Monday, August 08, 2011

The One With the last physio session (I hope so!)

Korang wonder naperla I slalu mengader bising2 physio sakit la.. apa la kan... haa....for the last physio session.. i sempat amik gambo tgn i kene torture! ahahah... I really hope it will be the last one..
walaupon tgn i tuh macam dah tak bleh function as per before.. tapi okla.. bersyukur masih ada tgn utk buat kerja2 kan...

actually i tak sempat amik gambo seme process.. cuma dapat the last one.. pasal nie la antara yg i rasa sangat torture... even until now, i masih rasa sakit, lenguh.. akibat bending, streaching, and the vibration... sungguh sakit!

haaa.. best tak? what they do is actually.. bengkokkan tgn i supaya jd 90 degrees, pastuh dier tahan la dengan batang2 tuh... jari2 depan kene pegang batang tuh so that tak gerak kemana.. and derang akan buh satu batang tuh at certain position, so that tangan I akan maintain in 90 degrees position.. paham tak erk i explain? hahaha.. tgk gambo la erk... tujuannyer.. nak streach bahagian tapak tuh.. supaya kesan luka yg tarik kulit tuh akan tertarik sama.. kire nak regangkan kulit tuh lah... NANGES!

batang2 tuh dier cucuk kat meja tuh.. nampak meja tuh ada lubang2? ha.. then kirenya batang tuh utk hold the hand position to 90 degrees. yang tali kuning yg cam ada penyambung kat ibu jari tuh ala2 getah.. tgk betapa dier pusing getah tuh bg ibu jari streach... yg warna biru tuh, strap nak pegang pad yg utk vibrates tuh lah... seksa tak??

Sajer buh 2 kali kasik ngeriiiiii skit.. ahahhahaha...

Letih ok ibu jari tuh.... Sakit!

dekat in between ibu jari pon ngan telunjuk pon dier buh gak batang.. where i need to gerakkan ibu jari tuh... ke arah batang tuh.. kire excercise streaching juga... siap buh getah2 utk tambah beban jari telunjuk tuh .. force it to move! mmg la force kan... katanyer nak baikkkkk... merasa okeh... sabar jer la.. i rasa ini lah 20 mins yg paling lama i rasa.. huhuh.. asek2 check timer lg baper minit nak abis... LAMA betul!

Dah ler kene buat streaching kejadah tuh kan? dier pasang plak vibration machine... utk vibrate lengan.. katanyer muscle kat situh dah tak kuat pasal tuh tak bleh streach fully... vibration tuh kan banyak dier nyer waves kan? ada satu tuh.. ya Allah sakit ok and each time wave tuh sampai.. confirm i terjerit.. dah ler tuh.. derang nieh each 5 mins datang gi increase dier nyer level.. makin la sakit! huhu...

Time waves tuh tak sakit ko sempat la nak camwhore bagai kan.. kejap lg ko memekak ouuchhh.. oouucchh kan?

Ikutkan.. sebenarnya tak berapa ok lg tgn nieh.. tapi dah tak larat nak pegi physio.. derang suh continue urut and streach tangan tuh kat rumah.. maka biasanyer.. malam2 en zamzari ler yg jd ahli physio baru... dier la yg urut2 seme... pastuh kalau urut ke lain i tak tauuu.. hahahahhaha.. opsss.. ada reader bawah 18 ker? hahahha... sila skip di sini! hahahah..

okla u ols... arini monday blues skit... pastu plak rasa sakit perut mcm bendera merah nak naik... sebelum i citer lebih mengarut lg... baik tata u ols cepat2.... daaaaa!





4 comments:

Filla ~ Kasihs said...

go lenny go! nak suruh ko masak macam2 ni.. kan ke kita nak serbu umah moon potluck? eh ye ke? hahah

Lenny said...

adaa.. addaaaa... moon ada mentioned arituh.. maka dengannya... pantassss....

mana moon nieh????

JuJue said...

cantikkk kasut! ehh itu yg aku nampak. hahahaha

Lenny said...

Jujue: brand nine west... selesa di pakai.... silalah carik..:D