selections...


ha... pilih... pilih... yang tuh lg lawa kann?


But seriously, you guys should really consider to check it out. Kain2 langsir dier mmg bermutu and MURAH. Even tak nak membeli pon takper.. pegilah check it out. Seriously berbaloi. You might not believe what you’ll be seeing, but it is all true. Eh bunyik mak plak promo tak bleh blah kan.. but then, I takkan la nak promote menda tak best yer tak? Kalau dah best tuu…. Best la namanyer… furthermore, information macam nie perlu di share ke seantaro Malaya… barula namanyer informative information sharing.. ahahhahahaha…


Duta Sarah Hughes... jgn lupa yer... kata kunci "I follow blog Moon"


Duta yg dah rembat abis kain nieh..ahahhahaha


So smalam, I telah berjaya membeli 2 langsir utk ruang tamu, and also bilik, pastuh siap beli kain utk buat langsir kat bilik di rumah Mama, siap plan2 nak buat cushion cover lg.. ahahhahaha….


"Hello Mak, baper meter erk nak buat..." eh ada camera, pose dulu...


Perbincangan hangat nie.. nak pilih design mana...Sutan dah siap2 bukak order book...


Khan datang selamatkan keadaan sebelum kitorang hancurkan desk dier.. ahhahaha


"Moon, cepat pose... tuh camera tuh.. mana tau esok Globe amik kita jd model derang.." muahahhahahaha


All and all, mmg sangat berbaloi… kitorang dapat clearer picture and can imagine nak pakai curtain camana for our house nanti… bersiap sedialah Sarah Hughes…. I pasti akan kembali…






Hamek OBBBAATT.... meroyan tak tgk kain2 nieh??


Sebenarnya gambo ada 100++ I tak larat upload... g la tgk kat FB kalau mau...tp yg pasti... confirm tahap dengki akan naik 99% pastuh.. muahhahahahah.. tambah ngan meroyan lg pastuh...


Sample2 kain yg ada.. byk sebenarnya.. ini cuma sebahagian darinya lah..


Lagi sample2 kain yg boleh di pilih


U ols camner? Don’t miss this chance. Kata kunci pon dah tau. Nak tau lebih lanjut boleh pegi blog Moon. Offer valid until 31 August 2011. So apa lagik.. marilah ramai2 serbu Sarah Hughes. Jangan nanti nyesal plak kalau kain idaman dah abis di rembat orgg…. Hehehhehehhehe!


Muka pompuan yg gembira dah dapat kempiskan wallet en suami...

6 comments:

Miss Moon said...

sangat best kannnnnnnnnnnnn ...aku cilok semer gamba nko yg cuns nih kay lalink

Lenny said...

mmg sangat bestt.. i suka.. thanks moon pasal teman i arituh.. harus dapat layanan first class!

Filla ~ Kasihs said...

ok now aku betul-betul jeles!!!! mencikssss!!

Lenny said...

filla... ko harus pegi.. aku rasa radie mesti suka... serious design dier mcm ko tak percaya globe bleh ada camtuh

Miss Moon said...

hahahah jgn jeles pilla ..........wey kalau beli kain dulu sebelum rumah siap sepenuhnya aci tak ...tp nko harus la tanya ID nko si pak radie dulu ....akakakkaka

fila jeles sebab semer dah pegi kecuali dia hu huuuuuuuu

Lenny said...

tuhla moon.. kalau rumah I dah siap... bestnyer.. harus la kaya kejap sarah hughes tuh.. muahahahha..

takpela... mana tau nanti derang kasik lg ke kan? tapi kalau tak kasik pon.. i heret u pegi kaco anak tokey tuh.. muahahhhahahah