Tuesday, August 23, 2011

The One With the yearly buka puasa session with Moon and the gang..:)

Memang dah lama dah plan2 nak buka puasa rumah Moon.. as usual, tetiap taun Moon akan jd host utk sessi buka puasa cum sessi photoshoot raya.. bley? ahhahaha.... dari dulu kan moon.. mesti tak miss punya... thanks moon.. sbb Moon sudi jd host... sudi ajak kami2 nieh... yg telah memporak-porandakan umah moon... and buat umah moon cam umah kami sendiri... and yg paling utama.... NASIK DAGANG the best in the world... hahahah.. ko tgk aku mmg makan bebetul sampai waktu nak balik pon makan lg vleyyy?? dah pukul satu baru teringat nak balik rumah yeaaa?? sabooooo je kannnnnn??

Tuan Rumah, Me, Isk and anak kak E.. baru sampai kan ni??

Ila, Me and Mai... kita bertenggek tgk apa erk time nieh?

Okeh cukup dah corum.. meh amik gambo laga2 pipi.... muaahhhsss

Sessi gambo beramai2.... pantang ada camera... seme nak nak nak... masuk gambo..

Filla, taun ni nampak nyer ko terpaksa makan ati...kira adil la.. taun lepas aku dah makan ati korang bergambo sakan... aku takder.. so taun nieh ko amik turn la yer.. muahahhahaa... ko sayang aku kan... ko jgn marah aku tauuuuwww... meh cemolot skit.. muuuuaaaahhhhhhhsss!

Bertemakan pot luck...juadah berbuka puasa kali ini mmg sangat menggugat selera (ada cam bunyik baca dalam majalah tak?hahaha). Moon masak Nasik Dagang yg mmg best in the world.. I mkn BANYAKKK okeh.. and berkali2... sengkak perut.. saper suh gedik bercorset bagai kan moon.. rasakan.. hahaha.. mai bawak her famous caramel pudding and fruits.. ila plak.. ayam golek yg bertukar menjadi ayam KFC.. magic okeh.. hahahahha..and I brought my version of Shepard's Pie. owh.. pastuh kak E, kakak moon masak nasik kuning, and yg paling best.. sambal belacan kak e... menangiiisssss okeyyyyyyyyy! aghh.. tak pasal terliur plak I skang... setapppp!

Nasik kuning, nasik dagang, kari daging, acar, tak lupa sambal belacan meleleh kak E..

Nasik dagang seperiuk... haaa.. korang ada? ahhahahaha

Ayam golek dari ila.. dah bertukar menjadi KFC... magik kannn???

Shepard's Pie.... eh mai.. sorry.. gambo caramel naper tah takder terupload.. nanti I tambah erkk..

Ha, tuh baru menu makanan... korang tak tau.. since arituh besday is... moon order kek dari ila.... and...... zaimi buat surprise besday utk mai... so shweeeettt kan zaimi (en zamzari.. i nak gak surprise2 gini.. muahhahahahah).. tambah lg cake pulak... mmg kitorang keje makaaaannn je sampai sendat perut okayyy...

Kek besday Isk yg menjadik idaman ramai...

Happy birthday Isk... seronok kan.. budak2 seme nampak sangat happy!

Sweet couple.... Happy birthday Mai...

Suka sangat tgk budak berdua nieh.. bagus.. mesra je adik beradik...

Chenta hati hamba...

Buah hati hambaaa... hehehe.. dier pon sama jer nak berparteeeeyyyy!!

Skang turn mak2 nyer plak yerrrrr.... eh.. tuh ada terselit pengarang jantung hamba yg kuat menangis..:P

Tuh blom kire kalau kitorang pegi belasah kuih raya moon yg tah ada berapa belas jenis(ker puluh moon?) tah tuh... serious banyak giler okeh... I jeles... ya Allah, tak tipu laaaa... tak caya???? ha tgk la sendiri...

Tgkkk atas cepatttt!!

Ha, cik kiah, korang ada ke kuih raya banyak camni?? makan atiiiii je lahhh...

abis sessi makan2 kek... sessi menenyeh muka plak... hahahahha.... syiok kan dapat main make up2 macam main masak2 masa kecik dulu... bestttt.... ramai giler customer i arituh... dari yg umur 5 thn pon ada! ahahhahaha.. budak2 mmg la sangat suka kalau dapat make up nie kan.... moon, ila, mai.. hope you like the job.... kalau tetiba bulan depan korang preggie(kecuali mai la kan..) I tak bertanggungjawap okeyyy. muahahhahahahhaa....

Model2 dah siap ....

Suka gamba ni... so natural... mmg candid pon kannn...

Model2 bersama manager..:D


Model2 bersama tukang mekap... aci?

seronok dapat bergambo bersama2.. taun nieh takde tema beraya di perantauan.. hahahhahaha.. opsss filla jgn marah okey i lap u... walaupon I tak baper suka baju yg I pakai pasal I nampak GEMUK (eh, mmg bukan gemuk ke? apsal pakai perkataan NAMPAK? perasan!) tapi tak kisah la.. janji cam gembira... mmg terasa sangat cam kitorang cam big family.. tgh siap2 masa ari raya.. terasa sangat kemeriahan raya tuu... i loiiikkkkkeeee! again, thanks moon and sutan for the great hospitality! nanti2.. jemput kitorang lg yerr..

Moon's family..

Mai's family...

Ila's family....

Tuan tanah nyer family.. muntahla korang tgk gambo nie banyak2..

Yang depan geng baik.. yg belakang tuh buat tanduk tak nak kawan!

Peace no warrrrr seme orggg!!

Penat lah buh caption tgk gambo je aci?

Budak yg so far masih tahan... gagah berpuasa... runcing skit tak dagu i? muahahhahaha

Filla, sekali lg ko jgn makan ati erk... sebenarnya banyak giler gambo2 ala2 pose model nie.. aku nak tempek banyak2 nanti ko histeria kat sana... nanti pak radie marah aku... tapi.. best wooorrrr... moon ngan ila mmg model jubah... mai cam model ibu2 suci gituh... banyak gambo close up mai zaimi amik.. tapi pasal nieh blog aku kan.. harusla gambo aku yg banyakkkk.. hahahhahahahaha...

Dah penat type caption.... layan je la erk gambo2 nyer...

pastuh... cam biasa... bg can la model2 lelaki2 tampan ... gagah.... lagi boroi perkasa nak amik gambo plak kan.. tak baik.... hensem2 seme model2 lelaki niehhh... dah beramai2 camni.. lama2 seme2 pon senteng... tak caya...? (eh berapa kali nak tak percaya lah kan..) haa... tgk ler sendiri.. macam2 pose derang buat....hahahhaha

Gaya2 machoooo....

Apa dah jadik niii??? I tak bertanggungjawappppp!!! hahahhaha

ehehhe.. tp mmg betul la... dok umah Moon ni, cam mmg kitorang buat cam umah sendiri.. dah abis amik gambo bley tak nak makan lagik! hahahhahaha.... I la tuh... dok amik nasik dagang makan tah round ke berapa.. perabis last.. seme terjebak makan sekali.. ahhahahaha..... pastuh.. dah pukul 1 pagi.. baru sorang2 sebok terkedek2 nak balik.. hahahahah.. sowie moonnn... mmg ampeh I nieh... heehehehhehe...

Thanks Moooooonnnn!!!!

Love this pic!

Kitorang sampai rumah nearly 2am.. kol 5 jam bunyik bgn sahur... I kejut Alya dier cakap tak nak makan... bg dier air.. i sambung tidoooo.. muahahhahahahahhaa... ngan bibik2 skali tak bgn sahur.. tp perut dah kenyang... takder la kisah sangat kannnn.. hehehhehehehhe...

moon and sutan, thanks again... to ila and mai... best kannnnnn... nanti kita buat camni lg nakkk? hehehhehehe... pengsan laki2 kita jaga anak.. ahahahhahahaha..:D

Akhir kata dari tuan tanah..... Selamat menyambut hari Raya... Maaf Zahir dan batin... Filla, aku dah mintak maaf niiii..........:P

Muaaaaaaahhhhhhssssss!!!

7 comments:

ila de cute said...

aaaaaa best nyaaaa.... aku mmg paling suka acara tahunan ni...dari anak 1 sampai anak dah berderet kan...moon punya menu tak bertukar. mai pun sama, either bawak cream caramel atau ayam halia..aku tukar2 le...aku kan pandai magic. dari ayam golek jd ayam goreng berempah cap kfc. tp ayam aku laku tu ko, seme budak2 suka...

aku suka la ko mekap...lawa sgt...tetiba kulit aku mcm licin n tak berjerawat le pulak...

eh aku nak gi copy gambar dari ko le, nak hapdet blog aku gak...

ila de cute said...

btw, gambar yg kita berempat tu, yg mengiring tu apsal nampak aku n moon mcm pregnant...ishhhh padahal mai sorang je peknen

Filla ~ Kasihs said...

*KU MENANGISSSSSS..MEMBAYANGKAN..BETAPA KEJAMNYA DIRIMU KE ATAS DIRIKUUUUU* tau tak lagu Rossa yang tu???? kuanghajaq..hahah... weoihh..lain2 aku no hal babe.. tapi NASIK DAGANG MOOONNNN.... serious aku terliur..tak baik buat aku mcm ni moon.. serious ko pengganti aku lenn.. aritu aku makeup kan dorang.. ni ko plak.. haha..
*buat moon..sekiranya ko membaca, ketahuilah betapa aku rindu kat nasi dagang ko.. sampainya hatimuuu.. aku tak makan nasik dagang tempat lain.. aku nak yang ko buat jugak..
*lari-lari tiarap atas katil sambil tangkup muka kat bantal..bahu tesengguk-sengguk sebab menangis*

Lenny said...

ila, aku pon suka sangat acara tahunan nie.. tp bila taun aku miss.. aku makan attiiiii! ahahhahah ... haaa.. ko pegi la copy and tepek kat blog ko... esok aku bawak notebook aku ko amik la erk... seme gambo.. hehhehe..

ala ila, takper nampak cam preggie.. janji muka meletuppp! ahhahahhaa...

Filla,

aku tau lagu Rossa tuh..siap aku nyanyiiiii lg nieh tauuuu? hahahhaa.. tuhla.. aku mmg bebetul ganti ko... taun lepas ko mekapkan derangkan... hehhehe.. mmg filla, rugi pasal nasik dagang moon sedapppp.... kitorang masing2 tapau bawak balik.. seperiuk besarrrr moon masak... ingat ko singgah.. mesti moon tapaukan kalau ko singgah..

JuJue said...

sweet nye semuo...
eh lawa plak tudung moon.

Miss Moon said...

thanks kowanggggggggggggggg


aku suka sangat kalau kowang dtg umah akuuuuuuuuu nak tergolek ke terguling ke tak pa .....aku rasa cam adik badik dtg umah ....sangat sangat syok

apa la sangat masak masak tew ...bila tgk kowang makan hilang penat mak kukus 3 kilo nasik akakkakaka berbaloi baloi .....aku kemain masak banyak hahhaha hover kan ...bak kata sutan lebey tak pa jgn tak cukup ...misti semer balik dlm keadaan kekenyangan

Ila , thanks kek tew sangat best n lawa ..........siap buat isk tak saba saba nak potong

Mai , thanks dtg sian mak yong tak larat tp masih sempat buat caramel yg marveles tew ...

Lenny , thanks sebab buat muka ku runcing ....hidung ku mancung n kulit gebus n licin hahahhahahahhah ...love it so much terus rasa cam artis nkooooo

Thanks kowangggggggggggggg

Filla , tak pa nanti aku wat open house raya lak kay

Blogger said...

LIVE CAM MODELS NEEDED!
MAKE MORE THAN $10,000 PER WEEK.
SIGN-UP AS A BONGA MODELS WEBCAM MODEL TODAY!