Wednesday, August 10, 2011

The One With their love story

Thanks to all yang berkesempatan menonton MHI pagi td.. yang sanggup datang kerja lewat pasal nak tgk.. or yg sanggup dok depan counter kat opis nak tgk.. on behalf on Moon and family.. I ucapkan jutaan terima kasih.

And for those yang ter miss and tak dapat tgk.. i know you guys mesti nak tgk punya kan... Ni i ada share kat sini... and I pun ada share dekat my FB wall.. or, you guys can also view the video at MHI TV3 FB. Sebelum tuh, I nak pesan, silalah sediakan tissue. Once you dah tgk u akan tau kenapa i pesan camtu..




To Moon, I am sooooo proud of you, like seriously. I know org boleh kata, alah, cuma biras pun bukan adik sendiri. Tapi I know how you feel about Norma. She is like your own sister. I baca Talib nyer wall yg berterima kasih sbb ada you as his sister, rasa sangat terharu.. and Moon, seriously, seme org.. even yang tak kenal you... even all bloggers pun akan setuju dengan I to say that you're such a great person... and I am sooooo glad to be one of your friend. So proud of you Moon. Thanks Moon, for this friendship... I sayang u taaaawww...

Moon and me, time beli langsir sama2 kat Sarah Hughes

Kata2 you dalam MHI pagi td.."Semua ahli keluarga memainkan peranan masing2.." mmg sangat betull.. I sooo agree with that. Dalam situasi kita di duga dengan dugaan yang berat... sokongan dari ahli keluarga..baik dari segi mental, atau physical.. adalah sangat penting... Len dapat lihat dalam keluarga Moon, semua org main peranan masing2.. semua saling bantu membantu.. dan paling penting.. SALING SAYANG MENYAYANGI... Kasih sayang itu besar ertinya... pengubat segala duka... memberi semangat utk pesakit sendiri melawan segala kesakitan yg di alami...

Boyfriend, BFF, soul mate, chenta hati moon... her own SU-TAN

Utk I sendiri, apa yg paling berkesan di hati I selain apa yg Moon cakap.. adalah dari Talib..
"saya tak kisah apa berlaku dekat diri saya tapi saya kesiankan isteri saya.. " I rasa kalau boleh dier nak mintak tukar.. biar dier lah sakit jgn Norma... Betapa besarnya kasih sayang serta cinta Talib kat Norma.. I tulis nie pon.. mata i berkaca.. masa dengar Talib cakap sendiri.. mmg terus meleleh2 lah... Talib, akak salute Talib!

Satu lg ayat Talib yang meruntum hati dan perasaan I... "saya takkan putus asa.. selagi saya ada nyawa di kandung badan, saya takkan putus asa..."
and ayat Talib tu diiringi dengan soksek dari I.. bak kata my friend yg menonton MHI, abis keluar seme air mata air hidung... mmg betul2 menyentuh jiwa...


Suami, dan bapa yg penyayang... non other than Talib... pics credit to Moon.

So kawan2 semua, I harap, dengan kehadiran bulan Ramadhan yang berkah ini.. sama2 lah kita mendoakan kesihatan Norma.. semoga dier dalam kembali senyum, dapat peluk Rafiq.. dapat jaga diri dia sendiri, pun sudah cukup. I petik lg kata2 Talib. Semoga impian pasangan muda ini utk mengecapi kehidupan sebuah keluarga yg bahagia, akan dipermudakan.. dan akan tercapai... insya Allah..





3 comments:

Miss Moon said...

thanks len ...i love u toooooooo

and IM LUCKY TOO ...sebab ada rakan rakan yg sangat baik including u ......muahs muahs

aNaYaNa said...

tak sempat tengok pagi tadi tapi dah tengok kat fb mhi..memang meruntun hati..taktaw nak kata apa..semoga Allah menyembuhkan penyakit beliau..aamin..

Lenny said...

moon: mmmmmuuuuaaahhhss balik... u take care okayy?

anayana: amiiiiiinnn...