Wednesday, July 20, 2011

The One With the lagi lagi maid..:P

I terpaksa work from home hari ni.. Bibik masih tak sihat..
masih macam semalam.. tp i think mcm worse... sbb dier cakap perut dier sakit..
macam kene tarik2... pastuh dier muntah rasa masam...

I nak buat camana lg? dah dier tak nak makan.. taknak minum.. takker muntah2 tuh buat dier lg takder energy..
nak ku nasihatt.... rasanyer sampai dah tak terdaya nak nasihat..
lagipon dia tuh dah berumur.. takkan I nak cakap lelebih plak...
tp... makin ku tgk makin ku geram nak jer ku sumbat ajer makanan suh dier makan..
kalau budak kecik confirm I dah buat dahh.. ahahahhaha..

macam2 feedback i dapat.. ramai gak yg suspect bibik preggie..
muahahhahahaha... kalau yer.. pengsan la i.. satu keje i nak carik saper nyer angkara..
dier bukan pegi mana2 bercuti... tp tah ler kalau dier ada buat hal time i g keje kan..
sini.. ramai jer indon2 yg keje2 tuhkan... infact dier pon mmg baik with some of them..

tapi..isk.. takkan lahhhhh.... korang nie buat i wissaaauuuu je tauu...
tapi.. kalau dier tak ok gak by today confirm i beli pregnancy test kit..
hehheheheh.. mmg lawakkkk tapi kalau pk logic.. mmg gaya kalau org preggie...

Pagi td i siap2 masak cepat2.. kan i nak work from home, so kalau dah masak senang..
i paksa dier minum air milo panas... and mkn ubat tahan muntah tuh.. sbb half an hour after that nak suh dier makan skit... hmm.. malas nak citer panjang kang i sakit jiwa lg..tapi.. to cut it short.. dier cakap tak tahan bau masakan i... boley? ahhahahhaa... ko bersabar banyak la yer nokk.. muahahhaha..

i siap tanya dier lg... "kamu mengandung ke bik?"

amik ubat... tapi tak baik i nieh kan.... hmm.. rasa kejamm pulak....
hellpppp.. camne nak kawal hati I jgn bengang kat dier niehhh?

7 comments:

Anonymous said...

rasa-rasanya cam dia prgnt je kak lenny..

Lenny said...

anonymous: huwaaa... kalau betul.. pengsannnn haku!

Filla ~ Kasihs said...

kalu cenggini, haku pon nak jadik bibik ko lenny, siap hidang aku makan.. pastu siap bagi baldi utk aku muntah.. pastu tak reti-reti nak pegi basuh???? perghhh kalau akuuuuuuuuuu.. ko siaplah!!!

Lenny said...

filla, kalau ko jd bibik aku... sebijik bag coach aku hadiahkan.. confirm umah aku sentiasa bersih.. anak2 aku terjaga makan minum.. siap bleh ajo english seme lagik... ko sakit bukan siap hidang makan.. suap pon aku sanggup punya aku sayang kat ko.. ahhahahaha

Anonymous said...

Assalamualaikum

maybee maid akak kena "acute gastro enteritis" ie bakteria/virus pada perut..

saya suggest bawak dia g hosp and admit kan dia a few days utk "dripkan" dia sbb dia tak makan n minum jadi dia dehydrated..once dah masuk drip ie 5-6 botol drip rasanya dia ok..

kalau dia degil juga kan akak mmg mengada betul laa sbb gaji yg dibayar bukan utk dia amik MC lama-lama..yg nie dah kira melebih laa taknak wat kerja nak cuti sakit aje:-PP

Lenny said...

anonymous 2: tuhla.. kalau dier takmoh makan gak nieh.. mmg confirm masuk spital nie kang...

Blogger said...

Get daily ideas and methods for generating THOUSANDS OF DOLLARS per day ONLINE totally FREE.
CLICK HERE TO START NOW