Sunday, August 21, 2011

The One With the buka puasa

Last week kitorang buka puasa kat luar... buka puasa yg lain dari yang lain pasal organizer datang lps seme org dah abis makann.. hehehhe... cian Malik..dier yg plan2.. alih2 tgk dier yg lambat. stucked with office work..takperla... dah keje kan.. nak wat camana...:D

Yang bestnyer... patut Malik yg guide kitorang pegi tempat berbuka tuh.. skali dier kene pegi lambat...
kitorang pon call la zai... si zai yg pandai lg bijaksana.. cakap LRT UNIVERSITI.. beria2 tunggu kat situh...
skali dier call balik tanya kitorang kat ner.... rerupanyer dier tunggu kat LRT KERINCHI bleh?? Bang, UNIVERSITY ngan KERINCHI tak sama banggggg.. tau la lapooo... sabo je okeh... berusaha kitorang pusing kat federal tuh.. seb baik tak jam...

budak puasa yg letih... tertido dalam kete.

tersedar mummy amik gambo..

mummy ngan anak camwhoring, daddy sebok tgk map...:D

Sampai2 Las Vacas kat Mon't Kiara tuh time tuh masih ujan lg.. tp tempat dah book so senang lah.. terus bukak menu order la apa yg patut... mata dah lihat sekeliling... sebelah Las Vacas tuh ada coffee bean. Sebelah lg ada Baskin Robin.. terus I tunjuk kat Alya Baskin Robin... pandai kan tektik.. nak makan kene hasut anak... lagi2 anak yg berpuasa... confirm daddy dier kasikkkk je... yeayyys! ahhahahaha... Alya pon excited nak pegi Baskin Robin... yeays.. menjadik.. pandai mummy!

Kat Las Vacas tuh I order beef burger 250gm (kene sebut, sbb dier mmg ada yg 150gm, 250gm and 500gm). En Zamzari yg pilih... bukan I tamak tau tapi dier yg pilih 250gm (statement tak nak ngaku diri sendiri pon tamak!)... Alya pilih meatballs, en zamzari beli Angus steak.

Sementara tgh tunggu waktu berbuka.. masing2 kuarkan camera... snap sana.. snap sini... tp lighting tak menarik so gambo cam so-so je la..(satu lg statement tak nak ngaku ngok tak reti guna camera!) hahahahha...

again, anak beranak nie mmg suka bergamboo..

yang nieh jer susah nak bergambooo...

zai gembira pasal apa tahhh..

ika, muka ko di pancar cahaya keimanan... hehhehe

Pastuh dengar dah azan... tapi..... makanan ngan minuman tak sampaii.. seb baik I dah bawak kek lapis sesiap... jgn main2.. kek lapis nieh jauh terbang dari Jakarta okeh... saper pegi Jakarta carik la kek lapis Mahkota nieh... setapppp okeh.... harga dier.. Rp 300,000... about RM100++ lah... eh dah pegi mana tah.. ha.. seb baik dah bawak kek lapis sama kurma... ika pon bawak kurma satu kotak... so kitorang buka ngan 'bekalan' yg di bawak...

Sampai je makanan.... zasss.... pantas nak makan... tp i cam tgk burger i nieh... cam biasa jer.. so i tanya la... burger Qais ke I nyer nieh? seme senyap takder jawapan.. alih2 En Zamzari confident jawap.. burger Qais ada telur... I pon apa lagik... terus amik pisau potong 2.... baru i ngap satu gigitan... waiter tuh datang cakap.... "Beef burger 250gm"... I cam.... "Laaaaa.. dah makannnnnnnnnn!!! hahhaha" Bengong tak? hahaha. lawak ok.. burger tuh tinggi ada harapan Qais tak bleh nak geget pon... so zai cam cepat2 cakap.. takper2 kita potong half2.. ahahhaha.. lawak la kitorang neh... en zamzari nyer steak sedap la.. tapi sedap lg kat Jake's. (kene cakap setap pasal steak dier paling mahal... combine harga steak ika + zai pon dier nyer lg mahal... so kalau tak setap rasa rugi.. ahahhaha)

Bila seme dah kenyang... malik tak sampai2 lagik.. Lamb burger dier dah berapa kali kene ushar ngan zai and zamzari.. pastuh i cakap...."weih korang tadik masing2 kuar camera kann.. apsal sorang pon tak amik gambo makanan??" hahahahha... seme dok pulun makanan masing2.. penangan lapo di bulan ramadhan... aahahhahaha... so apa si dua org ni buat.. amik gambo burger Malik.. aci? ahahahhahaha... tp kire oklah.. kalau I tempek gambo2 burger time skang nieh... gambo steak lg.. mesti korang terleleh kan.... kang... kurus pahala puasa.. so baik takyah.. hehehhe... baik kan i? hehehe.. baik cepat cakap baik..:P

bukti malik tak sampai lgg...

seat yg masih kosongg..

anyway, akhirnya malik pon sampai.. pastuh kitorang cam keji dok tgk2 malik makan... zai dok tanya2 sedap ke tak.. ahahhaha.. i rasa bukan apa.. derang ni dah ushar baskin robin tuuuu... Alya siap tinggalkan seketul je meatball dier. pasal dier kata nak simpan perut nak makan icecream.. sabo je anak aku nieh tauuuuuu....

akhirnyyyyaaaa.. sampai jugaa....

Abis je Malik makan.. kitorang pindah ke Baskin Robin... penuh la plak.. so dok dalam.. dok dalam sempit.. tp belasah je lah... bersusun2 kerusi staff dier amikkan... alih2... ada plak org kat meja luar abis makan.. cecepat pindah lg.. hahahaha... sabo je sangat.. berpindah randah... tp seme gembira sbb dapat icecream idaman masing2...

Lps makan ice cream, saper nyer idea tah nak pegi Starbucks (buat2 tak nampakkkk..) ahhahahah... padahal sebelah sinun je ada coffee bean.. tapi nak gak Starbucks.... sanggup tuu.. jalan kaki seberang jalan ngan payung segala... ni pon satu lg.. memula dok luar pasal dalam penuh.... tgh i ngan malik order2.. skali org2 kat sofa kat dalam dah ready nak blah... i pon cepat2 selit tunggu sebelah meja tuh.. and duduk! ahahhahaha.. cop tempat bleh... maka derang seme berpindah sekali lg ke belah dalam plak... tuhla i cakap.. buka puasa session yg penuh dengan pindah randah... syiookkkk wooorr.... lepak sampai pukul berapa tah tak ingat.... sabo je esoknyer keje.... seb baik berjaya gak bgn sahur.. hehehhe..

bapa2 mithali sedang melayan anak2... baguskan?? mana mak2 nyer?? tahhh.. tgh gossip kot! ahhahahah


apsal muka korang serious sangat?

oh... tgh diskas isu dunia kot ngan malik... :D

tak banyak gambo i sempat amik.... pasal letih nak bawak kuar camera.. ngan payung segala macam.. ahahhaa.. so.. apa yg ada nieh je lah erkkkk..........

eh, dah penat type.. so i nak bye dulu la erk... dapat lelap pon sooodaap nie... aahhahahahh..... see yahhhhhhhh!

3 comments:

UmmiQais@iKa said...

hoittt...byk laa ko cahaya keimanan...flash kamaera lah tuh kannn...
pssttt...masa bapa2 melayan anak2..bukan kita gossip sambil main game henpon ke?? ahahahah

Lenny said...

ika, cahaya keimanan la tuh... hahahahha... tah flash apa tah... laki ko nyer camera kot.. hahahha.. tak gak main game hp.. pasal tuh ko tgk gambo... Alya tgh pegang hp nyer tuh.. ahahhaha

matasipit said...

Wahhhh banyaknya aktiviti makan dan melepak.. And seriously malik nampak cam serabai je.. Byk keje la tuu