Tuesday, August 02, 2011

The One With the Philips Air Fryer

Disebabkan I nie lemau and selalu sakit walaupon dah balun macam2 ubat/vits... (taknak ngaku ke diri dah tua sebenarnya? ahahhahaha), so I rasa I harus lebih menjaga kesihatan diri... nie apa intro macam nak masuk segment Selamat Pagi Malaysia nieh? hahah..

isk.. takder.. gini... I nak citer, kita nie kan jenis suka makan makanan bergoreng kan? kalau tuh yg tak boley makan.. tuh la lagik kita nak.. abis dah kalau ptg2 lalu kat gerai goreng pisang..adakah mau amik bau sajer kan? sah2 terbeli barang seringgit dua.. tuh kalau seringgit dua.. kalau pompuan tamak cam i.. yg beli goreng pisang, keledek goreng, campo plak lagik keropok lekor? haaa.. camner? pastu pandai plak complaint kata gemuk kan? merasaaaaa!

but then again, susah nak tahan napsu menda2 bergoreng... nampak ayam goreng berempah... confirm ayam steam kita tolak tepi... jauhhh.. jauhhh... nyah ko ..... I do not know about you lah.. tapi utk I mmg camtuhh... sbb tuh la you tgk I nyer badan camni kannn..:P... lemak serata alam!

Ok, I nak ingatkan kat sini.. ini bukan entry berbayar ok.. tapi kalau kene bayar.. alangkah indahnyer... confirm I promote lebih dengan lebih2 lagik! ahahhaha....

Gini, Ahad arituh arituh kan.. after Alya nyer Sports day.. kitorang pegi Maybank treats Fair kat Mid Valley tuh... and tersinggah la kat booth Philips (Philips, cepat jadikan I Duta u ols!)... I was really interested with the 'Air Fryer'. Reason being? Sbb dier ala2 deep fryer, tapi tak pakai minyak u ols! Teruja lah kejap I kat situh.. and bila dier bg rasa fries, nugget yg dier masak guna Air Fryer tuh.. rasa dier sama je... sedap je kan... harus lah I teruja kan... kata nak jaga perut kesihatan kan?

Model Air Fryer kataner... tgk tuh.. siap tunjuk GOOD!

Pas diskas2 ngan En Zamzari.. dier pon setuju... maka.... I pon cam biasala.. kata discount card bergerak.. so I pon sebok la tanya berapa harga, and berapa points kalau nak redeem, and apa free gift bagai kan... pastuh salesman tuh pon tunjuk ler kat I, all the items yg akan di bawa ke rumah sekali kalau I beli Air Fryer tuh.. and during the Exhibition, price dier... adalah RM1099 instead of RM1300 kot? ahhaha.. mak luper.. biasala.. bab2 nak membayor mak biasa buat2 lupa je kan?

But this Air Fryer, bukan utk Fry je tau.. boleh buat macam2 seperti Grill, baking... iyer.. buat kek pon boley katanyer... (i have yet to try la kan)... kirenyer.. bagusla kan takder utk menggoreng sajer (sah Philips kene bg i royalty pasal I promote barang dier abis2an nieh)... mmg macam2 boley buat dengan Air Fryer nieh...

Ni la rupa Air Fryer tu..

Ha, dalam tuh bley campak macam2..
l

Kiri bekas ice tuh.. FREE GIFT... Air Fryer kene beli.. pastuh thermos belah kanan pon.. FREE GIFT! ahhaha

So far, I am happy with the purchase... Sebab senang, and sihat... set the temperature, set the timer.... masukkan nugget ke hape ker.... jalan...... pastuh tunggu je la bunyik magic... "Ting...!" ... siap sedia di makannn.... Sonangkan.. especially utk acik2 pemalas cam I nieh... ahahhaha...

So kawan2.. sekian review saya.. Philips, cepat bg royalti... ahak..:P

PEACE! Kata penutup dari model..

3 comments:

adrian hartanto said...

Kat Indo lebih murah, RM 821 je. https://www.hartonoelektronika.com/philips-hd9220-p-6269.html

JeffreyShockley said...

We were both excited yet skeptical about the air fryer being able to aid kitchen dummies like us in preparing meals. However, since we have the tang vouchers and the latest model was on sales, we decided to get it. click more

DAVE said...

Philips Air Fryer is the best product for now,but it's price is so high.This post have some detail review about it